EUROLYGA 2023

Šaras prabilo apie savo ateitį „Barcelona“ klube: skambėjo ir žodžiai „man nesvarbu“

Pirmose Ispanijos krepšinio lygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse 84:74 įveikęs „Valencia Basket“ ekipą, „Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius patikino, kad galvoja tik apie čempionų titulą ir visiškai nesikoncentruoja į gandus apie jo ar kai kurių komandos žaidėjų ateitį klube.

Š.Jasikevičius ir R.Jokubaitis <br>G. Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius ir R.Jokubaitis <br>G. Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius ir R.Jokubaitis <br>G. Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius ir R.Jokubaitis <br>G. Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 8:45 AM, atnaujinta May 30, 2023, 10:27 AM

„Turime būti protingi ir profesionalūs. Kasmet sklinda gandai apie galimas žaidėjų ar specialistų sutartis, galimus perėjimus, bet tokie gandai neturi atimti iš mūsų noro tapti čempionais.

Man nesvarbu, turiu kontraktą ar ne, aš tik noriu laimėti šią lygą. Tai vienintelis dalykas, kuris man liko šiais metais, ką dar aš galiu laimėti“, – teigė kartą per trejus metus Ispanijos čempionu tapęs Lietuvos treneris, skelbia „Mundo Deportivo“.

Su „Barcelona“ klubu šiame sezone Ispanijos taurę bei Eurolygos finalo ketvertą pralaimėjęs Š.Jasikevičius sekmadienį aiškino, kad „Barca“ komanda girdi tą „triukšmą“, kuris yra aplink komandą, tačiau būtina „žinoti, kaip tą situaciją valdyti, jei esi „Barcelona“ klubo sistemos žmogus“ ir pabrėžė, kad reikia būti ambicingiems.

„Galų gale mes žaidžiame norėdami laimėti. Tai yra tikslas – viskas kita man nesvarbu“, – sakė Šaras.

Kalbant apie rungtynes ​​su „Valencia Basket“, lietuvis kaip lemiamą pergalės veiksnį įvardino norą sužaisti sėkmingai, nors jo auklėtiniai per daug skubėjo kai kuriose puolimo situacijose.

„Kai kuriose situacijose nesugebėjome pataikyti, per daug kai kas ėmėsi individualaus žaidimo, o ne perdavimų. Turime susikoncentruoti į geresnių sprendimų priėmimą ir kantrybę puolant. Kai tai padarome, mus labai sunku įveikti“, – reziumavo Šaras.

Jasikevičius pabrėžė rezultatyviausio 27 taškus pelniusio Nikolos Mirotičiaus indėlį- į pergalę: „N. Mirotičiaus žaidimas turi būti įvertintas. Jis savo individualiu talentu išsprendė mums visus reikalus.

Šiandien buvo sunkios rungtynės. Serija susideda iš dviejų pergalių ir jei pralaimėtume namuose, lemiamą akistatą turėtume žaisti varžovo namuose. Turime džiaugtis šia sėkme ir pagerinti savo žaidimą“.

Š.Jasikevičiaus kontraktas su „Barcelona“ baigiasi po šio sezono. Tačiau jis gali jį pratęsti dar vieneriems metams. Tačiau klubo vadovybė tikino, kad apie tai kalbės po sezono, kai turės ekipos rezultatus. Kalbama, kad į lietuvio vietą jau peršamas ispanas Xavi Pascuale, kuris baigė savo darbą rusų Sankt Peterburgo „Zenit“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.