EUROLYGA 2023

Po įspūdingo rezultato V. Šeškus žada mūšį „Rytui“ ir šmaikštauja dėl Jonavos sirgalių elgesio

„Jeigu kas pasakytų prieš sezoną... Prieš sezoną sakiau, kad realiai aštuoniasdešimt procentų pirmosios keturios vietos aiškiai užimtos. Tik aš nepagalvojau apie Jonavos komandą. Tai fantastika“, – po pergalingų rungtynių ir patekimo į Lietuvos krepšinio lygos pusfinalį sakė Jonavos „Cbet“ treneris Virginijus Šeškus.

 V.Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 9:21 PM

Sekmadienį jonaviečiai namie žaidė antrąsias LKL ketvirtfinalio serijos rungtynes ir įveikė „Wolves“ ekipą 80:75. Tai buvo jau antroji „Cbet“ pergalė prieš Alytuje besibazavusią „Wolves“ ekipą. Tai reiškė, kad Jonava ketvirtfinalį laimėjo 2:0, o „Wolves“ komandos sezonas baigtas.

„Prieš tokią komandą laimėti – tai pareiškimas. Iš esmės, mūsų tą įtampa ir nevaržė. Dabar, patekę į ketvertuką turime daryti tik vieną – žaisti ir džiaugtis, kad esame ketverte.

Ne, gal džiaugtis nereikia – turime duoti kovą Vilniaus „Rytui“, – tikino pusfinalyje iki trijų laimėjimu su sostinės atstovais žaisiantis V.Šeškus.

„Tai, ką mes padarėme, tai istorija. Čia pagalvojus gerai, net dešimt metų į priekį – ar įsivaizduojate, kad Jonava Karaliaus Mindaugo taurėje ateityje užims antrąją vietą, kovos dėl prizinės vietos. Žinoma, viskas priklausys nuo pinigų, bet iš esmės – ar įsivaizduoti galima?, – pasakojo „Cbet“ strategas.

Treneris sakė, kad jaučiasi jonaviečiu, tačiau jį kai kada nervuoja komandos sirgaliai.

„Mane nervina kai kada sirgaliai – lieka dvi minutės, turime 6 taškus, o jie jau stojasi ir skanduoja „mes laimėjome“. Ir turi laimėti, niekur nedingsi“, – kvatojo V.Šeškus.

– Prieš LKL ketvirtfinalio seriją buvote nurašyti. Ar tai buvo papildoma motyvacija?

– Mes iš esmės ruošėmės duoti kovą. Tai svarbiausia. Nežinojome, ar pas juos bus Tayloras, kuris jiems būtų svarbus žaidėjas. Jo nebuvo.

Nežinau, žaidėme... Pirmosiose rungtynėse aš labai kaifavau kaip mes nutraukdavome derinius, kaip mes užbėgdavome, pasikeisdavome. Jie nežinojo ką daryti.

Čia treneriui yra tikra jėga. Šiandien jie mus prigaudinėjo, čia normalu, nes pasiruošė. O mes taip pat pasiruošėme, bet iš esmės žaidėme pagal seną pirmojo mačo planą.

– Komanda prieš reguliariojo sezono pabaigą buvo pasėdusi. Kaip pavyko įskelti tą pergalių žiežirbą?

– Su treneriais kalbėjome... Mes žaidėme labai sunkų mėnesį. Labai sunkų. Prienai, Pasvalys... Pažiūrėkite, mes galėjome nebūti net ir šeštoje vietoje ir gauti į porą „Žalgirį“. Visumoje taip sukrito, kad su „Wolves“ žaisti turėjome.

Mums „vilkai“ buvo patogesnė komanda nei „Lietkabelis“. Man trūksta žodžių. Man po tokios pergalės labai sunku susikoncentruoti. Mes padarėme didelį darbą.

– Pusfinalyje laukia „Rytas“. Ar prieš šią komandą žaisti bus papildoma motyvacija?

– Kokia papildoma motyvacija? Motyvacija būtų tada, jeigu praeitume pusfinalį, reikėtų tapti čempionais. Tada jau reiktų mesti krepšinį, pakabinti švarką kur nors geroje vietoje. Nekankinkite manęs, nes šiandien šneka man nesiriša.

– Savo paties numestą kaklaraištį radote?

– Radau. Nenorėjau mesti, bet pasakiau, kad mesiu. Geras simbolis, ką? Jis kiekvieną dieną brangsta. Vienas žmogus siūlė 100 eurų, kitas 150. Po šios pergalės jis labai pabrango.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.