EUROLYGA 2023

„Heat“ atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – „Nuggets“ turi tris šansus tapti NBA čempionais

Aaronas Gordonas aikštėje sukosi kaip vijurkas, pelnė 27 taškus, jam su 23 taškais talkino Nikola Jokičius, o „Denver Nuggets“ klubas dabar yra vos vienu laimėjimu nuo pirmojo savo NBA čempionų titulo – ekipa ketvirtose NBA superfinalo rungtynėse 108:95 (20:21, 35:30, 31:22, 22:22) įveikė namie kovojusį „Miami Heat“ ir dabar serijoje pirmauja 3:1.

„Nuggets“ vos per vieną laimėjimą nuo pirmojo savo NBA čempino titulo.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Nuggets“ vos per vieną laimėjimą nuo pirmojo savo NBA čempino titulo.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 8:03 AM

„Kol kas dar nesame padėję taško šiame sezone, – po dvikovos tikino Denverio strategas Mike'as Malone'as. – Mums reikalinga dar viena pergalė, kad taptume viso pasaulio čempionais.“

Nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Bruce'as Brownas nugalėtojams įmetė 21 tašką ir dabar jis turės dar tris šansus užbaigti superfinalo seriją – du iš jų mačai vyks Denveryje. Penktosios serijos rungtynės įvyls pirmadienį.

Vienas iš „Nuggets“ lyderių Jamalas Murray'us šįkart pelnė 15 taškų ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų – jis ketvirtą kartą iš eilės surinko dviženklį perdavimo skaičių.

Tuo tarpu pralaimėjusiems Jimmy Butleris pelnė 25 taškus, Bamas Adebayo pridėjo 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, o Kyle'as Lowry – 13 taškų.

Penktadienio vakarą „Heat“ paliko arenos parketą tyliai, suvokdami esamos problemos sudėtingumą – jie privalo jau neklupti ir laimėti likusius tris mačus.

„Nuggets“ ir toliau išliekbuvo aštuntas Rytų konferencijoje ir toks jaučiasi šioje akistatoje – klubas sunkiai sugeba priešintis Denveriui, kuris laimėjo devynis iš pastarųjų 10 reguliariojo sezono tarpusavio mačų.

Denveris pirmavo 13 taškų skirtumu ketvirtojo kėlinio pradžioje, o Majamis tik bandė pakeisti situaciją. „Heat“ iškart pelnė aštuonis taškus be atsako, N.Jokičius prasižengė penktąją kartą ir turėjo eiti ant atsarginių žaidėjų suolo, o likus žaisti daugiau kaip devynias minutes rezultatas buvo 86:81 svečių naudai.

Tačiau į šį spurtą vos kartą serijoje nusileidęs „Nuggets“ turėjo atsaką – J.Murray įmetė tritaškį, tokį patį metimą atliko Jeffas Greenas jau likus grumtis 6 min. svečiai pirmavo 94:85. Tai buvo riba, kurios Majamis taip ir neperžengė.

„Heat“ atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje – komandos, kurios NBA superfinale pirmavo 3:1 laimėjo 35 iš 36 ankstesnių kartų.

Šioje akistatoje „Nuggets“ turėjo ir rimtų baimių: N.Jokičius pirmame kėlinyje susižeidė dešinę kulkšnį, kai nusileido ant Maxo Struso pėdos. Jis liko žaidime, tačiau prieš antrojo kėlinio pradžią buvo išėjęs į Denverio rūbinę, tačiau likusį laiką žaidė be jokių akivaizdžių sveikatos problemų.

Tai buvo 25-oji Denverio klubo pergalė išvykoje šį sezoną ir naujasis komandos rekordas.

Šioje dvikovoje „Heat“ veteranas Udonis Haslemas, kuris taip ir nepasirodė aikštėje, šventė savo 43-iąjį gimtadienį, o šalia jo buvo jaunasis Nikola Jovičius, kuriam neseniai sukako 20 metų. N.Jovičiui buvo 58 dienos, kai U.Haslemas pasirašė savo pirmąją sutartį su „Heat“.

Majamis šio sezono namų atkrintamųjų akistatų mačus pradžioje žaidė pergalingai – laimėjo visus šešis mačus, tačiau dabar seka duobė – sirgaliai mato keturias nesėkmės iš eilės.

„Heat“: Jimmy Butleris 25 (8/14 dvit., 6/9 baud., 7 atk. kam., 7 rez. perdav.), Bamas Adebayo 20 (11 atk. kam.), Kyle'as Lowry 13, Kevinas Love'as ir Duncanas Robinsonas po 12.

„Nuggets“: Aaronas Gordonas 27 (8/11 dvit., 3/4 trit., 7 atk. kam., 6 rez. perd.), Nikola Jokičius 23 (5/12 dvit., 3/7 trit., 12 atk. kam., 4 rez. perd.), Bruce'as Brownas 21, Jamalas Murray 15 (3/14 dvit., 12 rez. perd.), Michaelis Porteris 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.