EUROLYGA 2023

Po drąsaus P. Motiejūno sprendimo – didysis klausimas: kas vadovaus „Žalgiriui“?

Kauno „Žalgirio“ savininkas ir prezidentas Paulius Motiejūnas nusprendė priimti bene gyvenimo pasiūlymą – dirbti Eurolygos generaliniu vadovu. Ketvirtadienį 13 Eurolygos klubų vadovai vienbalsiai pritarė 42-ejų P.Motiejūno kandidatūrai.

 Po drąsaus P. Motiejūno sprendimo – didysis klausimas: kas vadovaus „Žalgiriui“?.<br> Lrytas.lt montažas.
 Po drąsaus P. Motiejūno sprendimo – didysis klausimas: kas vadovaus „Žalgiriui“?.<br> Lrytas.lt montažas.
 Paulius Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Paulius Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martynas Purlys.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Martynas Purlys.<br>K.Kavolėlio nuotr.
 Tomas Okmanas.<br>Tomo Bauro nuotr.
 Tomas Okmanas.<br>Tomo Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 10:04 PM, atnaujinta Jun 15, 2023, 10:08 PM

Tai reiškia, kad P.Motiejūnas turės atsiriboti nuo „Žalgirio“ krepšinio klubo reikalų ir perduoti visas atsakomybes naujam komandos vadovui. Didysis klausimas: kas juo taps?

Ko gero, didžiausia tikimybė, kad P.Motiejūno vietą užims dabartinis jo pavaduotojas Paulius Jankūnas. Buvęs krepšininkas praėjusį sezoną apšilo kojas „Žalgirio“ administracijoje, tad žino, kaip vyksta komandos komplektacijos darbai ir jos valdymas. Tiesa, patirties krepšininkas daug neturi, tačiau jam turėtų talkinti ir komandos vadovas Mindaugas Kvedaras bei skautas Erikas Kirvelaitis.

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, „Žalgirio“ vadovo vietą turėtų užimti klubo viduje jau dirbantis žmogus. Juo teoriškai galėtų tapti ir praėjusiais metais 25 proc. akcijų įsigijusios įmonės „Tesonet“ vadovas Tomas Okmanas.

Tiesa, verslininkas didelės patirties krepšinio sferoje neturi, tad jam įsilieti į krepšinio reikalus turėtų būti sudėtinga.

Vis dėlto neabejojama, kad artėjantį sezoną jo vadybiniai patarimai „Žalgirio“ organizacijoje bus kur kas ryškiau matomi. Lrytas.lt žiniomis, prieš priimdamas sprendimą tapti Eurolygos vadovu P.Motiejūnas konsultavosi ir su pačiu T.Okmanu.

Lietuvos krepšinio padangėje daug kandidatų, kurie galėtų įsiauti P.Motiejūno paliekamus batus, nėra daug. Ryškiausias pretendetas galėtų būti Panevėžio „Lietkabelio“ vadovas Martynas Purlys, kuris praeityje ilgus metus dirbo ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube. Tačiau būtent dėl šios priežasties jo kandidatūros, ko gero, neverta svarstyti.

Įdomu, kad P.Motiejūnas Eurolygai kol kas vadovaus tik vieną sezoną. Tai dar labiau verčia manyti, kad „Žalgirio“ klubo laivą 2023–2024 m. kursuos P.Jankūnas.

Akivaizdu, kad buvęs krepšininkas bet kada galės konsultuotis su pačiu P.Motiejūnu, o ir jis pats šią vasarą turėtų svariai prisidėti prie būsimos komandos komplektacijos.

„Žalgiris“ apie naują klubo vadovą gali pranešti jau ateinantį antradienį. Birželio 20-ąją klubas surengs spaudos konferenciją, kurioje P.Motiejūnas atsakys į žurnalistų klausimus ir galimai atskleis, kas taps naujuoju „Žalgirio“ direktoriumi.

Darbą Lietuvos čempionų komandoje P.Motiejūnas pradėjo 2007 m. nuo komunikacijos direktoriaus pareigų, vėliau tapo generaliniu direktoriumi, o nuo 2013 m. yra klubo prezidentas ir savininkas. Jis taip pat yra „Žalgirio“ arenos direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.