EUROLYGA 2023

Eurolyga paskelbė sezono trenerį – K. Maksvytis yra tarp trijų geriausių

Eurolyga prieš prasidedant Eurolygos finalo ketverto kovoms sekmadienį paskelbė geriausią 2022–2023 metų sezono trenerį. Juo tapo graikų Pirėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas.

Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-14 14:10, atnaujinta 2023-05-14 15:41

Jo vedama ekipa laimėjo reguliarųjį Eurolygos sezoną, o ketvirtfinalio serijoje 3:2 įveikė Stambulo „Fenerbahce“ ir prasimušė į finalo ketverto varžybas. Komanda laikoma viena iš pagrindinių pretendenčių laimėti šio sezono trofėjų.

„Olympiakos“ komandą G.Bartzokas treniruoja nuo 2020 metų, kai buvo atleistas iš Maskvos srities „Chimki“ ekipos, o jo vietą užėmė Rimas Kurtinaitis.

Graikas tokį apdovanojimą laimėjo antrus metus iš eilės ir trečią sykį karjeroje. Pirmą kartą geriausiu treneriu graikas tapo 2012 metų sezone, kai treniravo taip pat „Olympiakos“ Triskart metų specialistu yra tapęs tik dar vienas treneris – serbas Željko Obradovičius.

Antras balsavime liko dabar Belgrado „Partizan“ ekipą treniruojantis Ž.Obradovičius, o trečias – Kauno „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis.

Balsų taip pat sulaukė ir Odedas Kattashas (Tel Avivo „Maccabi“), Šarūnas Jasikevičius („Barcelona“), Saša Obradovičius („AS Monaco“), Joanas Penarroya (Vitorijos „Baskonia“), Chusas Mateo (Madrido „Real“) bei Dimitris Itoudis („Fenerbahce“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.