EUROLYGA 2023

Po aštrios D. Itoudžio kritikos – teisėjas baigia savo karjerą

Turkijos krepšinio lygoje šiuo metu vyksta dviejų Stambulo komandų „Anadolu Efes“ ir „Fenerbache“ pusfinalio serija, kurioje aistros yra aukščiausiame taške. Aistros yra tokios kaitros, kad Dimitris Itoudis po trečiųjų rungtynių į pokalbį su žurnalistais atsinešė kompiuterį ir rėžė kritiką teisėjams. Vienas teisėjas, kuris dirbo trečiosiose serijos rungtynėse, paskelbė apie karjeros pabaigą.

Dimitris Itoudis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dimitris Itoudis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 4:35 PM

Serijoje iki trijų pergalių šiuo metu 2:1 pirmauja Ergino Atamano vadovaujama „Anadolu Efes“.

Po trečiojo serijos mačo D.Itoudis savo kompiuterio ekrane demonstratyviai rodė epizodus, kuriuose klydo teisėjai, juos komentavo, o po to galop ir „Fenerbache“ klubas pasidalino oficialiu pranešimu.

Turkijos krepšinio federacija netrukus ėmėsi veiksmų prieš arbitrus, nulėmusius rungtynių tarp Stambulo ekipų baigtį. Teisėjai Aygutas Ekti, Zeferas Yilmazas ir Serdanas Unalas buvo nušalinti nuo darbo iki pat sezono pabaigos.

Po tokio pranešimo – A.Ekti pranešė, kad baigė teisėjo karjerą.

„Turkijos krepšinio federacijoje teisėju dirbau 30 metų, o dabar noriu pranešti, kad baigiu karjerą iš pagarbos teisėjo profesijai. Esu prieš federacijos sprendimą nušalinti arbitrus iki sezono pabaigos“, – rėžė savo poziciją teisėjas.

„Pasakymas, kad teisėjų sprendimai turėjo įtakos rungtynių baigčiai – nepriimtinas visiems iš mūsų, kurie užtikrina vienodas sąlygas rungtynių metu. Visgi „Fenerbache“ vadovybė visada reikalauja dar didesnių ir griežtesnių priemonių.

Mano prioritetas yra priimti sprendimą, su kuriuo parodyčiau pagarbą teisėjo profesijai“, – dėstė A.Ekti.

Teisėjas savo pranešimą užbaigė kolegoms linkėdamas sėkmingų sezonų ir kuo mažiau atvejų, kuomet reikės ginti savo garbę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.