EUROLYGA 2023

Krepšinio federacija toliau bando sklaidyti žaidėjų abejones dėl rinktinės: „ne“ nepasakė dar nė vienas J. Valančiūnas rodo pavyzdį

Kas žais, o kas galbūt nepasirodys Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje šią vasarą? Pasigirdus kelių žaidėjų abejonėms Krepšinio federacijos vadovai suskubo švelninti situacijos.

Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis.<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis ir Ignas Brazdeikis.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 4:01 PM

Apie kitokius planus šiai vasarai kalbėjo Domantas Sabonis („Sacramento Kings“), Edgaras Ulanovas, Ignas Brazdeikis (abu Kauno „Žalgiris“). Taip pat manoma, kad rinktinėje nebus Mariaus Grigonio (Atėnų „Panathinaikos“) ir galbūt Luko Lekavičiaus „(„Žalgiris“).

Iki pasaulio čempionato, kuris prasidės rugpjūčio 25 d., rinktinė sužais 10 kontrolinių rungtynių.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas LRT patikino, kad nė vienas žaidėjas oficialiai dar nepasakė „ne“ rinktinei.

„Aš neturiu abejonių, kad Ignas Brazdeikis žais Lietuvos rinktinėje. Ignas tikrai nori žaisti, aš tikiu, kad žais ir jokių kitų ženklų neturiu.

Domantui Saboniui bus operacija arba reabilitacija. Turime tai gerbti. Be to, jis turi džiugių asmeninių naujienų – antrą kartą taps tėčiu, bet tikrai neturime jo atsisakymo žaisti. Dėl Domanto reiktų luktelt. Manau, kad atsakymas bus birželio mėnesį“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Panašiai LKF generalinis sekretorius kalbėjo ir prieš savaitę portalui lrytas.lt.

„Norėčiau pakviesti visus būti kantresniems. Nėra teisinga tokius sportininkų pasisakymus vertinti kategoriškai.

Yra žaidėjų, kurie šiame sezone sužaidė per šimtą rungtynių be jokios pertraukos, o jei jų po pralaimėtų rungtynių paklausia, ar jie žais už Lietuvos rinktinę, tai jie kaip minimum pasakys, kad dabar labiausiai nori pailsėti.

Reikia pabūti kantresniems, palaukti sezono pabaigos, duoti šiems krepšininkams pailsėti. Su jais bendrauja treneriai, mes taip pat bendraujame tiek su žaidėjais, tiek ir su treneriais“, – lrytas.lt sakė M.Balčiūnas.

Jis pasidžiaugė, kad burti komandą padeda rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas: „Jis padeda dėlioti pasirengimo grafiką. Jis yra šitos kartos lyderis.“

LKF prezidentas Vydas Gedvilas LRT pripažino, kad sudėtingiausia Mariaus Grigonio situacija, nes jį kamuoja nugaros trauma.

V.Gedvilas teigimu, rinktinei keliami aukščiausi tikslai: „Mus tenkintų rezultatas nuo pirmos iki aštuntos vietos. Net jeigu nebus vieno ar kito žaidėjo, vis tiek galima siekti aukšto rezultato.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.