EUROLYGA 2023

Kokybiškomis rungtynėmis džiaugęsis K. Maksvytis užsiminė apie T. Cavanaugh ateitį Kaune N. Čanakas prakalbo apie savo likimą Panevėžyje

Kauno „Žalgiris“ po pralaimėjimo savo namų arenoje atsigriebė su kaupu. Žalgiriečiai 99:65 (18:18, 26:13, 26:18, 25:17) įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir pateko į didįjį „Betsafe-LKL“ finalą, kuriame „Žalgirio“ laukia Vilniaus „Rytas“.

 Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>R. Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Erikas Petrikas

May 28, 2023, 8:28 PM, atnaujinta May 29, 2023, 8:59 AM

Kauno „Žalgiris“ pirmajame ketvirtyje nedemonstravo savo geriausio žaidimo, tačiau prasidėjus antrajam – viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Pavyzdingas kamuolio judėjimas, intensyvi gynyba, o galop ir tikslūs tolimi metimai, kurių „Žalgiris“ šiandien pataikė net 13.

„Žalgiris“ pusfinalio seriją laimėjo 3:1, o finale lauks mirtinų priešų derbis. Kauno „Žalgiris“ prieš Vilniaus „Rytą“.

Didžiajame finale bus žaidžiama iki trijų pergalių, o pirmasis mačas Kaune vyks birželio 1 d., 18:30 val.

„Pagaliau sužaidėme kokybiškas rungtynes, kurių seniai nebuvo. Komanda atsibudo ir šiandien niekam nepaliko jokių minčių, kas yra vertas laimėti seriją, – kalbėjo K.Maksvytis.

Teisybės dėlei reikia paminėti, kad paskutinėse keliose rungtynėse „7bet-Lietkabelis“ atrodė labai neblogai. Atkrintamosios, pusfinalis ir ta kova bus. Norėjome laimėti 3–0, bet gaila – nepavyko. Tikiuosi, kad tokią pačią kokybę, puolimą ir fiziškumą išlaikysime kitose rungtynėse.

Gynyba veikė kaip ir praėjusiose rungtynėse, o puolimo skaičiai pagerėjo. Pataikėme savo metimus ir uždarėme rungtynes. Sveikinu sirgalius ir komandą su pergale. Važiuojame toliau.“

Nenadas Čanakas po rungtynių kalbėjo, kad nesitikėjo tokio mačo, koks šiandien buvo Panevėžyje.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Po tokių rungtynių – kažką labai protingo pasakyti yra labai sunku. Aišku, mes nesitikėjome, kad šiandien atrodysime taip. Kaip mes šiandien atrodėme – man tai yra nepriimtina. Man tai yra didesnis pralaimėjimas nei tai, kad pralaimėjome pačias rungtynes.

Kai atsilikinėjome trimis taškais – pradėjome ginčytis tarp savęs. Tai nesame mes. Galime sakyti, kad mes pasidavėme per anksti – man tai skaudžiausia.

Apie ateitį kalbėti dar ne laikas. Reikia sužaisti mažąjį finalą ir tada. Aš turiu puikius santykius su Martynu Purliu. Jis bus pirmasis, su kuriuo kalbėsiu apie savo ateitį“, – pasakojo N.Čanakas.

– Kaip vertinate arbitrų darbą? Buvo keli epizodai, kur teisėjams rodėte savo priekaištus... – buvo paklausta K.Maksvyčio

– Teisėjų darbo negaliu komentuoti. Buvo tik tas epizodas, kai Arnas Butkevičius bandė išprovokuoti pražangą puolime ir gavo pražangą gynyboje, o analogiškoje situacijoje prieš mus – mums sušvilpė pražangą. Norėjau išsiaiškinti, ar taikomi vienodi kriterijai abejoms komandoms.

– Kas padėjo pristabdyti varžovų tolimus metimus? Aukštaitijos ekipa pirmoje mačo dalyje išmetė vos 2 tolimus metimus.

– Mes kaitaliojome gynybos sistemas. Šiandien pirmajame kėlinyje buvo keletas klaidų, bet tai buvo koncentracijos klaidos – kirtimai, greito puolimo taškai. Kai pigius taškus susitvarkėme, tada pakeitėme rungtynes.

– Ar tikėjotės tokios greitos naudos iš Tylerio Cavanaugh ir ar norėtumėte matyti jį kitąmet „Žalgiryje“?

– Kad taip greitai Tyleris duos naudos – nesitikėjau. Mes jį ruošėme atkrintamosioms. Galvojome, kad galbūt jo nereikės. Gerai, kad jis ruošėsi ir yra pasveikęs bei pilnas energijos. Jis buvo vienas iš lyderių. Jeigu taip toliau žais ir bus sveikas – galbūt jį norėtume pasilikti.

– Kokį įspūdį paliko „Ryto“ žaidimas prieš Jonavą?

– Su „Rytu“ reikės geros kokybės rungtynių. Manau, kad gindamiesi prieš mus jie tam tikrose vietose rizikuos. Reikės kovoti visas rungtynes. Manau, kad visi gerbėjai yra pasiilgę „Žalgirio“ ir „Ryto“ finalo. Mes esame to pasiilgę taip pat.

– Kiek svarbu susigrąžinti titulą į Kauną?

– Svarbu – mūsų tikslai tokie ir yra. Laimėti taurę, laimėti „Betsafe-LKL“, patekti į Eurolygos atkrintamąsias. Kartais ir „Žalgiris“ pralaimi, bet, tikiuosi, kad šiemet taip nebus.

– Ar esate patenkintas šiandienos Igno Brazdeikio rungtynėmis ir ar tikitės didesnio Igno indėlio finale?

– Šiandien jis gavo šansą ir jį išnaudojo. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje, kaip ir kiekvienas jaunas žaidėjas, jis žaidė banguotai. Manau, kad čia buvo labiau motyvacijos problemos. Dabar jis grįžo ir tikiuosi, kad kitose rungtynėse jis bus toks pats geras.

– Kokį matote Manto Rubštavičiaus progresą?

– Daviau pastabų savo gynėjams, kad Panevėžio gynėjai – tiek Kristianas Kullamae, tiek M.Rubštavičius dominavo ir buvo geresni už mus. Šiandien mūsiškiai pasitempė. Džiaugiuosi už M.Rubštavičių ir duok dieve, kad jis taip žaistų toliau.

– Kokia yra Tomo Dimšos būklė?

– Jis pirmoje rungtynių pusėje gavo smūgį į krūtinę ir paskui antroje mačo dalyje buvo lygiai tas pats. Manau, kad tik sumušimas. Tikiuosi, kad nieko rimto.

– Ar Dovydas Giedraitis bus pasiruošęs žaisti finale?

– Tikiuosi, kad bus. Jo trauma nėra tokia baisi. Jis nikstelėjo čiurną. Nežinau, ar jis bus pasiruošęs pirmosioms finalo rungtynėms, bet pačiam finalui – jis bus tikrai pasiruošęs.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.