EUROLYGA 2023

„Los Angeles Lakers“ viliasi, kad L. Jamesas nuspręs tęsti karjerą: žada sugrįžti dar stipresni

Antradienį visi „Los Angeles Lakers“ žaidėjai, išskyrus vieną, atvyko į treniruočių salę, kur vyko pokalbis su treneriu Darvinu Hamu ir krepšinio operacijų viceprezidentu bei generaliniu direktoriumi Robu Pelinka. LeBronas Jamesas, praėjus dienai po to, kai po iškritimo iš Vakarų konferencijos finalo pareiškė ESPN, kad svarstys galimybę baigti karjerą, iš savo komandos gauna visą laiką, kurio jam reikia, kad apsvarstytų savo ateitį.

LeBronas Jamesas.<br>AP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>AP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas<br>AFP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas<br>AFP/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
LeBronas Jamesas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 1:40 PM, atnaujinta May 24, 2023, 2:00 PM

„Lauksime tų pokalbių, kai ateis tinkamas laikas, – ESPN sakė R.Pelinka. – Bet pasakysiu štai ką: LeBronas krepšinio žaidimui davė tiek daug, kiek niekas kitas, kada nors žaidęs. O kai tai padarai, įgyji teisę nuspręsti, ar duosi daugiau.“

„Manau, kad kartais sportininkus, pramogų pasaulio atlikėjus užkeliame ant pjedestalo, bet jie yra tokie patys žmonės kaip mes. Jų karjeroje būna lūžio taškų, o mūsų, kaip „Lakers“, darbas – palaikyti bet kurį mūsų komandos žaidėją, jei jis pasiekia karjeros lūžio tašką... Ir iš tikrųjų teikti jam tik paramą. Aišku, mes tikimės, kad jo karjera tęsis, bet norime jam vėl suteikti laiko“, – pridūrė „Lakers“ generalinis direktorius.

L.Jameso komandos draugai, kurių daugelis ką tik baigė ilgiausią savo karjeros sezoną, klausiami apie tai, kad jis gali baigti karjerą po keturių čempionų titulų ir dešimties NBA finalų, išreiškė palaikymą, tačiau daugelis netiki, kad tai įvyks šiemet.

„Būtų beprotiška, jei jis pasitrauktų iš žaidimo, ypač todėl, kad jaučiu, jog jis dar turi daug parako, – sakė 27-erių „Lakers“ gynėjas D'Angelo Russellas.

23-ejų puolėjas Troy'us Brownas jaunesnysis pridūrė: „Man atrodo, kad tai yra žmogaus prigimtis, kai būdamas tokio amžiaus žaidi tokiu lygiu, kokiu jis žaidžia. Jo kūnas patiria tiek daug krūvio. Aš nekaltinu jo, kad jis taip jaučiasi (svarsto apie karjeros pabaigą). Asmeniškai man atrodo, kad dėl savo meilės žaidimui jis ir toliau žais.“

Reguliariajame sezone „Lakers“ kampanija prasidėjo penkiais pralaimėjimais iš eilės, o baigėsi keturiais iš eilės pralaimėjimais Denverio „Nuggets“ Vakarų konferencijos finale, tačiau treneris D.Hamas teigė, kad pirmieji jo darbo metai tik nuteikė klubą sėkmei ateityje.

„Nesupraskite klaidingai, tai nėra vienkartinis sandoris, – ESPN sakė D.Hamas. – Mes būsime šalia, mes būsime problema, su kuria kitiems reikės kovoti. Galiu jums tai garantuoti.“

B.Hamo priesaiką labai padėtų įgyvendinti tai, jei L.Jamesas grįžtu žaisti savo 21-ąjį sezoną. 38-erių metų L.Jamesas yra sudaręs sutartį su „Lakers“ kitam sezonui – ir baigia metus, kuriais buvo įtrauktas į trečiąją NBA komandą, – tačiau 2022–23 m. sezonas buvo sunkus.

L.Jamesui artimas šaltinis pavadino tai „žiauriu laiku“ puolėjui. L.Jamesas virškina sezoną, kuris iš katastrofiško, kai jis patyrė pėdos traumą, kainavusią jam mėnesį sezono pabaigoje, peraugo į jaudinantį, kai a“Lakers“ pirmajame atkrintamųjų etape nuliūdino „Memphis Grizzlies“, o antrajame – čempionų titulą ginančius „Golden State Warriors“, ir vėl baigėsi katastrofiškai, kai jo 40 taškų per 48 minutes nepakako, kad „Lakers“ iškovotų pergalę pirmadienio ketvirtosiose rungtynėse prieš „Nuggets“.

„Akivaizdu, kad jis turi tinkamą receptą, nes nuo gydytojų nuomonių, kuriose buvo sakoma, kad jo „sezonas gali būti baigtas“, iki tokios pasirodymo, kokia buvo praėjusią naktį, gniaužia kvapą“, – po paskutinių Vakarų konferencijos finalo rungynių sakė R.Pelinka.

Nors „Los Angeles Lakers“ suteiks L.Jamesui erdvės, R.Pelinka sakė, kad kol lygoje bus rezultatyviausias visų laikų lygos žaidėjas, franšizė ir toliau naudos L.Jamesą ir 30-metį vidurio puolėją Anthony Davisą kaip savo pagrindinius elementus, o aplink juos bus statomi jaunesni talentai.

