EUROLYGA 2023

LKL lygį įvertinęs ir pernai pusfinalį prisiminęs N. Čanakas: „Šiemet viskas yra kitaip“

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ per plauką 101:99 įveikė Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipą ir per penkerius metus penktą kartą pateko tarp keturių stipriausių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) komandų.

Nenadas Čanakas<br> LKL.lt nuotr.
Nenadas Čanakas<br> LKL.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

May 18, 2023, 11:09 PM, atnaujinta May 18, 2023, 11:11 PM

Šiose rungtynėse aikštelės šeimininkai bangavo viso mačo metu. „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai vis atitoldavo nuo varžovų, tačiau uteniškiai vis juos prisivydavo ir iki pat paskutinių minučių neleido džiaugtis pergale.

Ši serija buvo itin karšta aikštelėje – Žygimantas Skučas prisirinko aibę nesportinių pražangų, Utenos ekipa kėsinosi į patekimą tarp keturių geriausių komandų Lietuvoje, o „7bet-Lietkabelis“ balansavo ties prarajos riba.

Visgi Panevėžio ekipai pavyko išlikti kartu ir lemiamomis rungtynių akimirkomis parodyti šaltus nervus.

Negana to, „7bet-Lietkabelio“ strategas N.Čanakas pripažino, kad paskutinės serijos su Utenos ekipa rungtynės – sunkiausios jo karjeroje.

„Mano trenerio karjera nėra tokia ilga, bet šios rungtynės yra sunkiausios mano karjeroje, nes aš žinojau, kad šių rungtynių reikšmė gali nulemti sezono įvertinimą – blogas, labai blogas ir geras, – dėstė „7bet-Lietkabelio“ generolas.

Man nepatinka žodis spaudimas, mes tiesiog žaidžiame krepšinį. Mes nedarėme nieko, ką mes buvome susitarę prieš rungtynes. Mes turėjome gerų atkarpų, bet mes varžovams leidome įmesti taškus taip, kaip tik jie norėjo.

Dienos pabaigoje, laimėjome dėl to, kad mes turėjome didelę širdį ir sirgaliai mus aistringai palaikė. Tikiuosi, kad mes dabar būsime Italijos futbolo rinktinė. Jie pasaulio taurėje šiaip ne taip išeina iš grupės etapo ir paskiau padaro kažką įspūdingo. Dabar turime pailsėti ir ruoštis rungtynėms su „Žalgiriu“.

99 praleisti taškai, 13 klaidų, pamesta rungtynių kontrolė. „7bet-Lietkabelis“ šiandien žaidė su savo likimu, tačiau nepaisant to, N. Čanakas visą mačą turėjo kozirių ir atitinkamų sprendimų, kurie leido Panevėžio ekipai švęsti pergalę.

„Iš trenerio pusės šiandien daug pozityvių dalykų nebuvo. Mes bandėme sustabdyti Davisą ir neleisti jam į kairę pusę – mes to nepadarėme. Jeigu viską sprendžiančiose rungtynėse leidi varžovams įmesti 99 taškus – daug pozityvumo nėra.

Pozityvus dalykas yra tas, kad patekome į pusfinalį. Kritiniu momentu komanda liko kartu ir nerodėme pirštais vieni į kitus. Žaidėjai, kilę nuo suolo, ypač Gyorgyius Golomanas, noriu pagirti jį viešai. Tokie dalykai leido išlikti mums rungtynės“, – aiškino N.Čanakas

Šiandien Gabrielius Maldūnas rungtynes pradėjo nuo antrojo kėlinio pradžios ir iš viso sužaidė beveik 14 minučių, tačiau „7bet-Lietkabelio“ sirgaliai gali būti ramūs. Panevėžio ikona sveikatos problemų neturi.

„G.Maldūnas yra sveikas. Jis žaidė rungtynių gale. Aš tikiu juo, kaip ir visais savo žaidėjais. Šiandien mintis buvo žaisti su G.Golomanu ir jis sužaidė puikiai. Ateities rungtynėms man yra dabar kur kas lengviau“, – pasakojo strategas.

Šiais metais „Betsafe-LKL“ yra ypač nenuspėjama. Alytaus „Wolves“ pirmajame atkrintamųjų etape krito prieš Jonavos „CBet“, Klaipėdos „Neptūnas“ kedeno Vilniaus „Ryto“ plaukus, o „Nevėžis“ nedavė ramaus gyvenimo „Žalgiriui“.

„Žiūrint į visus rezultatus, per visus penkerius mano darbo metus Lietuvoje, šių metų LKL yra pats stipriausias, – nesikuklino N.Čanakas. – Puikios komandos, puikūs treneriai. Visose rungtynėse turi būti pasiruošęs šimtu procentu.

Į Panevėžį atvažiavo Prienai, kurie tuo metu buvo 0–17, o mes prieš tai Europos taurėje buvome įveikę stiprią Prancūzijos komandą. Lyga yra labai gera, konkurencinga. Apie lygą, visus kolegas, komandas – galiu atsiliepti tik geriausiais žodžiais. Aš tikiuosi, kad Europos krepšinio bendruomenė pastebės, kokio lygio krepšinis yra žaidžiamas Lietuvoje.“

Praėjusiame sezone N.Čanako vedamas „7bet-Lietkabelis“ užfiksavo niekam nematytą rezultatą – pusfinalyje eliminavo Kauno „Žalgirį“. Šiemet Aukštaitijos komandos laukia lygiai toks pats iššūkis, tačiau kitokia Kauno komandos sudėtis.

„Praėję metai yra praėję metai. Šiemet tiek mes, tiek „Žalgiris“ turi kitokias sudėtis. Viskas yra kitaip. Praėjęs sezonas yra puikus prisiminimas žmonėms, kurie buvo Panevėžyje. Rytoj pailsėsime ir šeštadienį pradėsime ruoštis dvikovai su „Žalgiriu“, – praėjusių metų nepamiršęs kalbėjo N.Čanakas.

Jau rytoj prasidės Eurolygos finalo ketvertas Kaune, tačiau „7bet-Lietkabelio“ strategas neturi komandos, kurią jis palaikys.

„Nėra smagu, kad primenate, kad „Partizan“ nežais Eurolygos finalo ketverte (šypsosi – aut. past), bet tikrai nežinau, ką palaikysiu. Apie tai net negalvojau. Bandysiu mėgautis krepšiniu. Jei „Partizan“ žaistų finalo ketverte, palaikyčiau juos, taip pat jei „Žalgiris“ žaistų, juos irgi palaikyčiau, bet dabar noriu žiūrėti krepšinį ir juo mėgautis“, – savo mylimos komandos nepamiršęs dėstė N.Čanakas.

Per pastarąjį laikotarpį „7bet-Lietkabelis“ tapo elitine Lietuvos komanda, kuri triukšmauja ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, tačiau jokios magijos, paslapčių ar kažko kito – nėra.

„Nėra jokios paslapties. Kiekvienais metais turėjau puikią sudėti tokiam pasiekimui įvykdyti. Dėl sudėties patenkame tarp keturių stipriausių komandų Lietuvoje. Jei šiandien būtume pralaimėję, tai būtų buvę labai blogai. Aš žinau save – būčiau labai blogoje nuotaikoje“, – baigė N.Čanakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.