EUROLYGA 2023

Po „Real“ triumfo – suirutė Europos krepšinio užkulisiuose

Sekmadienį Kaune vykusiame Eurolygos finale pergalę o itin atkaklios kovos 79:78 šventė Madrido „Real“ krepšininkai. Tai buvo jau 11-asis šios komandos triumfas Eurolygos turnyre. Pagal šį pasiekimą Madrido ekipa Europoje neturi sau lygių.

Madrido ekipa tapo Eurolygos čempione.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Madrido ekipa tapo Eurolygos čempione.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2023, 9:51 AM, atnaujinta May 24, 2023, 10:18 AM

„Real“ pergalė sumaišė nemažai užkulisinių krepšinio kortų.

Užsienio žiniasklaidoje vieša paslaptimi buvo tapęs faktas, kad Ispanijos rinktinės bei Bolonijos „Virtus“ komandos treneris Sergio Scariolo buvo atsidūręs ant „Real“ komandos slenksčio.

Vis dėlto pasiektas žodinis susitarimas gali nueiti per niek – „Real“ triumfas Eurolygoje itin pakėlė iki tol daug kritikos sulaukusio Chuso Mateo akcijas. Taigi, vargu, ar Ispanijos čempionai ryšis išsiskirti su komandą į Eurolygos viršūnę atvedusiu specialistu.

Maža to, vienas iš pagrindinių kandidatų perimti „Virtus“ komandos vairą (išvykus S.Scariolo) turėjo būti Andrea Trinchieri.

Italijos žiniasklaidoje pranešama, kad po „Real“ triumfo Ch.Mateo liks Madrido komandos vyriausiojo trenerio pareigose. Tuo metu S.Scariolo paleisti nenorinti „Virtus“ yra pasiruošusi italui siūlyti ilgalaikę sutartį.

Tokiu atveju S.Scariolo liktų Bolonijos klubo gretose, o tai užkirstų kelią į komandą atvykti A.Trinchieri, kurio ateitis Miunchene taip pat išlieka neaiški. Jau anskčiau buvo pranešta, kad vienas iš pagrindinių kandidatų perimti „Bayern“ vairą yra buvęs Madrido „Real“ treneris Pablo Laso.

Pridedama, kad viskas galėtų „susistatyti į lentynėles“, jei S.Scariolo nuspręstų išvykti darbuotis į NBA, tokia tikimybė taip pat išlieka reali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.