EUROLYGA 2023

Lietuvai atstovauti nenorinčių sportininkų nesuprantantis Ž. Urbonas kirto iš peties: „Atimti pilietybę už tokius juokus“

Lietuvos krepšinio rinktinė rugpjūčio mėnesį pradės kovas pasaulio čempionate ir sieks iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes, tačiau vienas po kito lietuviai atsisako prisijungti prie komandos. Tokie žaidėjų veiksmai gerokai nustebino krepšinio specialistą Žydrūną Urboną, kuris nepagailėjo aštrių žodžių tokiems sportininkams.

 Lietuvai atstovauti nenorinčių sportininkų nesuprantantis Ž. Urbonas kirto iš peties<br> lrytas.lt koliažas
 Lietuvai atstovauti nenorinčių sportininkų nesuprantantis Ž. Urbonas kirto iš peties<br> lrytas.lt koliažas
I.Brazdeikis.<br>G.Šiupario nuotr.
I.Brazdeikis.<br>G.Šiupario nuotr.
 Ž. Urbonas 2021 metais treniravo Lietuvos U18 rinktinę.<br>FIBA nuotr.
 Ž. Urbonas 2021 metais treniravo Lietuvos U18 rinktinę.<br>FIBA nuotr.
Arnoldas Kulboka<br> G.Šiupario nuotr.
Arnoldas Kulboka<br> G.Šiupario nuotr.
L.Lekavičius<br>V.Skaraičio nuotr.
L.Lekavičius<br>V.Skaraičio nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Ž.Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Urbonas<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 10:30 AM, atnaujinta Jun 1, 2023, 11:18 AM

Keturi Eurolygos krepšininkai – Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius rinktinėje tikrai nepasirodys.

Kaip pranešė krepsinis.net žurnalistė Gabrielė Miknevičiūtė 31-erių E.Ulanovas neprisijungs dėl asmeninių priežasčių, 29-erių M.Grigonis nori išsigydyti skausmus, 29-erių L.Lekavičius nori skirti laiko šeimai, o 30-metis R.Giedraitis priežasties nepateikė.

Taip pat nėra aišku ar prie rinktinės prisijungs ir NBA žvaigždė 27-erių Domantas Sabonis, kuris galimai vasarą taip pat paskirs traumos išsigydymui.

Noru atvykti į pirmąją rinktinės stovyklą nedega ir proveržio sezoną Europoje sužaidęs 25-erių Arnoldas Kulboka.

Klaustukų kyla ir dėl Kauno „Žalgirio“ puolimo lyderio, 24-erių Igno Brazdeikio. Tiesa, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikina, jog Ignas rinktinėje tikrai pasirodys.

Tokie krepšininkų sprendimai jau iššaukė ne vieną Lietuvos krepšinio legendos kritišką pasisakymą.

Itin griežtai apie tokius krepšininkų veiksmus kalbėdamas su lrytas.lt pasisakė ir krepšinio specialistas Žydrūnas Urbonas.

„Man tai yra nesuvokiama. Pažvelgus į geopolitinę situaciją... Karo akivaizdoje man neramu, kai nebenorime kautis, kovoti už Lietuvą. Aš visada į aikštelę žvelgiau kaip į karo zoną. Sportas ir yra kova, noras nugalėti stipresnį. Man atrodo, kad tokie neramumai kaip tik turėtų sutelkti visus.

Taip, yra kontraktai, didžiuliai pinigai, bet visi esame lietuviai. Suprantu, kai nedalyvavimas susijęs su sveikata ar kažkokių šeimyninių niuansų. Bet dėl neaiškių priežasčių ar ambicijų nežaisti už Lietuvą?

Man neramu, kas būtų, jeigu karas būtų Lietuvoje? Sportininkai bendrąja reikšme ir yra tokie pilietiški, aktyvūs, visuomenės autoritetai į kuriuos žvelgia daugelis žmonių, jaunosios kartos.

Ką dabar mes perduodam ateičiai? Kad kontraktas, pinigai yra svarbiau negu žodis „Lietuva“? Gal aš dinozauras kažkoks jau esu, bet nesijaučiu senas, atrodo dar pati branda. Man tai yra tragedija. Mest tokius ir pamiršti. Nežinau.

Siūlyčiau paprastai – atimti pilietybę už tokius juokus. Čia skirta visiems sportininkams. Tu esi autoritetas, vedlys ir taip elgtis negalima, draudžiama. Žmogus iš karto turėtų žinoti pradedantis sportuoti – nežaisi už Lietuvą, neteksi pilietybės. Rinkis kitą profesiją“, – žodžių kišenėje neieškojęs kalbėjo Ž.Urbonas.

Lrytas.lt primena, jog Pasaulio krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 25 d. – rugsėjo 10 dienomis Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose.

Lietuviai rungtyniaus Maniloje (Filipinai). D grupėje mūsų šalies krepšininkai susitiks su Juodkalnija, Meksika ir Egiptu.

Sėkmingai pasirodžius grupių etape lietuviai patektų į naują grupę, prie kurios prisijungtų pirmąsias dvi vietas C grupėje (JAV, Graikija, Naujoji Zelandija, Jordanija) užėmusios rinktinės. Iš šios grupės į ketvirtfinalius patektų pirmąsias dvi vietas užėmusios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.