EUROLYGA 2023

Ispanai įvertino prognozes Kaune paneigusį „El Clasico“: liaupsino „Real“ ir sėjo abejones dėl „Barcelona“ ateities

Istorija pasikartojo. Šiais metais, kaip ir pernai, po Eurolygos pusfinalio rungtynių Madrido sporto žiniasklaidos nuotaika buvo daug geresnė negu Katalonijos leidinių.

 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>lrytas.lt montažas.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>lrytas.lt montažas.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
 Ispanijos leidinių pirmieji puslapiai.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 20, 2023, 2:15 PM

Laimėjo ne favoritai

Barcelona“ prieš kelias dienas užsitikrino Ispanijos lygos reguliariojo sezono nugalėtojos vardą, lengviausiai laimėjo Eurolygos ketvirtfinalio seriją ir prieš kelionę į Kaune vykstantį finalo ketvertą, skaičiuojant abu turnyrus, tęsė balandžio viduryje pradėtą vienuolikos pergalių virtinę.

„Mėlynų-granatinių“ padangė atrodė visai giedra, todėl Ispanijos krepšinio apžvalgininkai daug nedvejodami Barselonos komandą vadino finalo ketverto favorite.

Tačiau prognozės nepasitvirtino – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda penktadienį Eurolygos pusfinalyje nesugebėjo įveikti Madrido „Real“ krepšininkų ir dar sykį liko prie suskilusios geldos.

„Dar viena „mėlynų-granatinių“ avarija“, – šeštadienį pirmajame puslapyje pranešė svarbiausias Katalonijos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“.

Eurolyga – nesibaigiantis „Barços“ nusivylimas“, – vieną iš straipsnių pavadino „El Mundo Deportivo“. „Puikiai tritaškius pataikiusi „Barça“ dominavo pirmojoje pusėje, kurioje įgijo devynių taškų pranašumą. Tačiau jai trūko stabilumo po pertraukos ir ji nebuvo verta laimėti“, – galutinę išvadą pateikė „El Mundo Deportivo“.

Bekraštis nusivylimas

Nusivylusiems Katalonijos sporto apžvalgininkams nekilo abejonių, kad penktadienį laimėjo komanda, kuri buvo daug labiau verta laimėti.

„Barcelona“ komandai Eurolygos pusfinalis vėl buvo skausmingas. Ji antrus metus iš eilės pralaimėjo „Real“ klubui ir liko prie finalo slenksčio. Dar viena iššvaistyta galimybė...“ – rašė Katalonijos sporto dienraštis „Sport“.

„Š.Jasikevičius ir N.Mirotičius, „Barcelona“ projekto kertiniai akmenys, patyrė dar vieną nesėkmę. Skaudžiai pralaimėta „Real“ klubui, kuris patyrė didelių nuostolių, bet žinojo, kaip pasinaudoti likusiais privalumais“, – penktadienio įvykius apibendrino „Sport“.

„Barcelona“ iššvaistė dar vieną Eurolygos sezoną. Ji kelis mėnesius kovojo ir įrodinėjo, kad yra viena iš geriausių komandų, pasiekė pusfinalį, tačiau „Real“ ir nesustabdomas W.Tavaresas įvykdė jai nuosprendį.

„Mėlynų-granatinių“ projektas buvo Š.Jasikevičiaus ir svarbiausios žvaigždės N.Mirotičiaus rankose. Tačiau komanda vėl nepateisino lūkesčių, o pralaimėjimas „Real“ klubui buvo itin skaudus, nes N.Mirotičius sužaidė blogiausias rungtynes nuo tada, kai apsivilko „Barços“ marškinėlius“, – nuoskaudą liejo „Sport“.

„Finalo ketvertų užkeikimas“, – antraštėje parašė kitas Katalonijos sporto dienraštis „L‘Esportiu“.

„Barça“ vėl gavo netikėtą smūgį nuo „Real“, o galimos pasekmės jau nagrinėjamos, nes komanda per 17 finalo ketvertų iškovojo tik du titulus. Svarbiausia komandos žvaigždė prapuolė, tačiau taip pat prapuolė ir S.Šanli, J.Vesely, T.Satoransky...“ – nusivylimus vardino „L‘Esportiu“.

