EUROLYGA 2023

V. Gedvilas į Lietuvai atstovauti atsisakančius krepšininkus moja ranka, bet baiminasi dėl D. Sabonio

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas nesibaimina dėl rinktinės, kuriai atsisako atstovauti būrys krepšininkų, likimo pasaulio čempionate.

LKF prezidentas Vydas Gedvilas<br>M.Patašiaus nuotr.
LKF prezidentas Vydas Gedvilas<br>M.Patašiaus nuotr.
 2010 metais Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius.<br> V.Balkūno nuotr.
 2010 metais Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionate iškovojo bronzos medalius.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 11:34 AM, atnaujinta Jun 6, 2023, 11:39 AM

Rugpjūčio 25 d. – rugsėjo 10 d. pasaulio krepšinio čempionatas vyks Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje, o Lietuvos rinktinė D grupėje varžysis prieš Egiptą, Meksiką ir Juodkalniją.

Artėjant čempionatui lietuviai sulaukė ne pačių smagiausių naujienų.

Keturi Eurolygos krepšininkai Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius rinktinėje tikrai nepasirodys.

Taip pat nėra aišku, ar prie rinktinės prisijungs ir NBA žvaigždė 27-erių Domantas Sabonis, kuris galimai vasarą taip pat paskirs rankos traumos išsigydymui.

Noru atvykti į pirmąją rinktinės stovyklą nedega ir proveržio sezoną Europoje sužaidęs 25-erių Arnoldas Kulboka.

Visgi LKF prezidentas V.Gedvilas kalbėdamas LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai" tikino, kad tokių atsisakymų nesureikšmina.

„Aš manau, kad tie žaidėjai, kurie jau labai aiškiai pasakė, kad nedalyvaus rinktinėje, nėra tas atvejis, kad jie nulemtų mūsų rinktinės rezultatą. Yra daug Lietuvoje žaidėjų, kurie veržiasi į rinktinę, ir manau, kad tas noras žaisti rinktinėje su didele motyvacija ir noru atstovauti Lietuvai nulems rungtynių ir galbūt visų varžybų rezultatą. Nenoriu kvestionuoti tų žmonių, kurie atsisakė žaisti. Priežastys kai kurių yra labai aiškios, kai kurių neaiškios“, – teigė V.Gedvilas.

LKF prezidentas priminė atvejį, kuomet taip pat daug krepšininkų atsisakė atvykti į pasaulio čempionatą, tačiau Lietuvos rinktinė nepaisant to sugebėjo grįžti su bronzos medaliais.

„Mes norime turėti savo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje motyvuotus žaidėjus, kurie norėtų būti rinktinėje, kurie norėtų pergalių, kurie išalkę tų pergalių. 2010 m. mes taip pat neturėjom žvaigždžių, bet nepaisant to, mes pasaulio čempionate užėmėme 3 vietą“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Tiesa, 64-erių V.Gedvilas jaudinasi, kad prie rinktinės gali neprisijungti ryškiausia Lietuvos krepšinio žvaigždė.

„Labiausiai bijočiau dėl Domanto Sabonio, kuris labai reikalingas rinktinei. Jeigu tikrai bus ta trauma, pirštą reikės operuoti, tai galbūt rinktinė šiek tiek ir nukentės“, – kalbėjo LKF prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.