EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio padangėje – permainų gūsiai: keičiasi būrys vadovų

Lietuvos krepšinio padangėje – permainų vėjai beveik visuose frontuose: keičiasi Moksleivių krepšinio lygos (MKL), Moterų bei Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vadovai.

Lietuvos krepšinio padangėje – permainų gūsiai: keičiasi būrys vadovų.<br> Lrytas.lt montažas.
Lietuvos krepšinio padangėje – permainų gūsiai: keičiasi būrys vadovų.<br> Lrytas.lt montažas.
 A. Jocys.<br>V.Skaraičio nuotr.
 A. Jocys.<br>V.Skaraičio nuotr.
R. Valentienė.<br>Ž.Vingelio nuotr.
R. Valentienė.<br>Ž.Vingelio nuotr.
 G. Grybauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 G. Grybauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Kaukėnas.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Kaukėnas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-06-05 14:23, atnaujinta 2023-06-06 11:17

Nors dauguma šalies krepšinio lygų jau užbaigė 2022–2023 m. sezoną, jų biuruose toliau vyksta intensyvūs darbai. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sektretorius Mindaugas Balčiūnas portalui lrytas.lt patvirtino apie būsimas permainas.

Iš garbingų pareigų traukiasi ir žinomos šalies krepšinio personos – MKL prezidentas Rimantas Kaukėnas bei Moterų lygos direktorė Rima Valentienė, jų vietas užims intriguojančios asmenybės.

Portalas lrytas.lt atskleidžia, kokios permainos jau netrukus supurtys MKL, NKL ir Moterų lygą.

R.Valentienė baigia darbą Moterų lygoje

Pirmoji apie pasitraukimą paskelbė dabar jau buvusi ADMA Moterų lygos direktorė Rima Valentienė, kuri po dviejų sezonų pasitraukė iš direktorės posto.

„Yra pradžia, yra ir pabaiga. Baigiu savo darbą kaip direktorė ADMA Moterų krepšinio lygoje. Tai buvo 2 intensyvūs, permainingi ir kupini iššūkių sezonai. Teko bendrauti su daugybe puikių žmonių, kurie atsiliepė į mano kvietimą bendradarbiauti su moterų krepšiniu. Esu dėkinga už visas patirtis ir įgytas žinias! Ačiū draugams už pastovų palaikymą! Kai vienos durys užsiveria, turi atsiverti kitos!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė buvusi krepšininkė.

Tiesa, anot Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, R.Valentienė moterų krepšinyje vis tiek turėtų likti.

„Praėjo dveji metai, R.Valentienė įvykdė nelengvą misiją. Ji pastatė lygą ant kojų, dabar mes ją stipriname. Pakalbėjome su Rima, kur ji geriausiai jaučiasi, ir nusprendėme, kad ji geriau jaučiasi švietėjiškoje, edukacinėje veikloje, o ne administravime. Administracija yra bjaurus dalykas. Biudžetų rinkimas ir panašiai. Tai buvo nauja jos karjeros veikla. Sutarėme, kad ateityje ji eitų merginų masiškumo programų vadovės pareigas. Analizuojame sitauciją, matome, kad su masiškumu pas mus reikalai yra prasti. Pasidarėme giluminę analizę, vaizdas ten ypatingai liūdnas.

Manau, kad R.Valentienė ypatingai atitinka tai, kokią žinutę mes norime pasiųsti. Norime parodyti, kad krepšininkė nebūtinai turi būti aukščiausia ar greičiausia, Rima savo karjera įrodė, kad buvo rinktinės ir klubų siela.

Ji puikiai atitinka tą įvaizdį, kurį mes tai norime perteikti mergaitėms. Negana to, R.Valentienė puikiai komunikuoja, puikiai perteikia mintis, reprezentuoja. Rima paprašė šiek tiek laiko, dabar laukiame jos sprendimo“, – portalui lrytas.lt sakė M.Balčiūnas.

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, R.Valentienės vietą Moterų lygoje turėtų užimti Alvydas Jocys, kuris šiuo metu užima LKF merginų atrankų projekto vadovo pareigas. Jis taip pat yra krepšininkės Justės Jocytės tėtis. Iki tol A.Jocys dirbo finansų srityje.

Nacionalinėje krepšinio lygoje keisis vadovai

Permainų vėjai papūs ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Iš prezidento pareigų traukiasi Remigijus Štaras, iš vykdančiojo direktoriaus – Giedrius Grybauskas.

„Jie lygai vadovavo ilgiau nei 10 metų, atliko fantastišką darbą. Atsimenu, kokią jie lygą perėmė ir kokia ji yra dabar“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Tiesa, kol kas neaišku, kas taps naujaisiais lygos vadovais, be to, vis garsiau kalbama apie tai, kad NKL taps LKL dalimi.

„Norime, kad sprendimą priimtų pati lyga, nes ji turi valdybą, narius. Liepos 4-ąją vyks rinkiminė konferencija, tuo metu ir bus rinkimai. Buvome kelis kartus susitikę su dabartiniais vadovais, išgirdome įdomų siūlymą ir iš LKL, kalbėjome su Remigijumi Milašiumi. Mums smagu, kad yra interesas. Lyga išsirinks, kas geriausia“, – pasakojo M.Balčiūnas.

NKL direktorius D.Grybauskas portalui lrytas.lt teigė, kad sprendimą trauktis priėmė savo noru.

„Dirbome 12 metų, jau buvome sutarę, kad šie bus mūsų paskutiniai. Kol kas jokių oficialių patvirtinimų iš žmonių, kurie galėtų užimti tam tikras pareigas NKL, neturiu“, – teigė D.Grybauskas.

Paklaustas apie galimą NKL ir LKL partnerystę D.Grybauskas teigė, kad pastaruoju metu ryšys tarp lygų yra gerokai sustiprėjęs.

„Santykiai tarp lygų yra geri. Ypač jie pagerėjo po to, kai dvi NKL komandos perėjo į LKL. Tai paskatino platesnio masto diskusijas tiek su LKL, tiek su LKF. Manau, kad LKL mato papildomų dviejų komandų naudą, tikiu, kad greitu metu viskas paaiškės“, – pasakojo NKL atstovas.

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, didelė tikimybė, kad LKL lygos atstovai į NKL prezidento postą siūlys sau artimą asmenį.

Moksleivių krepšinio lygoje neliks R. Kaukėno

Šalies krepšinio pamatinėje struktūroje taip pat keisis prezidentas. Iš MKL vadovo pareigų trauksis Rimantas Kaukėnas, kuris visą dėmesį šiuo metu skiria „Wolves“ krepšinio klubui.

„Su R.Kaukėnu metų pradžioje aptarėme šią situaciją. Visiškai suprantame, kad jo dėmesys dabar skiriamas „Wolves“ klubui. Bet mes jau turime naują MKL prezidentą, kuris valdyboje jau yra išrinktas ir bus viešai paskelbtas šį ketvirtadienį“, – mįslingai kalbėjo M.Balčiūnas.

R.Kaukėno vietą MKL užims verslininkas. Pirmadienio vakarą paaiškėjo, kad jis yra Remigijus Lapinskas. Kiek anksčiau užkulisiuose buvo kalbama ir apie Tomo Pačėso galimybes užimti MKL prezidento postą.

Lrytas.lt žiniomis, MKL varžybų direktorės Martynos Kravčenkaitės vietą nuo kito sezono užims Natalija Liovkina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?