„Kažkas komandoje privalo pasikeisti. Sunku pasakyti, ar komandai trūksta „didesnių šunsnukių“, kaip sakė Šaras, bet tikrai neatleistina, kad ji svarbiausiu sezono metu žaidžia blogiausias metų rungtynes. „Barça“ pakvietė krepšininkus, kurie privalo sukurti skirtumą.

Tačiau N.Mirotičius vienintelį metimą pataikė tik 37-ąją min. ir ne pirmą kartą nevedė komandos į pergalę. W.Tavareso sustabdyti nesugebėję Eurolygos čempionas S.Šanli ir J.Vesely taip pat atsakingi.

Tiesa, kad W.Tavaresas yra labai geras, bet jam buvo suteiktos pernelyg patogios sąlygos. Jį reikėjo stabdyti kiečiau, ir tai daryti privalėjo visi žaidėjai. Nereikia pamiršti, kad „Real“ žaidė be G.Yabusele, G.Decko ir V.Poirier, o į starto penketą pateko E.Ndiaye.“

Abejonės dėl ateities

Nuo tada, kai 2020 metais „Barcelona“ krepšininkus pradėjo treniruoti Šarūnas Jasikevičius, jie visus tris sezonus pateko į Eurolygos finalo ketvertą. Tačiau baigiamajame turnyre nieko nepešė. Užpernai Katalonijos komanda pralaimėjo finale, pernai ir šiemet nusileido „Real“ ekipai jau pusfinalyje.

Katalonų kantrybė senka... „Dabar reikia išspręsti daug lygčių. Šiais metais sutartis su Šaru automatiškai nebus pratęsta, todėl reikia išsiaiškinti ir jo, ir klubo požiūrį. Klubas jį pakvietė, kad iškovotų titulus, tačiau jis to nepadaro. Ispanijos taurės ketvirtfinalio ir Eurolygos finalo ketverto neužtenka. Pažiūrėsime, kas bus vėliau. Kitais metais bus Berlynas, naujas bandymas. Pamatysime, kas bandys siekti šio tikslo“, – svarstė „L‘Esportiu“.

„Mėlyni-granatiniai“ patyrė nesėkmę labai subtiliu metu, kai sprendžiama, kiek lėšų gaus krepšinio padalinys kitais metais. Gali būti, kad „Barça“ nebeturės tokios stiprios sudėties ir bus sudėtinga pakartoti gerus rezultatus“, – į ateitį žvelgė „El Mundo Deportivo“.

Žaidėjų įvertinimai

Vertindamas pavienius Barselonos krepšininkus, „El Mundo Deportivo“ sunkiai rado žodžius. Pasak Katalonijos sporto žiniasklaidos lyderių, Janas Vesely prieš W.Tavaresą atrodė kaip vaikas, Sertačas Šanli žaidė siaubingai, Nikola Mirotičius aikštėje buvo neatpažįstamas ir „veikiausiai žaidė blogiausias rungtynes vilkėdamas „Barços“ aprangą“.

„Rokas Jokubaitis buvo apkandžiotas. Pirmojoje pusėje jis suteikė komandai energiją ir nurodė žaidimo kryptį, bet pargriuvęs nusiskėlė du dantis. Dėl to jis prarado ritmą“, – apie „mėlynų-granatinių“ lietuvį parašė „El Mundo Deportivo“.

Teigiamai buvo įvertintas tik vienas „Barcelona“ krepšininkas: „Alexas Abrinesas buvo vienintelis, žaidęs pagal galimybes ar net virš jų“.

„Kai „Barços“ laivas antrojoje pusėje skendo, iki pabaigos priešinosi tik N.Laprovittola ir A.Abrinesas. Nebuvo nei N.Mirotičiaus, nei T.Satoransky, nei J.Vesely... Nebuvo gelbėtojo. Š.Jasikevičius irgi nežinojo, kaip pakeisti padėtį“, – rašė Madrido sporto dienraštis „As“.

