EUROLYGA 2023

Istorines aukštumas Jonavai atnešęs V. Šeškus – apie finalo prognozę ir norą pasibandyti aukštesniame lygyje

Visą seriją, visą trečią mačą kovoję ir ramaus gyvenimo Vilniaus „Rytui“ nedavę Jonavos „CBet“ 85:90 (22:16, 16:26, 22:29, 25:15) baigė savo kelionę link didžiojo finalo. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai kovos dėl istorinių Jonavos miestui „Betsafe-LKL“ bronzos medalių.

 Virginijus Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

May 25, 2023, 10:37 PM, atnaujinta May 25, 2023, 11:17 PM

V.Šeškaus vadovaujami jonaviečiai šioje serijoje kovojo įspūdingai ir kabinosi į pergalę 2 iš 3mačų, tačiau „Rytas“ pademonstravo savo klasę ir dėjo žingsnį į „Betsafe-LKL“ finalą.

Šiandienos mače Jonavos komandoje nesužaidė Dovis Bičkauskis, Goranas Huskičius, tačiau puikiai pasirodė Aurimas Majauskas, kuris šioje serijoje „Rytui“ darė nemažai problemų.

Mažajame finale jonaviečiai susigrums su Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ poroje pralaimėjusia komanda. Kol kas serijoje 2:0 pirmauja kauniečiai.

„Aš manau, kad iš trijų rungtynių – šios rungtynės geriausios, – kalbėjo V.Šeškus. – Geroms rungtynėms mums reikia pataikyti. Šiandien pataikėme 39 procentus tritaškių. Mes turime sužaisti visi. Nenoriu sakyti, bet turbūt matėsi, kokių žmonių šiandien nebuvo.

Kai pirmavome 12 taškų, matėte, kokias klaidas darėme. Nesakau, kad galėjome laimėti, bet vis tiek vietoje to potencialaus 14 taškų skirtumo gauni tritaškį ir lieka 9... Tada užsiveda visa „Jeep“ arena – tai yra svarbu.

Mes šiais metais rodome, kad galime bet kada atsitiesti. Net ir su antros sudėties žaidėjais. A.Majauskas, kuris yra šaunuolis, šiandien labai gerai sužaidė, Vytautas Šulskis, kur iš jo nėra tik pelnomi taškai, bet jis šiandien stengėsi. Norint prieš „Rytą“ laimėti, reikia žaisti gerai.“

– Ketvirtajame kėlinyje naudojote zoninę gynybą – ar tai padėjo atkurti intrigą?

– Kažkiek padėjo, bet vis tiek paskui reikėjo koreguoti viską – iš aikštės pereiti į asmeninę gynybą. Imant tą dalyką, kiek mes aikštę stovėjome per treniruotę, apie penkias minutes, tai viskas yra gerai (juokiasi – red.).

Šiandien atlikome 28 rezultatyvius perdavimus – tai yra faktas, kad kamuolys gerai judėjo. Rezultatyvūs perdavimai priklauso nuo to, koks tavo pataikymas.

– Ko labiausiai pritrūko šioje serijoje? Turbūt norėjote iškovoti bent vieną pergalę.

– Norėtųsi išvis laimėti seriją. Labai keista, bet mes pirmose dvejose rungtynėse, aišku, ir šitose rungtynėse išmušinėjo mūsų žaidėjus. Matėsi, kad kai kurie žaidėjai buvo pasimetę. Iš po krepšio tokius metimus prametame... Jų visų kūnai yra stipresni. Ta jėga, atsidengimas... Visur turi duoti energiją. Jie mums nedavė laisvai priimti kamuolio.

Mes irgi buvome susitarę dalykus, kur neleisti priimti varžovams kamuolio, bet „Rytas“ yra praeitų metų čempionai. Kai žaidėme čempionato viduryje (KMT – red.), nuo to laiko visos komandos pasipildė naujais, geresniais žaidėjais, gauna daugiau rotacijos. Mažiukai klubai negalime leisti sau tokio dalyko. Mes, imdami naują vidurio puolėją, prašovėme.

– Kalbant apie perdegusius žaidėjus – ryškiausi D.Bičkauskis ir Edvinas Šeškus?

– Aš manau, kad yra paprastas dalykas – jie turi susitvarkyti su savo galvomis. Jie yra profesionalai. Šiandien matėte, kai pradžioje „Rytas“ paleido mus į priekį ir Elvaras Fridrikssonas eina į minutės pertraukėlę bei priėjo Georgios Dedas ir greitai viskas pasikeitė. Tai yra darbas – jie turi už pinigus atidirbti.

Pasakai kažką griežčiau – jie nuleidžia galvas, prameta metimą – pasižiūri... Tas noras laimėti, kuris po „Wolves“ atrodė realus, bet būkime biedni, bet teisingi – kas iš jūsų, čia sėdinčių, galėjo pasakyti, kad Jonava laimės seriją prieš „Rytą“.

– Ką reikštų trečia vieta Jonavos klubui?

– Aš manau, kad tiek trečia, tiek ketvirta vieta Jonavai yra labai svarbi. Turime surasti labai gerą biudžetą, norint pagerinti šių metų pasiekimą. Kitais metais tarp visų komandų bus dar didesnis atotrūkis.

– Ar jaučiatės išaugęs Jonavos marškinėlius?

– Aš niekada apie tai negalvoju. Pačiam apie save niekada nereikia spręsti. Kad galėčiau dirbti aukštesniame lygyje – net neabejoju. Kai aš atėjau į „Rytą“... Jei būčiau atėjęs su kitokiu supratimu, kur dirbi... Kai ateini iš Prienų, kur darai treniruotes tada, kai nori. Tuo metu mes su „Rytu“ atrodėme gerai.

Pabandyti būtų įdomu. Gali kiti treneriai patvirtinti, kai žaidi su mažesnio biudžeto klubu, daug ko negali padaryti. Neturi rotacijos, negali taikyti spaudimo, negali neduoti varžovams priimti kamuolio, turėdamas 7 žmones rotacijoje.

– Ar „Rytas“ pajėgus apginti titulą?

– Manau, kad „Rytas“ ir „Žalgiris“ nėra geriausios formos. „Žalgiris“ labiau parodo atsigavimą – Rolandas Šmitas pradėjo žaisti, bet „Rytas“ irgi. Jei jie pataikys metimus, žinome „Žalgirio“ sistemą – prieš juos reikia pataikyti. Jei „Rytas“ pataikys, bus gera kova.

Aš prieš sezoną buvau įsitikinęs 90 procentų, kad „Žalgiris“ taps čempionais, bet dabar nesu toks įsitikinęs, jog „Žalgiris“ taps čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.