EUROLYGA 2023

Kazys Maksvytis metė iššūkį „Rytui“: į Vilnių važiuos užbaigti LKL finalo serijos

Tragiškai LKL čempiono Vilniaus „Ryto“ sužaistas trečiasis kėlinys palaidojo sostinės atstovų svajones iš Kauno prasiveržti taip svajojamą pergalę. Gavę į kaulus keturių minučių atkarpoje atkarpoje 6:18 „Ryto“ krepšininkai LKL finale ir vėl atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje – laimėję trečiąją finalo serijos akistatą 95:80 žalgiriečiai dabar pirmauja serijoje iki trijų laimėjimų 2:1.

„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-06-06 21:50, atnaujinta 2023-06-07 09:28

„Sureagavome ne tik mes, bet ir sirgaliai po to antrojo serijos mačo pralaimėjimo. Buvo gerai žaisti tokioje gausioje arenoje, tokioje atmosferoje. Pirmoje pusėje nesugebėjome jų pristabdyti jų greitų puolimų ir antrųjų šansų. Tačiau antroje pusėje pristabdėme tuos puolimus ir liko tik antrieji šansai.

Taip, dideli jų skaičiai – 14 atsikovotų kamuolių ir 22 pelnyti jų taškai po tų šansų. Finalui tai yra daug. Puolime prisiėmėme rizikas – jei pradžioje „Rytas“ leido mesti tik Ignui Brazdeikiui, tai antroje pasižymėjo Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius. Jau kontroliavome rungtynes.

Serija dabar 2:1. Bet dar ne viskas baigta. Bus sunku, bet darysime viską, kad ją užbaigtume Vilniuje“, – tikino po mačo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

Pradžioje atkakliai startavusiame mače pirmuoju smuiku per kelias minutes sugriežė Ignas Brazdeikis, kuris įsūdė tris tritaškius ir padėjo kauniečiams atitolti 18:14.

Po pirmųjų dešimties minučių saviškių palaikomas „Žalgiris“ turėjo 5 taškų persvarą – 27:22, tačiau prasidėjus antram ketvirčiui per 4 minutes jis ištirpo kaip pavasarinis sniegas – 29:27 jau pirmavo „Rytas“.

Kauniečiai po šio momento atsitiesė ir turėjo kelių taškų persvarą, o ilsėtis „Žalgiris“ išėjo geresnės nuotaikos dėl sėkmingų paskutiniųjų dviejų atakų 47:42.

Trečiame kėlinyje Kazio Maksvyčio armada padidino atotrūkį iki 49:42, o po dar penkių minučių – jau 60:46. Daugiausiai šeimininkai pirmavo 21 taško skirtumu – 72:51.

Trečiasis kėlinys „Rytui“ buvo tragiškas – „Žalgiris“ jį laimėjo 27:14.

Vis dėlto LKL čempionai nenuleido rankų ir lemiamame ketvirtyje aptirpdė skirtumą iki 68:77.

Pirmąjį serijos mačą Kaune laimėjo žalgiriečiai 108:93, o „Rytas“ savo aikštėje kirto atgal 94:71.

– Buvo karštesnis pokalbis po tų antrųjų pralaimėtų serijos rungtynių?

– Taip. Buvo. „Rytas“ tada išėjo didesne koncentracija – gal mus užliūliavo tos pergalės prieš „Lietkabelį“, prieš vilniečius pirmoje serijos dvikovoje. Pradėjome galvoti, kad serija baigta, o „Rytas“ galvojo kitaip. Manau, kad daugiau tokių klaidų nedarysime.

– Kaip kardinaliai galima pakeisti komandą po pralaimėjimo?

– Jei matėte ir Turkijos čempionato pusfinalį, tai pirmoje dvikovoje viena komanda laimėjo 42 taškų skirtumu, o po to ji pralaimėjo. Daug kas priklauso nuo emocinio fono. Jis šįkart buvo mūsų – tikiuosi, kad toks pats fonas bus ir Vilniuje.

– M.Fosteris Vilniuje buvo pridaręs bėdų. Šįkart jis įmetė 13 taškų, tačiau nebuvo toks rimtas oponentas, kuris galėjo keisti situaciją mače?

– Pirmoje mačo pusėje jis darė bėdų. Bet mes jį pristabdėme – tai geras rezultatas.

– Matome visą sezoną Igno Brazdeikio banguotumą. Kodėl?

– Jo jaunystė. Matome, kad turi didelį talentą. Bet jis atėjo iš kitos mokyklos, kur yra kita koncepcija. Mentalitetas ten kitoks – matome, kad tas mentalitetas gerėja su kiekvienomis rungtynėmis.

– Kalbėjotės su juo apie tai?

– Žinoma. Ir manau, kad tai ir padėjo.

– Kalbėjote, kad „Jeep“ arena garsi, bet girdėjote ir garsesnių arenų. Su kokiomis mintimis važiuojate į Vilnių ketvirtadienį.

– Sunku ten žaisti, daug garso, sirgaliai palaiko savo komandą – kartais ir necenzūriniais metodais. Kartais meilė peržengia ribas. Mes turime daryti viską, kad juos nuramintume.

Svarbiausia yra nusiteikimas. Ir dar svarbiausia, kokia yra ta mūsų karo būsena – čia finalas, kitaip nei karu nepavadinsi.

– „Žalgiris“ jau įėjo į finalo ritmą?

– Nieko naujo nepasakysiu – pastarosios ketverios rungtynės: trys geros, o viena bloga. Taip kad gerėjančią tendenciją ekipa išlaikys. Dabar manau yra komandoje emocinis nuovargis – esame jauna komanda ir fizinius nuovargius išlaikome. Šiandien buvo gera komandos emocinė reakcija.

– Finaluose gerai žaidžia Isaiah Tayloras. Gal verta pagalvoti jį pasilikti ekipoje?

– Galbūt. Jis naudojasi savo greičiu. Ir dabar gynyboje nebuvo klaidų. Siūlome jam imtis daugiau iniciatyvos.

– Jei ne jo traumos, jis atrodytų gal ir dar geriau?

– Gali būti. Ne kiekvienas žaidėjas turi 15 taškų vidurkį čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.