EUROLYGA 2023

Komandos charakterį išskyręs ir I. Tayloro faktorių minėjęs N. Čanakas: „Nusipelnėme šios pergalės“

Kauno „Žalgiriui“ visgi nepavyko uždaryti „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijos prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“. Charakterį parodę Aukštaitijos krepšininkai 67:66 (21:22, 22:15, 8:20, 16:9) nukovė „Žalgirį“ ir nepalaidojo vilčių pakovoti dėl „Betsafe-LKL“ didžiojo finalo.

 Nenadas Čanakas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Nenadas Čanakas<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

2023-05-26 21:31, atnaujinta 2023-06-26 13:45

Trečiąsias pusfinalio serijos rungtynes geriau pradėjo Aukštaitijos ekipa. Nenado Čanako vadovaujami krepšininkai nuo pat pirmųjų minučių rodė, kad jie bandys išpildyti pažadą kovoti, kurį pasakė po antrųjų serijos rungtynių.

„Aš esu labai laimingas, kadangi pratęsėme seriją. Kartu didžiuojuosi savo žaidėjais, nes be tokios kovos mes pralaimėtume rungtynes. Mes parodėme savo veidą ir charakterį“, – pasakojo N.Čanakas.

Šiuo metu serijoje 2:1 pirmauja Kauno „Žalgirio“ ekipa. Ketvirtasis mačas bus žaidžiamas sekmadienį, 17:00 val., Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje.

Didžiajame „Betsafe-LKL“ finale šios poros nugalėtoja susigrums su Vilniaus „Rytu“, kuris seriją prieš Jonavos komandą laimėjo 3:0.

Kova matėsi visus, išskyrus trečiąjį kėlinį. Vienu metu trečiajame kėlinyje Kauno ekipa turėjo 9 taškų pranašumą, tačiau kovingieji „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai ketvirtajame kėlinyje pademonstravo savo širdį ir iškovojo pergalę.

„Aš esu labai laimingas dėl tų dalykų, kuriuos pasakėte – komanda kovojo, nerodė pirštais vieni į kitus ir išliko kartu. Tai buvo svarbiausia priežastis, kodėl mes pasinaudojome šansu iškovoti pergalę.

0:2 prieš „Žalgirį“, Eurolygos komandą, jų namų aikštėje, turint -9... Trečiojo kėlinio pabaiga nebuvo pati geriausia situacija, kurioje galėjome būti, bet išlikome kartu. Mes nusipelnėme šios pergalės ir kovosime sekmadienį“, – kalbėjo N.Čanakas.

Šiandienos rungtynėse žalgiriečius baudė jų sistemos auklėtinis Mantas Rubštavičius, kuris pelnė 14 taškų, surinko 20 naudingumo balų ir sunkiomis atkarpomis tempė Panevėžio komandą iš duobių.

„Tai nėra laikas, kada reikėtų kalbėti apie žaidėjus, bet Mantas žino, ką aš apie jį galvoju. Jis turi tęsti dirbti. Net neabejoju – jis Lietuvos krepšinio ateitis“, – liaupsino savo auklėtinį N.Čanakas.

Visgi šiandien Panevėžio komanda neapsiėjo be duobių. Trečiasis kėlinys iš viso buvo ypač sudėtingas. Aukštaitijos ekipa šį kėlinį pralaimėjo 8:20, bet nepaisant šio fakto, N.Čanako ekipa turėjo ir kitų duobelių. Ką būtų galima patobulinti iki sekmadienio mačo?

„Atkrintamosiose – viskas yra apie energiją ir komandos mikroklimatą. Aš galvoju, kad mes esame labai geri šiose vietose. Pamatysime. Nėra daug ko, kuo galėtume aikštelėje nustebinti varžovus, trenerį Maksvytį ir galop mus“, – dėstė N.Čanakas.

Jordenas Duffy paliko aikštelę skausmo kupinu veidu ir į rungtynes negrįžo, tačiau N.Čanakas turėjo pozityvių žinių.

„Jam viskas gerai“, – trumpai atsakė strategas.

Šioje serijoje Panevėžio komandai daug bėdų pridarė Isaiah Tayloras, kuris ir šiandien turėjo ne vieną gerą atkarpą, o antrajame serijos mače jis praktiškai lėmė „Žalgirio“ pergalę.

„Aišku, prieš jį gintis nėra lengva – jis Eurolygos žaidėjas, kuris žaidė „Anadolu Efes“. Jis yra aukščiausio lygio žaidėjas Europoje. Tai nėra lengva, bet jeigu jis įmes taškus ir mes turėsime galimybę laimėti – aš būsiu laimingas“, – aiškino N.Čanakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.