EUROLYGA 2023

R. Javtokas sumenkino LKF prezidento autoritetą ir įgėlė rinktinės atsisakiusiems: „Vemti verčia“

Buvęs krepšininkas Robertas Javtokas pasisvaidė kritikos strėlėmis į Lietuvos krepšinio federacijos vadovo Vydo Gedvilo pusę bei sukritikavo krepšininkus, kurie šią vasarą atsisako žaisti Lietuvos rinktinėje.

Robertas Javtokas
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Šiupario nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Šiupario nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Šiupario nuotr.
Robertas Javtokas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 1:39 PM, atnaujinta May 30, 2023, 2:56 PM

Portalo krepsinis.net tinklalaidėje „MISsMATCH“ su žurnaliste Gabriele Miknevičiūte kalbėjęs buvęs garsus vidurio puolėjas iš peties kirto apie kažkokį dėmesį kalbantiems rinktinės kandidatams.

Vertindamas Lietuvos krepšinio federacijos nuveiktą darbą ir sukurtą sistemą, vienas iš trijų prieš porą metų į LKF prezidento postą kandidatavusių pretendentų R.Javtokas tikina, kad LKF darbas yra blogas.

„LKF darbą vertinčiau blogai dėl daugelio aspektų. Buvo „Talentų karta“, kuri dingo. Kažkiek dalyvauju Vilniaus VKM veikloje ir nematau, kad kas keistųsi.

Tas pats su moksleivių lyga. Kas ten prezidentas? Rimantas Kaukėnas? Tai jis moksleivių lygos prezidentas, „Wolves“ prezidentas, paramos fondo prezidentas.

Įsivaizduoju, kad žmonės turėtų būti atsakingi už savo darbą, dirbti daug ir kažką keisti. Dabar pasakojama, kad į rinktinę niekas nevažiuoja. Tai dabar jei man skambintų V.Gedvilas, gal ir aš pagalvočiau“, – mete akmenį į LKF ir jos vadovybę pats į prezidento postą kandidatavęs R.Javtokas.

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis praėjusią savaitę prakalbo, kad vasarą nacionalinėje komandoje tikrai nebus Luko Lekavičiaus, Edgaro Ulanovo, Roko Giedraičio ir Mariaus Grigonio. Šie krepšininkai tikrai nepadės komandai per pasaulio krepšinio čempionatą.

R.Javtokas aiškino, kad jokie pasiteisinimai ir pretenzijos dėl galimai nerodomo dėmesio nėra argumentas atsisakyti padėti rinktinei.

„Gal ir autoriteto nebuvimas prisideda prie to, kad yra atsisakymų. Vienareikšmiškai. Netikiu, kad jei A.Saboniui atėjus ir tam pačiam E.Ulanovui pasakius, kad „klausyk, jaunuoli, už tašės ir į salę“, jis... Jis jau toje salėje stovėtų su taše.

Yra traumos, bet ne ketverius metus iš eilės. Lukas žiauriai patinka, bet kai sako, kad vaikas gimsta... Keturi pas mane gimė – niekada nemačiau priežasties, kad dėl vaiko gimimo nevažiuosiu į rinktinę.

Vieną sykį atsisakė, antrą sykį atsisakė, trečią kartą aš tikrai nebekviesčiau. Jeigu tam nėra tikrai pateisinamų priežasčių – traumos, operacijos ir t.t. Visa kita man yra išsigalvojimas“, – kalbėjo R. Javtokas.

Buvęs ilgametis rinktinės vidurio puolėjas tęsė savo mintį, perskaitęs, kad į nacionalinę ekipą atvykti jis nesiryžta dėl dėmesio stokos.

„Kokio dėmesio? Apie kokį dėmesį kalbame? Jam kas, treneris turi paskambinti? Aš gyvenime nebuvau gavęs jokio dėmesio, niekada niekas nėra man skambinę.

Sėdžiu ir žinau, kad važiuosiu į rinktinę. Ir taip pat sėdėjo visi aplinkui. Ten tik oficialų raštą atsiųsdavo, kad esi pakviestas į rinktinę. Ta prasme tu jauti, kad būsi pakviestas – bent jau į stovyklą. Net nežinau...

Dėmesio... Kad treneris skambinėtų... Tegu vaikis daro, kaip jis nori. Sakau, kaip nori, taip ir daro...

Man kai pasako, kad neparodė dėmesio, vemt norisi. Kokio dėmesio? Vieną sykį jei ir paskambino, paklausė – tiek to dėmesio.

Kodėl treneris, sezono metu dirbdamas kitose komandose, turi tau skambinėti? Taip, su kuriais iš seniau pažįstamas, pasiskambina dar kažką. Tu džiaukis, kad tave kviečia. Nenori – nevažiuok. Tai tik parodo... O gal tai normalu dabar“, – kalbėjo R. Javtokas.

Pats R. Javtokas rinktinėje žaidė 15 metų, nuo 2001 iki 2016 metų.

2003 m. Europos čempionatą R. Javtokas praleido dėl traumų, patirtų motociklo avarijoje, o 2012 ir 2014 m. nežaidė dėl kitų traumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.