EUROLYGA 2023

Antroje pusėje pabudusio „Žalgirio“ kapitonas: „Lietkabelis“ pradėjo mums spardyti užpakalius“

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas teigė, kad iki trečiojo kėlinio pabaigos ir ketvirtojo starto „7bet-Lietkabelis“ pradėjo „Žalgiriui“ spardyti užpakalius, o sugrįžimą lėmė geras darbas gynyboje.

 Edgaras Ulanovas<br>G. Šiuparys
 Edgaras Ulanovas<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

2023-05-25 17:48

Antrosios pusfinalio tarp „7bet-Lietkabelio“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų buvo kur kas kitoks, lyginant su pirmuoju maču.

Panevėžio ekipa pataikė tritaškius, gerai dirbo gynyboje, išnaudojo savo situacijas puolime, o galop vienu metu turėjo net 17 taškų persvarą.

Visgi antroje mačo pusėje „Žalgiris“ įjungė Eurolygos rėžimą ir ne tik grįžo į rungtynes, bet ir iškovojo labai svarbią pergalę, kuri leido dar vienu žingsniu priartėti „Betsafe-LKL“ finalo.

Kauniečiai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

„Svarbiausiai, kad supratome, kiek yra nelengva ir kad neužtenka žaisti trečia, ketvirta pavara – reikia žaisti maksimaliai, – po rungtynių tinklalapiui lrytas.lt kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas. – Momentais trečiajame kėlinyje mus taip išgaudė it nepatyrusius penktokus. Perėmė kamuolius – įmetė vieną tritaškį ir mes pradėjome žvalgytis. Visiškai nebuvome panašūs į save, visiškai sau nebūdingai pradėjome dvejoti savo sprendimais.

Tai yra atkrintamosios. Tuo momentu, kai mes nustebome, kad „7bet-Lietkabelis“ gali taip žaisti, tuo metu jie mus ir baudė.

Žinoma, pergalė labai svarbi ir labai gera, bet tuo pačiu tai yra gera pamoka, kad čia yra atkrintamosios ir mes turime būti viskam pasiruošę. Taisytinų dalykų labai daug. Pirmą pusę lyg ir kontroliavome, bet antro kėlinio pabaigoje praradome ritmą. Trečias kėlinys – labai blogai. Praradome kontrolę, sustojome. Dėka geros gynybos („Žalgiris“ grįžo į rungtynes – red.)... Momentais buvo pavyzdinė gynyba. Turime nuo šito atsispirti ir eiti į viršų.“

„Žalgirio“ vyriausias treneris minėjo, kad po kovų Europoje į komandą įsiveržia štilius ir būna sunkiau nusiteikti vietinėms kovoms – tą matėme būtent ir antrosiose serijos rungtynėse tarp Kauno ir Panevėžio komandų.

Aukštaitijos komandos žaidėjų akys degė kone visą mačą. Panevėžiečiai norėjo iškovoti pergalę ir Nenadas Čanakas minėjo, kad komandos tikslas – dar bent vienerios rungtynės Panevėžyje, tačiau „Žalgiris“ tinkamu metu atrado tai, kas veikia.

Negana to, kad buvo atrasta, kas veikia, buvo spėta tinkamu metu sureaguoti, kai dar buvo pakankamai laiko pakeisti rungtynių eigą.

Galima paminėti prastą Jonavos „CBet“ startą pirmosiose rungtynėse prieš Vilniaus „Rytą“, kur Virginijaus Šeškaus auklėtiniai buvo arti sugrįžimo, tačiau rungtynių gale nebeužteko kvapo ir laiko, o „Žalgiriui“ visgi pavyko viską į vietas atstatyti laiku ir atsibusti tuomet, kai labiausiai to reikia.

„Lietkabelis“ pradėjo mums spardyti užpakalius, – apie tai, kodėl vėlai atsibudo „Žalgiris“ aiškino E.Ulanovas. – Dažnu atveju įpusėjus rungtynėms arba rungtynių eigoje būna per vėlu sureaguoti, bet visa laimė, kad mes sureagavome ir sureagavome tinkamai bei supratome, kokia yra šio mačo svarba ir prieš kokią komandą mes žaidžiame. „7-bet Lietkabelis“ yra organizuota komanda, o jeigu dar pataiko iš toli – jie yra labai pavojingi. Fiziškumas antroje rungtynių pusėje buvo fantastinis, ypač ketvirtajame kėlinyje. Ketvirtajame kėlinyje buvo gera gynyba ir gera komunikacija – taip, kaip turi būti.“

Vienu metu antrajame serijos mače „Žalgiris“ puolime buvo atkovoję 11 kamuolių, o „7bet-Lietkabelis“ – 1. Kaip vieną iš pagrindinių priežasčių, kodėl buvo patirtas pralaimėjimas, N.Čanakas išskyrė atkovotus kamuolius puolime.

„Žalgirui“ atkovoti kamuoliai padėjo labai daug. Kauno komanda ne kartą kartojo savo metimus, o kartu ir stojo prie baudų metimo linijos, kur galėjo susirinkti lengvus ir pigius taškus.

„Buvo momentų, kur daug kur išsikeisdavome, arba aikštę buvo pastate „7bet-Lietkabelis“, – laimėtus atkovotus kamuolius puolime aiškino E.Ulanovas. – Mes turime būti aktyvūs. Tose pozicijose mes turime pranašumus dažnais momentais tam tikrose pozicijose. Turime Kevarriusą Hayesą, Lauryną Birutį, kurie visą sezoną rodo, kad jie gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių puolime. Turime Rolandą Šmitą, Tyleri Cavanaugh. Mes turime tai išnaudoti – ypač prie išsikeitimų, arba prie situacijų, kur varžovai nesugeba atsirinkti žmonių.“

Antrajame serijos mače trumpai nusikėlėme į praėjusį sezoną, kai dėl kiekvienos pozicijos ir kiekvieno centimetro aikštelėje E.Ulanovas aršiai kovojo su Gediminu Oreliku.

„7bet-Lietkabelio“ puolėjas sužaidė gerą mačą, kur ne kartą pasinaudojo akimirkai nesusikoncentravusia „Žalgirio“ gynyba ir švystelėjo taiklius tritaškius.

„Kaip ir visos dvikovos atkrintamosiose. Prieš bet ką, ką tu žaidi – prieš kiekvieną turi nusiteikti maksimaliai, – apie dvikovą prieš G.Oreliką kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas. – Jau nekalbu apie pusfinalį. Turi būti tikrai maksimali koncentracija, nes „7bet-Lietkabelis“ yra gerai tritaškius metanti komanda, o pirmose eilėse yra G.Orelikas, kuris ypač gerai meta iš toli. Visada turi būti susikoncentravęs. Momentais tikrai prigavo ir įmetė kelis laisvus tritaškius, bet nieko kito ir nesitikiu – toliau bus nelengva.“

Ignas Brazdeikis Panevėžyje sužaidė nepilnas šešias minutes ir antroje rungtynių dalyje nežaidė. Ar apart diskusijos, kurią matėme su K.Maksvyčiu, tačiau kažkokių pernelyg karštų, neigiamų diskusijų – nebuvo.

„Treneris trečiajame kėlinyje rado gerą penketuką, kuris labai gerai pastūmėjo mus gynyboje. Kadangi Ignas žaidė mažai pirmoje pusėje, tad toliau treneris nenorėjo rizikuoti. Viskas tvarkoje. Mes laukiame Igno tolimesnėse kovose, kur jis bus tikrai reikalingas“, – apie I.Brazdeikį kalbėjo E.Ulanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.