EUROLYGA 2023

Mažojo finalo starte – su likimu žaidę „CBet“ nukovė „7bet-Lietkabelį“

Fantastiškai tritaškius pataikę Jonavos „CBet“ krepšininkai 89:80 (25:20, 23:19, 25:23, 18:16) nukovė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, kurie buvo arti to, kad perlaužtų rungtynes ir iškovotų pergalę, tačiau nepasimetę jonaviečiai išliko kartu ir iškovojo pergalę.

 Glynnas Watsonas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
 Glynnas Watsonas<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 10:48 PM

Kovoje dėl bronzos medalių jonaviečiai išsiveržė į priekį 1:0 ir atėmė panevėžiečių turėtą namų pranašumą.

Šiose rungtynėse jonaviečiai pataikė net 15 tritaškių, o panevėžiečiai šiame susitikime atkovojo net 41 atšokusį kamuolį, kai jonaviečiai atkovojo 20.

Pirmąjį kėlinį geriau pradėjo Jonavos „CBet“ krepšininkai. Jie greitai pataikė du tolimus metimus, o Goranas Huskičius pademonstravo savo klasę – dukart baudė varžovus arčiau krepšio, o vieną kartą vidurio puolėjas pataikė du taškus su pražanga.

Panevėžio komandoje pirmajame ketvirtyje puolime dominavo Gediminas Orelikas, kuris per pirmąjį kėlinį įmetė net 15 taškų.

Visgi Aukštaitijos ekipa per pirmąsias dešimt žaidimo minučių atliko net dešimt klaidų, kurios reiškė, kad Nenado Čanako auklėtiniai šį mačą pradėjo šiek tiek susikaustę ir nepakankamai susikoncentravę. Tačiau panevėžiečiai ypač gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių. Po pirmųjų 10 minučių Aukštaitijos klubas kovoje dėl atšokusių kamuolių pirmavo (1:11).

Galop pirmojo kėlinio galą rezultatyviau sužaidę jonaviečiai pirmavo (25:20).

Antrojo kėlinio pradžioje sėkmingiau atrodė Jonavos krepšininkai. Nepaisant to, kad Panevėžio krepšininkai neatrodė tragiškai puolime, Jonavos komanda rodė dar geresnį žaidimą puolime. Įpusėjus antrajam ketvirčiui – Virginijaus Šeškaus auklėtiniai turėjo 13 taškų pranašumą (39:26).

Antroje antrojo kėlinio pusėje Panevėžio komanda ir toliau nevengė klaidų, tačiau N.Čanako ekipa pradėjo kiek geriau žaisti gynyboje ir pataikyti metimus. Likus trims minutėms iki antrojo kėlinio pabaigos – Aukštaitijos ekipa sumažino savo deficitą iki 6 taškų (39:33).

Nepaisant to, kad „7bet-Lietkabelis“ kėsinosi sumažinti varžovų skirtumą iki minimalaus, sėkmingai kamuolį puolime judinę Jonavos „CBet“ krepšininkai susigrąžino solidesnį pranašumą (48:39).

Trečiąjį kėlinį vėl geriau pradėjo V.Šeškaus auklėtiniai. Jie per pirmąsias minutes surengė spurtą 2:10 ir susikrovė rekordinį 17 taškų pranašumą (58:41).

Trečiojo kėlinio viduryje Jonavos komandos sirgaliai ir V.Šeškus turėjo sunerimti. Jonavos komandoje čiurną pasisuko Edvinas Šeškus, kuris šiame mače demonstravo labai gerą žaidimą.

Antroje ketvirčio dalyje „7bet-Lietkabelis“ stabilizavo savo žaidimą ir pabudo iš žiemos miego. Panevėžio komanda likus kiek mažiau nei trims minutėms sumažino savo deficitą iki 9 taškų 64:55, tačiau po V.Šeškaus minutės pertraukėlės jonaviečiai išėjo rimtesnėmis nuotaikomis ir ketvirčio pabaigoje susigrąžino dviženklį pranašumą (73:62).

Ketvirtojo kėlinio startas geriau klostėsi aikštelės šeimininkams. Jie lemiamą ketvirtį pradėjo spurtu 0:4 ir sumažino jonaviečių pranašumą iki 7 taškų (73:33)

Negana to, atrodė, kad ketvirtojo kėlinio metu jonaviečiai truputį išsikvėpė, o Panevėžio ekipa įjungė aukštesnę pavarą ir pradejo demonstruoti kur kas kantresnį ir ramesnį žaidimą.

Visgi Jeffery Garrettas ir Glynnas Watsonas sužaidė fantastiškai tiek puolime, tiek gynyboje, o tai leido įtvirtinti V.Šeškaus auklėtinių pergalę (89:80).

„CBet“: G.Watsonas 22, J.Garrettas 16 (5 atk. Kam.), G.Huskičius 15 (6 atk. Kam., 5 rez. Perd.),E.Šeškus 11, D.Bičkauskis (5 atk. Kam.) ir Aurimas Majauskas po 10.

„7bet-Lietkabelis“: G.Orelikas 19 (7 atk. Kam.), Kristianas Kullamae ir Jamelas Morrisas po 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.