EUROLYGA 2023

N. Mirotičius negailestingai atvertė visas klubo kortas – „Barcelona“ su juo nekalbėjo, jis norėjo likti Šaro ekipoje

„Barcelona“ krepšinio klubo superžvaigždė juodkalnietis Nikola Mirotičius patvirtino, kad pasibaigus šiam sezonui paliks komandą. Interviu „Mundo Deportivo“ 2022 metų geriausias Eurolygos žaidėjas prasitarė, kad Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barca“ pastaruoju metu nerodė jokio noro pradėti su juo derybas dėl galimo atlyginimo mažinimo ir siekių jį išlaikyti. Krepšininkas turėjo dar dviejų metų sutartį.

 Nikola Mirotičius ir Rokas Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Nikola Mirotičius ir Rokas Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>R.Vilkelio nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Nikola Mirotičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 9:10 PM, atnaujinta Jun 15, 2023, 9:41 PM

Ispanijos žiniasklaida antradienį pranešė, kad Katalonijos ekipa jau artimiausiu metu nutrauks sutartį su 32-ejų žvaigžde. Tą Š.Jasikevičiaus treniruojamas klubas padarys vos pasibaigus Ispanijos krepšinio čempionato finalui.

Naujoji N.Mirotičiaus stotelė jau buvo pranešta kiek anksčiau. Žurnalistas Emiliano Carchia skelbė, jog derybos tarp žaidėjo ir italų Milano „Olimpia“ klubo buvo sėkmingos ir abi pusės pasiekė susitarimą.

Neaiški būsimo sandorio tarp 208 cm ūgio krepšininko ir italų ekipos vertė – N.Mirotičiaus kontrakto likusiems dviems sezonams vertė siekė 5 mln. eurų.

Katalonų klubas kitą sezoną planuoja sumažinti biudžetą nuo 40 iki 30 mln. eurų.

N.Mirotičius 2019 metais pasirašė sutartį su „Barcelona“, kad sugrįžtų į Eurolygą po penkerių metų NBA kovų. Dėl šio istorinio sandorio jis tapo geriausiai apmokamu žaidėju Europoje.

„Mundo Deportivo“ portalui N. Mirotičius atsakė į daugelį klausimų apie „Barcelona“ komandos pozicija jo atžvilgiu.

1. Ar „Barcelona“ jam paaiškino, kodėl ekipos ir jo keliai skirsis?

N.Mirotičius. Nuoširdžiai – ne. Pirma, aš tikrai būčiau norėjęs, kad apie tai man būtų pranešta kitaip, kitu metu, viską sužinočiau iš visiškai kitų žmonių.

Mano agentas po visko, kai jau atsirado tokios žinios, atsisėdo su ekipos vadovais ir paprašė paaiškinti: jei tai ekonominis klausimas, tai imkime ir pasikalbėkime. Mes galime susėsti ir pažiūrėti, ar galime ką nors padaryti, kad būtų visiems priimtina.

2. Jei „Barcelona“ kreiptųsi į jus pakalbėti apie galimą atlyginimo sumažinimą – jūs tą temą gvildentumėte? Ar buvo kada toks pokalbis?

N. Mirotičius. Niekada nebuvo. Jau dvejus metus apie tai nekalbėjome. Tai nėra kažkas tokio, kas būtų buvę padėta ant stalo. Kad reikėtų kalbėtis. Ir aš atvirai pasakius maniau, kad tai gali įvykti šią vasarą.

3. Sutiktumėte sumažinti atlyginimą?

N.Mirotičius. Aš tai padaryčiau tikrai. Kartą jau buvau padėjęs klubui. Kodėl to nepadarius dar kartą? Kodėl neprisėdus rimtam pokalbiui? Kodėl manęs nepaklausius? Kodėl nepabandžius išsiaiškinti, kaip galime padėti vieni kitiems?

Aš ir mano šeima esame labai laimingi Barselonoje ir komandoje. Klausiau, ar man kažkur kitur yra geriau, kad turėčiau išvykti? Tačiau dialogui jau nebuvo vietos, nes sprendimai buvo sudėlioti labai aiškūs. Ir galiausiai atsirado tokie paaiškinimai, kad klubas nori eiti kitu keliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.