„El Mundo Deportivo“ visiškai priešingai rašė apie nugalėtojus. O didžiausių pagyrų, be abejo, nusipelnė „naudingiausias žaidėjas“ Walteris Tavaresas. „Tai, ką W.Tavaresas daro atkrintamosiose varžybose ir šiame pusfinalyje, yra Europos krepšinio viršūnė. Jis visiškai valdo rungtynes ir baugina varžovus. Jis pelno taškus, atkovoja kamuolius, sugeba išvengti pražangų ir puikiai jaučiasi aikštėje praleidęs 33 minutes. Jis kuria skirtumą“, – rašė „El Mundo Deportivo“.

Karališkoje kariaunoje W.Tavaresas buvo svarbiausias riteris, bet nemažai komplimentų sulaukė ir jo ginklanešiai: veteranai „varžovus moraliai nuskandinęs meistriškas“ Sergio Rodriguezas, „neįmanomą tritaškį pataikęs“ Sergio Llullis ir „du svarbius kamuolius perėmęs vagis“ Rudy Fernandezas bei „dominavęs, kaip pašėlęs šernas“ Mario Hezonja.

Kovotojų DNR

Neabejotinai ryškiausia penktadienį Kaune vykusio „El Clasico“ žvaigždė buvo „Real“ vidurio puolėjas Walteris Tavaresas. Būtent šis krepšininkas šeštadienį iš viršelio žvelgė į Madrido sporto dienraščio „As“ skaitytojus. „Milžinas“, – didelėmis raidėmis šalia milžiniškos W.Tavareso nuotraukos parašė „As“.

„Pastarosiomis savaitėmis įsibėgėjusi „Barça“ nemanė, kad „Real“ atsities. Tačiau „Real“ rankos dauginosi ir apipynė varžovus kaip aštuonkojis“, – vaizdingai pasakojo „As“.

„Real“ yra alkanesnis negu „Barça“, – pergalės priežastį nurodė sostinės dienraštis „El Pais“. „Su praradimais ar be jų, favoritas ar autsaideris, Belgrade ar Kaune – „Real“ visada yra „Real“, komanda, kuri turinti amžiną pergalės aistrą. „Real“ ištraukė kaklą iš kilpos ketvirtfinalyje, o dabar įveikė „Barcelona“ komandą ir grįžta į Eurolygos finalą“.

„Karališkojo“ klubo pergalė Eurolygos pusfinalio rungtynėse, regis, galutinai privertė pamiršti visai nesenus įvykius, kai Eurolygos ketvirtfinalio serijoje su Belgrado „Partizan“ klubu madridiečiai atsiliko 0:2, o antrosios rungtynės nebuvo baigtos dėl didelių muštynių. Tuomet Ispanijos žiniasklaidoje pasigirdo garsi kritika dėl visos „Real“ krepšinio strategijos ir balsai, kad „klubas serga“.

Nors nuo tada praėjo vos kelios savaitės, dabar vėl vyrauja kitokia nuomonė.

„Tie, kurie galvoja, kad „Real“ yra miręs, patys turi problemų“, – po pergalės Eurolygos pusfinalio rungtynėse rėžė Madrido sporto dienraštis „Marca“.

„Real“ kovotojų DNR yra neišsemiamas. Jie panaudojo didelę dozę, kad nugalėtų „Partizan“ komandą, bet yra verti žaisti finalo ketverte. Jie atvyko į Kauną be kelių krepšininkų ir buvo laikomi lengvu grobiu geros formos „Barcelona“ komandai. Bet jie panaikino devynių taškų trūkumą, kuris buvo prieš pertrauką.

Pirmojoje pusėje „Barça“ buvo truputį stipresnė, bet „baltieji“ atsiliko nedaug, po pertraukos neįtikėtino Sergio Rodriguezo ir nesustabdomo Walterio Tavareso dėka pradėjo dominuoti. „Baltieji“ puikiai gynėsi, sustabdė Nikolą Mirotičių, kuriam reikėjo 36 minučių, kad pelnytų pirmąjį tašką, ir užtikrintai pateko į dar vieną Eurolygos finalą“, – rašė „Marca“.

„Žygdarbį atlikęs „Real“ kovos dėl vienuoliktojo titulo“, – antraštėje paskelbė „As“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.