EUROLYGA 2023

Apie dar vieną medalį kalbėjęs V. Šeškus: „Visai nieko, aš nieko prieš“ N. Čanakas baisėjosi klaidų skaičiumi

Jonavos „CBet“ krepšininkai pergalingai pradėjo mažojo finalo seriją Panevėžyje, kurioje 89:80 (25:20, 23:19, 25:23, 18:16) įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkus.

 Virginijus Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 10:55 PM, atnaujinta May 31, 2023, 10:58 PM

Šiose rungtynėse „CBet“ pataikė net 15 tritaškių, iš kurių 10 – pirmoje rungtynių dalyje.

„3 iš 28 su „Rytu“, o dabar Panevėžyje – 15 iš 27, – pasakojo V.Šeškus. – Aš jau sakiau prieš rungtynes, kad labai daug kas priklausys nuo to, kaip komandos pataikys. Mes puikiai žinome, kaip „7bet-Lietkabelis“ ginasi, žinome kur jie eina padėti. Mums reikėjo pataikyti – šiandien pataikėme.“

„Sveikinimai Jonavos ekipai. Jie šiandien sužaidė geriau, sėkmingiau įvykdė žaidimo planą. Tai yra mano kaltė. Esame duobėje, bet penktadienį galėsime parodyti savo tikrąjį veidą.

Tai yra neiįtikėtina. 15 klaidų per du kėlinius. Nebuvau to matęs nei kaip žaidėjas, nei kaip treneris savo karjeroje. Sunku tai paaiškinti“, – po mačo kalbėjo Nenadas Čanakas.

56-erių V.Šeškus du kartus yra iškovojęs „Betsafe-LKL“ bronzos medalius su Prienų komanda (2011 m. ir 2012 m.). Išgirdęs klausimą, ar jau ne laikas iškovoti trečiąjį, strategas nusijuokė.

„Visai nieko, aš nieko prieš. Manau, kad ir žaidėjai nieko prieš, nes kuo aukščiau kyli, tuo didesnė kaina. Žaidėjų, ne trenerių“, – šypsojosi Jonavos istoriją perrašantis V.Šeškus.

Natūralu, kad kiekvienai komandai, o ypač nedidelio biudžeto komandai, nepavyksta išsaugoti komandos lyderių ar net paprastų rotacijos žaidėjų.

Vis dar nėra aišku, ar V.Šeškus treniruos Jonavos ekipą, tačiau strategas pagalvojo, kiek žaidėjų būtų galima išsaugoti kitiems metams.

„Viskas priklauso nuo finansų, – aiškino strategas. – Jeigu jau dabar nori išsaugoti kai kuriuos žaidėjus, tai turi pasiūlyti daugiau, nes jie vis tiek lauks kitų pasiūlymų. Komanda tarp keturių stipriausių... Net ir iš žemesnėje vietoje esančių komandų žaidėjai išeina į kitas, nes pasidaro gerą statistiką. Pas mus daug kas turi gerą statistiką – Martins Laksa, Edvinas Šeškus, Dovis Bičkauskis ir kiti. Aišku, mums labai padėda Glynnas Watsonas. „

Kalbėdamas apie „Betsafe-LKL“ finalą, V.Šeškus išskyrė „Jeep“ arenos faktorių.

„Aš sakau, kad seriją 3:1 laimės „Žalgiris“. Žaidėme su „Rytu“ – labai sunku toje salėje žaisti. Nėra, ką lyginti. Galite Panevėžyje tokį triukšmą suorganizuoti, bet aš vis tiek su žaidėjais galėsiu susišnekėti. Vilniuje rėki, prarėki balsą, net iš ryto neatsigauni...

Pagarba „Ryto“ fanams. Palaikai ar nepalaikai, bet šitoje vietoje esu teisingas – palaikymas žiaurus ir aš manau, kad „Žalgiriui“ bus sunku ten žaisti“, – kalbėjo V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?