EUROLYGA 2023

Visi triukšmingiausi į Kauną neatvyks: jau aišku, kurio Eurolygos klubo sirgaliai dominuos finalo ketverte

Kaunas sužinojo visas keturias Eurolygos komandas, kurios gegužės 19–21 d. Lietuvoje kovos dėl lygos nugalėtojų taurės.

Visi triukšmingiausi į Kauną neatvyks: jau aišku, kurio Eurolygos klubo sirgaliai dominuos finalo ketverte.<br> Imago/Scanpix/M.Patašiaus nuotr.
Visi triukšmingiausi į Kauną neatvyks: jau aišku, kurio Eurolygos klubo sirgaliai dominuos finalo ketverte.<br> Imago/Scanpix/M.Patašiaus nuotr.
 Pirėjo klubo sirgaliai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Pirėjo klubo sirgaliai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Pirėjo klubo sirgaliai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Pirėjo klubo sirgaliai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-11 16:37

Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame finalo ketverte kovos „Barcelona“ prieš Madrido „Real“ ir „Monaco“ prieš Pirėjo „Olympiakos“ klubus. Porų nugalėtojai susikaus finale, o pralaimėtojai – mažajame finale.

Į Kauną plūstelės ir krepšinio sirgaliai iš visos Europos bei dalies pasaulio šalių, visgi po ketvirtfinalių aiškėja, kad visų triukšmingiausių aistruolių Kaune visgi nepamatysime.

Lyg pranašas

Antradienį Pirėjo „Olympiakos“ klubas žengė į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, kai laimėjo lemiamas serijos rungtynes prieš Stambulo „Fenerbahce“ ekipą (3–2). Po mačo Graikijos klubo vienas vadovų Nikos Lepeniotis basketnews.com teigė, kad norėtų, jog į finalo ketvertą prasibrautų „Real“ ir „Monaco“, mat tokiu būdu daugiau bilietų liktų „Olympiakos“ gerbėjams.

Nors daug kam tokie žodžiai neatrodė kaip 100 proc. realus scenarijus, visgi jis išsipildė. Penktosiose serijos rungtynėse „Monaco“ namuose įveikė Tel Avivo „Maccabi“ (3–2), o „Real“ sugebėjo panaikinti 16 taškų deficitą ir nugalėjo Belgrado „Partizan“ (3–2).

Ketvirtfinalių serijos metu daug kalbėta apie tai, kad į finalo ketvertą gali patekti triukšmingiausi visos Eurolygos sirgaliai, mat „Žalgiris“, „Maccabi“, „Partizan“, „Olympiakos“ ir „Fenerabche“ turi rimčiausias sirgalių bazes, kuo negali pasigirti „Monaco“, „Barcelona“ ar „Real“.

Visgi į Kauną neatvyks nei serbai, nei žydai, tad tikėtina, kad garsiausi sirgaliai laikinojoje sostinėje bus iš Graikijos.

Daugiausiai bilietų išpirko lietuviai

Sausio viduryje Eurolyga pradėjo prekybą į finalo ketverto varžybas. Pirmuosius bilietus sirgaliai išgraibstė akimirksniu.

35 proc. bilietų įsigijo sirgaliai iš Lietuvos, 18 proc. – ispanai, 13 proc. – graikai, 7 proc. – turkai, 27 proc. – kitų valstybių sirgaliai.

Tiesa, po 600 bilietų savo sirgaliams galės išdalinti visos finalo ketverto dalyvės. Tai reiškia, kad graikų ir ispanų dar turėtų padaugėti. Jei kažkuri komanda nesugebės išparduodi turimų bilietų, jie bus atiduoti likusioms ekipoms.

Bilietai į rungtynes kainavo nuo 56 eurų iki 128 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.