Kaip ir L.Jamesas, A.Davisas turi sutartį kitam sezonui. 20 metų gynėjas Maxas Christie yra vienintelis kitas žaidėjas, turintis visiškai garantuotą sutartį su Los Andželo komanda 2023–24 metams. 24 metų puolėjas Jarredas Vanderbiltas turi nedidelę dalinę garantiją, tačiau su 4,7 mln. dolerių vertės sutartimi kitam sezonui „Lakers“ neabejotinai pasinaudos jo pasirinkimo galimybe.

„LeBronas ir AD kaip du ramsčiai mums yra neprilygstamas derinys, į kurį ir toliau remsimės ir kursime komandą, – sakė R.Pelinka. – Didžiuojamės tokiu superžvaigždžių deriniu ir norime jį išlaikyti bei dar labiau investuoti į tai, kad augimą, kurį turėjome šiais metais, galėtume tęsti ir kitą sezoną.“

L.Jamesas ir A.Davisas gali sudaryti variklį, tačiau komandai vis tiek reikės ratų, kad ji galėtų važiuoti, o „Lakers“ turės priimti kelis svarbius sprendimus dėl komandos sudėties.

D.Russellas iki birželio 30 d. gali pasirašyti dvejų metų 67,5 mln. dolerių vertės sutarties pratęsimą, o po to taps neapribotu laisvuoju agentu.

„Los Angeles Lakers“ turi komandos pasirinkimo sandorius su Maliku Beasley (16,5 mln. JAV dolerių) ir Mo Bamba (10,3 mln. JAV dolerių) kitam sezonui. 25-erių lengvasis kraštas iš Japonijos Rui Hachimura ir 24-erių gynėjas Austinas Reavesas yra laisvieji agentai su apribota teise, o tai reiškia, kad „Lakers“ gali patenkinti visus išorinius pasiūlymus, kuriuos jie gautų iš kitų komandų, kad juos išlaikytų.

„Pasakyčiau tai skambiai ir aiškiai: mūsų ketinimai yra išlaikyti jaunų vaikinų branduolį, ir manau, kad matėme neįtikėtiną Rui (Hachimuros), Austino (Reaveso) augimą ir pasiekimus, – teigė R.Pelinka. – Galėčiau tęsti šį sąrašą: Vando, D-Lo. Turime daug puikių jaunų žaidėjų ir norime padaryti viską, kad ši dėlionė derėtų tarpusavyje.“

Los Andželo komanda planuoja pasilikti R.Hachimurą ir A.Reavesą ir abu juos laiko organizacijos kultūros komponentai, kurie padės jai judėti į priekį, teigė ESPN šaltiniai.

D.Russellas yra bene labiausiai poliarizuojantis šios grupės atstovas.

Nors D.Russellas didžiąją laiko dalį nuo tada, kai per mainų terminą buvo įsigytas iš Minesotos „Timberwolves“, buvo akivaizdžiai pranašesnis už Russellą Westbrooką, D.Russellui sunkiai sekėsi rungtynėse su „Denver Nuggets“ ir ketvirtajame mače jis net prarado savo vietą starto sudėtyje.

Per visą seriją jis vidutiniškai pelnė tik 6,3 taško, pataikydamas 32 proc. metimų iš žaidimo (13,3 proc. tritaškių) ir atlikdamas 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Antradienį jis išsakė keletą dėmesio vertų komentarų, tarp kurių buvo ir tas, kad savo antrąjį pasirodymą klubo gretose pavadino „visiškai sėkmingu“.

„Aš tiesiog pagirčiau savo IQ, žaidimo analizavimą, tiesiog žinojimą, kaip pasiruošti tam, į ką ryžausi patekti psichologiškai ir fiziškai, atpažinti tai ir suaktyvinti. Už tai dar kartą save pagirčiau. Kalbant apie ateitį, neįsivaizduoju. Manau, kai suburi grupę, kuri išmano žaidimą, kur visi nori to paties tikslo, manau, kad sulauksi sėkmės“, – kalbėjo D.Russellas.

Buvęs antrasis 2015 m. „Los Angeles Lakers“ naujokų biržos šaukimas išreiškė susidomėjimą sugrįžti, tačiau skambėjo užtikrintai, kad ir kas nutiktų šią vasarą.

„Šiuo karjeros momentu, jei atvirai, jaučiuosi savimi. Ir aš esu geras, – sakė D.Russellas. – Aš nesijaudinu dėl savo žaidimo. Žinau, kas esu kaip žaidėjas. Žinau, ką sugebu. Galiu laimėti rungtynes. Galiu būti geresnis už eilinį įžaidėją. Galiu būti geresnis už eilinį gynėją.“

Nors „Lakers“ iškrito iš atkrintamųjų varžybų, niekas nedrįstu paneigti, kad komanda surengė neįtikėtiną žygį nuo 2–10 (pergalių/pralaimėjimų) sezono pradžioje iki vienos iš keturių geriausių sezono komandų. Komandoje vyrauja bendras jausmas, kad kitą sezoną su dar vienu šūviu gali laukti dar didesnė sėkmė.

„Nemanau, kad kokia nors komanda vėl galėtų mus įveikti per septynerių rungtynių seriją, jei turėtume tokią patirtį ir žaistume kartu“, – sakė 26-erių M.Beasley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.