EUROLYGA 2023

Po Eurolygos sezono Kazys Maksvytis turi vieną norą komandai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ čempionato ketvirtfinalio seriją. Prienuose namų rungtynes žaidę Kazio Maksvyčio auklėtiniai rezultatu 90:71 (20:22, 23:17, 18:14, 29:18) įveikė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipą. Tačiau komanda tris kėlinius kankinosi su varžovais ir tik per ketvirtojo kėlinio kelias minutes spurtavusi 21:1 sugebėjo ramiai užbaigti dvikovą. Serijoje iki dviejų laimėjimų dabar kauniečiai pirmauja 1:0.

 Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 13, 2023, 8:39 PM

„Iškovojome pergalę ne taip lengvai, kaip atrodo galutinis rezultatas, – po pirmojo LKL ketvirtfinalio serijos mačo ir pergalės prieš „Nevėžį“ kalbėjo žalgiriečių treneris Kazys Maksvytis. – Kažkiek galime pasiteisinti, jog ilgą laiką žaidėme vos ne kas antrą dieną ir dabar davėme žaidimui lyg ir šviežumo, bet pritrūko ritmo“.

Jis paaiškino, kodėl taip ilgai teko kankintis su aštuntąja LKL komanda.

„Didžiąją dalį rungtynių jie laikėsi gerai, kad nors ir vėlai, tačiau pradėjome remtis tais krepšininkais, kurie pataiko.

Nubaudėme juos tada, kai varžovai nutarė rizikuoti – mes pasinaudojome jų rizikomis prieš mus“, – apie mačą ir atkarpą 21:1 kalbėjo K.Maksvytis.

Mače su „Nevėžiu“ sėkmingai sužaidė Karolis Lukošiūnas, kuris komandą tempė sunkiu momentu, o jo tritaškiai padėjo ekipai atitrūkti. Iš viso K.Lukošiūnas pelnė 15 taškų per 16 minučių.

„Nusprendėme nelaukti ir mesti K.Lukošiūną į aikštę. Gal jis nebuvo planuotas mūsų rotacijoje su tiek daug minučių, bet taikėmės prie varžovų. Matėme, kad stringame su pataikymu ir Karolis buvo geras pasirinkimas. Jis eilinį kartą gavo tą šansą ir jį išnaudojo“, – sakė K.Maksvytis.

– Ketvirtajame kėlinyje jau buvote įgiję dešimties taškų pranašumą. Bet per kelias minutes išbarstėte. Komanda per anskti patikėjo sėkme?

– Manau, kad atsipalaidavo žaidėjai. Iš pradžių, praradome kamuolį, o po to klydome gynyboje. Prieš Kėdainius tokių klaidų daryti negalima. Manau, kad buvo paprastas atsipalaidavimas ir varžovo neįvertinimas.

– Trečiajame kėlinyje Ignas Brazdeikis užsikabino ant lanko ir buvo nubaustas technine pražanga. Jūs dėl to lyg ir emocingai kalbėjotės su teisėjais. Ką jiems sakėte?

– Iggy gavo techninę pražangą už savo veiksmus su teisėjais, o mano pagrindinis akcentas buvo tai, kad kamuolys nebuvo krepšio zonoje ir tai nieko nelėmė. Norėjau, kad teisėjas būtų leidęs žaisti toliau.

– Tyleris Cavanaugh nebuvo šįkart registruotas mačui. Ar jis dar nėra atsistatęs po traumos?

– Jis atsistatinėja, grįžta į savo ritmą. Vienerias rungtynes jau žaidė. Kai yra toks ilgas sezonas ir nežinai, kas gali atsitikti, neduok Dieve...

Mes jį ruošiame, jeigu reikės jo pagalbos, mes ją priimsime. Jis pasirengęs žengti į aikštę, tik neaišku dėl jo sportinės formos ir žaidimo ritmo.

– Kaip jums patiko šiandien namų rungtynių Prienuose atmosfera?

– Palyginus, visai nebloga buvo. Daug fanų privažiavo. Yra kaip yra, savo salės neturime, tenka žaisti Prienuose.

– Ar šį sezoną jaučiasi, kad kai kurie žaidėjai po Eurolygos sezono jau atsipalaidavo? Jie nėra susikaupę?

– Pažiūrėsime. Bandysime visus išlaikyti ritme, čia tik pirmosios atkrintamųjų kovų rungtynės. Klubui svarbu gera pabaiga, turėjome neblogą sezoną ir jį norisi užbaigti gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.