EUROLYGA 2023

Eurolygos finalinio ketverto nustebintas K. Maksvytis „Real“ komandą sulygino su senuoju „Žalgiriu“

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį. Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmose rungtynėse 69:58 nugalėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 10:53 PM

„Iškovojome pergalę. Galbūt ne taip lengvai, kaip norėjome, bet manau, kad gera gynyba, ypatingai ketvirtame kėlinyje, lėmė rungtynių perlaužimą. Tris kėlinius mūsų gynyba buvo visai neblogai ir to dėka laimėjome rungtynes. Kažkiek blogai pradėjome trečią kėlinį.

Manau, kad buvo motyvacijos ir fiziškumo stoka, varžovai sugrįžo į rungtynes. Pusfinalyje nereikia tikėtis lengvų rungtynių. Iškovojome pergalę ir laukiame kitų rungtynių“, – po po pergalės kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris K.Maksvytis.

Rungtynių metu traumą patyrė Achille Polonara. Antrojo kėlinio metu italas susižeidė šlaunies raumenį ir paliko aikštelę.

„Jis negalėjo tęsti rungtynių. Būklė paaiškės artimiausiu metu. Patys matėte, kad susigriebė už kojos“, – legionieriaus būklę komentavo treneris.

Rungtynes dėl traumos taip pat praleido Arnas Butkevičius. Paklaustas, ar kitose rungtynėse puolėjas pasirodys, strategas pažadų dalinti nesiruošė.

„Pažiūrėsime. Diena po dienos stebėsime ir lauksime žinių“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Namų rungtynės žalgiriečiams buvo neįprastos, kadangi dėl „Žalgirio“ arenos užimtumo jos vyko Garliavos sporto centre.

„Jausmas, kad turėjome kažkokią stovyklą. Nepadėjo tas blaškymasis, laukiame grįžimo į savo areną prie savų sienų. Bet šią savaitę išnaudojome neblogai“, – pasikeitimus įvertino K.Maksvytis.

K.Maksvytis taip pat pakomentavo ir Kaune įvykusį finalo ketvertą.

„Netikėti rezultatai. Jei pusfinaliuose palaikiau abi lietuviškas komandas, tai jos pralaimėjo. Laimėjo „Real“ komanda ir vyresnio amžiaus žiūrovai man pritars, kad jie labai primena senų laikų „Žalgirį“ su Saboniu viduryje ir keturiais gynėjais, kai išimdavo Čivilį. Kažkas panašaus ir „Real“ – žaidė zonine ir asmenine gynyba. Manau, jie nusipelnė pergalės“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Antrosios „Žalgirio“ ir „7bet-Lietkabelio“ rungtynės įvyks trečiadienį Panevėžyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.