EUROLYGA 2023

Rusų krepšinio bosas A. Kirilenka bando sklaidyti rožinius dūmus: žada rinktinėms niūrią ateitį

Rusijos krepšinio rinktinės ir klubai jau daugiau kaip metus yra išspirti iš visų įmanomų tarptautinių turnyrų. Praėjusių metų vasario 24 dieną Rusijos armija užpuolė Ukrainą, o pasaulis paskelbė sankcijas agresoriui. FIBA organizacija kovo mėnesį suspendavo visą rusų krepšinį ir dabar šios šalies klubai verda savo sultyse, o rinktinės bando surasti tų komandų, kurios sutiktų su jomis žaisti.

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.<br>G.Šiupario nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.<br>G.Šiupario nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.<br>Russiabasket.ru nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.<br>Russiabasket.ru nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 11, 2023, 3:52 PM, atnaujinta Jun 11, 2023, 7:26 PM

Rusijos vyrų rinktinės vasaros stovyklos metu ji penktadienį sužaidė rungtynes ​​su Baltarusijos nacionaline ekipa ir nusileido 80:83.

Po dvikovos „Match TV“ žurnalistams Rusijos krepšinio federacijos (RBF) prezidentas Andrejus Kirilenka tikino, kad visiems reikia susitaikyti su mintimi, jog rusai mažiausiai dvejus trejus metus bus tarptautinių varžybų užribyje.

– Kaip įvertintumėte Baltarusijos rinktinės lygį, kuri sugebėjo nugalėti rusų nacionalinę ekipą?

– Baltarusijos komanda nugalėjo savo kovos, išnaudotų progų ir iniciatyvos dėka. Jie baudė mūsų vaikinus.

– Ar šioje treniruočių stovykloje planuojama sužaisti dvikovas su kitomis komandomis ar tik su Baltarusija?

– Žinoma, diskutavome šiuo klausimu, bet dabartinėje situacijoje varžovų rasti labai sunku. Be to, dabar didelis būrys nacionalinių komandų vykdo pasirengimą pasaulio čempionatui.

Iš tikrųjų ir mes turėjome tam rengtis ir būti tarp pirmenybių dalyvių (juokiasi). Pradėjome atranką labai gerai, rezultatu 3:0. Manau, kad dabartinė Rusijos komanda patektų į pasaulio čempionatą ir galėtų ten gerai pasirodyti. Deja, šiuo metu – tai tik svajonė.

– Kaip su tais potencialiais varžovais? Galbūt galima kalbėti apie Kinijos rinktinę?

– Be jokios abejonės, galima kalbėti apie kinų ekipą, bet problema tame, kad ir Kinija rengiasi pasaulio čempionatui. Vienaip ar kitaip, beveik visos geresnės komandos dabar vykdys pasiruošimą planetos pirmenybėms.

Natūralu, kad tiek jos, tiek ir mes nenorime trukdyti tam pasirengimui. Jei susitarsime su vienu iš varžovų, iš karto paskelbsime apie tokias rungtynes.

– Du sezonai, nepaisant sankcijų Rusijos krepšiniui, vis dėlto buvo stebėtinai gražūs ir įdomūs. Pasirodo, mūsų krepšinis sugebėjo iš esamos situacijos išspausti tam tikrų pliusų?

– Tiesa pasakius, matau daugiau minusų, bet pavyko išgauti ir tam tikrų pliusų. Nes žaidimo tarptautinėse arenose praktikos praradimas yra didžiulis minusas tiek dabartiniams mūsų krepšinio lyderiams tiek ir jaunajai kartai.

Be jokios abejonės, krepšinio lygis sankcijų sąlygomis augti negali, bet stengiamės rasti kažką tame teigiamo. O kas dar mums belieka?

Dabar turime puikią galimybę atsisukti į Rusijos krepšinį ir ypač į šalies čempionatus.

– Jau anksčiau sakėte, kad FIBA ​​pasisako prieš sporto politizavimą ir siekia tik sporto rezultatų. Ar vis dar laikotės šios nuomonės, ypač po to, kai FIBA uždraudė Rusijos rinktinėms siekti prasimušti į Paryžiaus olimpiadą?

– FIBA ​​galima galime vertinti kaip mes tik norime, tačiau tai klausimas yra ne jai, o Tarptautiniam olimpiniam komitetui. Nes FIBA yra pavaldi šiam organui. Būtent Olimpinis komitetas lemia sporto politikos vektorių posūkius.

Deja, Olimpini komitetas dabar labai politizuotas ir nematau jokių šansų per ateinančius dvejus ar trejus metus Rusijos krepšiniui sugrįžti į tarptautines varžybas. Tai tik mano asmeninė subjektyvi nuomonė.

– NBA nėra rusų – ar tai labai slegia?

– Susidarė tokia situacija: dvejus metus buvo koronavirusas, dabar vyksta tam tikri politiniai įvykiai. Nemanau, kad dabar kas nors nori ir mato Rusijos žaidėjus kaip kandidatus į NBA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.