EUROLYGA 2023

Visą mačą pirmavusi Lietuvos moterų trijulių rinktinė dramatiškai krito prieš itales

Gabrielės Šulskės ir Giedrės Labuckienės vedamai Lietuvos moterų trijulių rinktinei nepavyko iškovoti pirmosios pergalės pasaulio čempionate Austrijoje. Mūsiškės pirmąjį mačą Austrijoje 7:17 pralaimėjo kinėms, o antrajame dienos susitikime 21:22 pralaimėjo Italijos trijulių rinktinei ir patyrė antrąjį pralaimėjimą iš eilės.

 Lietuvos moterų krepšinio trijulių rinktinė<br> FIBA nuotr.
 Lietuvos moterų krepšinio trijulių rinktinė<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 4:31 PM, atnaujinta May 31, 2023, 4:35 PM

Vienu metu mūsiškės pirmavo 19:12, tačiau antrąją mačo dalį geriau sužaidusios italės išplėšė pirmąją čempionato pergalę iš mūsiškių rankų.

Mačą geriau pradėjo lietuvės. Gabrielė Šulskė mūsiškėms pelnė du taškus iš eilės ir pagirtinai kovėsi gynyboje.

Visgi italės nesiryžo nuo pat mačo pradžios atiduoti šių rungtynių mūsiškėms. Italijos trijulė pelnė tris taškus, tačiau Gabija Meškonytė atsakė baudos metimu ir praėjus trims minutėms lietuvės rezultatas buvo lygus (3:3).

Prasidėjus ketvirtajai minutei G.Šulskė pataikė tolimą dvitaškį, o jau kitoje atakoje puikiai po krepšiu pakirtusi Giedrė Labuckienė pelnė dar vieną tašką (6:3).

Lietuvės triskart puikiai judėjo be kamuolio ir pelnė tris taškus. Įpusėjus mačui 9:6 pirmavo mūsiškės. 

Likus kiek daugiau nei trims minutėms G.Meškonytė išnaudojo greičio pranašumą ir pelnė dar vieną tašką, kuris leido išsiveržti į priekį kone dviženkliu skirtumu (15:7).

Įdomu, kad K.Nacickaitė pirmuosius savo taškus šiame mače pelnė likus kiek mažiau nei trims minutėms iki susitikimo pabaigos.

Kone visą mačą atsilikinėjusios italės kur kas šaltakraujiškiau sužaidė rungtynių pabaigą, pataikė kelis tritaškius per rankas ir paliko Lietuvos trijulių rinktinę be pergalių.

Lietuvos trijulių rinktinėje 7 taškus pelnė G.Šulskė, 6 pridėjo G.Labuckienė, 5 įmetė K.Nacickaitė ir 3 – G.Meškonytė.

Birželio 2 d. (12:25 val.) lietuvės tęs pasaulio čempionato dvikovas, kur susitiks su Izraelio rinktine, o 14:25 mūsiškių lauks Rumunijos rinktinės iššūkis.

Lietuvos trijulių rinktinei atstovauja Kamilė Nacickaitė, Giedrė Labuckienė, Gabija Meškonytė ir Gabrielė Šulskė.

Pasaulio čempionato prizininkai galės džiaugtis ne tik iškovotais medaliais, bet ir iškovotu kelialapiu į olimpinės atrankos turnyrą, kuriame galės rungtis dėl vietos 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.