EUROLYGA 2023

„Suns“ klubo savininką pastūmęs N. Jokičius gavo baudą, bet diskvalifikacijos išvengė

NBA Drausmės komisija nubaudė „Denver Nuggets“ ekipos lyderį serbą Nikolą Jokičių 25 tūkst. JAV dolerių bauda už susistumdymą su „Phoenix Suns“ prezidentu, tačiau nutarė jo nediskvalifikuoti vienerioms rungtynėms. Tad krepšininkas žais penktose Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynėse tarp „Nuggets“ ir „Suns“.

Nikola Jokičius susistumdė su „Suns“ klubo prezidentu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nikola Jokičius susistumdė su „Suns“ klubo prezidentu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 8:44 AM

Pirmadienį ketvirtoje komandų akistatoje, kurioje „Suns“ 129:124 įveikė „Nuggets“ ir išlygino Vakarų konferencijos pusfinalio seriją 2:2, įvyko incidentas.

N.Jokičius antrame kėlinyje gavo technine pražanga – išėjus kamuoliui į užribį, jį pagavo „Suns“ savininkas Matas Ishbia.

Serbas nuėjo kamuolį pasiimti ir grubiai jį siekė išplėšti iš neva sirgaliaus rankų. Tas sirgalius pasirodė „Suns“ savininkas. Įvyko tam tikras susistumdymas, serbas trinktelėjo oponentui alkūne.

„Viskas tvarkoje. Man svarbiau buvo mačas, o ne emocijos“, – po to kalbėjo M.Ishbia.

Serbas aiškino, kad visų pirma, mače sėdėjo sirgalius, o po to tik klubo savininkas.

„Jis buvo sirgalių vietoje. Tai jis yra sirgalius. Taip, aš žinau, kas jis toks, bet šiuo atveju jis buvo visų pirma sirgalius. Ir elgėsi ne taip, kaip turėtų. Manau, NBA turi apsaugoti žaidėjus nuo tokių sirgalių išsišokimų“, – teisinosi po dvikovos N.Jokičius.

„Suns“ savininkas taip pat ragino NBA nesiimti jokių diskvalifikacijų ar rimtesnių sankcijų „Nuggets“ lyderio atžvilgiu: „Diskvalifikuoti jį nebūtų teisinga. Labai gerbiu N.Jokičių kaip žaidėją ir nenoriu pamatyti, kad dėl nedidelio incidento būtų griaunama krepšinio šventė. Laukiu penktųjų rungtynių!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.