EUROLYGA 2023

Antrąjį LKL žiedą iš eilės iškovojęs A. Butkevičius: „Dėl MVP titulų man širdies neskauda“

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijoje pasižymėjo ypatingu darbu abejose aikštelės pusėse – puikus darbas gynyboje, o puolime komandos tempimas į viršų, kai jai būdavo sunku.

Čempioni<br>zalgiris.lt nuotr.
Čempioni<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 17, 2023, 12:29 PM, atnaujinta Jun 17, 2023, 1:13 PM

Po „Betsafe-LKL“ finalo buvo svarstoma, kas galop taps serijos naudingiausiuoju žaidėju (MVP), o galop titulas iškeliavo į Isaiah Tayloro rankas.

Serijoje prieš Vilniaus „Rytą“ gynėjas rinko po 17 taškų, atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir sukaupdavo 17,2 naudingumo balo.

Nors A.Butkevičiaus skaičiai puolime nebuvo tokie gražūs, kokius turėjo I.Tayloras, puolėjas statistiką susirinkdavo kitose vietose.

„Žalgirio“ puolėjas finalo serijoje rinko po 10,8 taško, 4,6 atšokusio kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo, vidutiniškai išprovokuodavo net po 5 varžovų pražangas per mačą ir galop sukaupdavo po 16,4 naudingumo balo.

Visgi pats krepšininkas nesureikšmina to, kad jam nepavyko iškovoti finalo serijos MVP apdovanojimo.

„Dėl MVP titulų man širdies neskauda. Titulai yra tik įrašas į tavo CV. Isaiah su tokiu pasirodymu nusipelnė MVP. Aš vieną MVP titulą turiu, dabar jau ir jis turi vieną. Jis buvo labai svarbus finalo serijoje. Aš džiaugiuosi, kad jis gavo tą apdovanojimą“, – „Energija pergalėms“ laidoje sakė A.Butkevičius.

Laidoje kartu su krepšinio treneriu Tomu Keršiu ir krepšininku Dominyku Domarku dalyvavo Kauno „Žalgirio“ puolėjas A.Butkevičius.

Prieš savaitę „Betsafe-LKL“ čempiono žiedą iškovojęs krepšininkas kalbėjo apie finalo seriją, Eurolygos sezoną, atostogas užsienyje ir pasiruošimą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.