EUROLYGA 2023

Airido sėkmės istorija: kaip „One Team“ padėjo jam atrasti save

Jau ne vienus metus Kauno „Žalgirio“ klubo kartu su Eurolyga įgyvendinamas „One Team“ projektas džiugina jame dalyvaujančių jaunuolių pokyčiais. Vienas jų – Airidas, kuris per dalyvavimą projekte ne tik patobulėjo kaip asmenybė, bet ir atrado širdžiai mielą veiklą.

Jau ne vienus metus Kauno „Žalgirio“ klubo kartu su Eurolyga įgyvendinamas „One Team“ projektas džiugina jame dalyvaujančių jaunuolių pokyčiais.<br>zalgiris.lt nuotr.
Jau ne vienus metus Kauno „Žalgirio“ klubo kartu su Eurolyga įgyvendinamas „One Team“ projektas džiugina jame dalyvaujančių jaunuolių pokyčiais.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Jun 22, 2023, 2:48 PM

Airido istorija neabejotinai yra ta, kurios ir siekiama įgyvendinant projektą. Iš drovaus ir savimi nepasitikinčio jaunuolio jis per kelis mėnesius tapo pavyzdžiu savo bendraamžiams ir jau spėjo įsitikinti, jog pastangos bei įdėtas darbas visuomet atsiperka.

Airidas apie programą „One Team“ sužinojo tuomet, kai susipažino su Lietuvos vaikų dienos centrų asociacijos atstovu Egidijumi. Tuo metu kaip tik buvo prasidėję pokalbiai tarp „Žalgirio“ ir asociacijos atstovų dėl galimo bendradarbiavimo ir būdų, kurie padėtų jaunuoliams suteikti užimtumą, siekti savo tikslų bei tobulėti.

Kuomet buvo nuspręsta, jog Lietuvos vaikų dienos centrų asociacija tampa šio sezono „Žalgirio“ socialiniais partneriais, Egidijus pradėjo skleisti žinią apie projektą ir kviesti prie jo prisijungti jaunuolius. Tuo metu Airidas buvo savo krepšinio trenerio pagalbininkas ir per įvairias mokyklas ieškojo bendraminčių, kurie kartu žaistų krepšinį. Apsilankęs jaunimo centre, Airidas jame susipažino su Egidijumi ir jie abu iš karto suprato, kad verta suvienyti jėgas, nes abiejų tikslas buvo toks pat.

„Pagalvojau, kad lankyti treniruotes „Žalgirio“ arenoje būtų labai įdomu, nes tokią galimybę turi ne kiekvienas“, – taip savo pirmąsias mintis apie dalyvavimą projekte prisimena Airidas.

Netrukus apsilankęs pirmajame užsiėmime jis pradėjo savo pokyčių kelionę, o ypač ryškūs pasikeitimai pasimatė praėjus keturiems susitikimams:

„Aš buvau drovus, bijojau, ką nors pasakyti ir padaryti. Kai žaisdavome krepšinį, prisijungdavau prie veiklų, buvau bendrame kolektyve, bet nesijaučiau gerai, man trūko kažko daugiau. Prasilaužiau po 3–4 treniruočių, kai paėmiau į rankas kamerą. Tada pradėjau labiau pasitikėti savimi, nebebijojau reikšti savo nuomonės, susidraugavau su kitais ir nebebuvo taip baisu“, – sakė Airidas.

Filmavimo kamera Airido rankose atsirado gana atsitiktinai, vieno renginio metu. Nuo tos akimirkos Airidas su ja atkeliaudavo ir į „One Team“ užsiėmimus, kur įamžindavo bendraamžius ir projekto ambasadorius, fiksuodavo kitų emocijas.

Matydami Airido talentą ir užsidegimą, tiek Kauno „Žalgiris“, tiek Lietuvos vaikų dienos centrų asociacija drąsino jį kuo daugiau filmuoti, tobulinti savo įgūdžius, mokytis redagavimo ir montavimo subtilybių. Taip Airidas tapo ne tik „One Team“ užsiėmimų filmuotoju, bet ir išbandė save kituose renginiuose, salės futbolo varžybose ir panašiai.

„Jis yra puikus pavyzdys, kaip jaunuoliai pasikeičia tapę projekto dalimi, atranda save ir išeina iš komforto zonos. Airidas mums labai padeda su savo filmavimo įgūdžiais, kitokiu požiūriu ir noru viską išbandyti“, – sako vienas iš „One Team“ programos trenerių, „Žalgirio“ jaunimo komandos vadovas Gediminas Navickas.

Jam antrina ir projekto koordinatorė Andra Kniukštaitė: „Šį sezoną matėme tikrai daug sėkmės istorijų – kai kurie vaikai labai patobulino savo bendravimo įgūdžius ir tapo komandos lyderiais, o kai kurie, kaip Airidas, atrado ir veiklą, kuria užsiima ne tik projekto metu, bet ir sugrįžę į kasdienį gyvenimą. Tokie pavyzdžiai tik dar labiau įkvepia tęsti projektą ir suteikti jaunuoliams galimybę atrasti save.“

„One Team“ projektą Kauno „Žalgiris“ įgyvendina nuo 2013 metų ir yra bendradarbiavęs su ne viena organizacija. Šio sezono partneris – Lietuvos vaikų dienos centrų asociacija – siekia integruoti socialinę riziką patiriančius vaikus į visuomenę, suteikti jiems užimtumą ir užtikrinti jų gerovę. Klubas džiaugiasi, kad gali prisidėti prie šio tikslo siekimo ir suteikti erdvę vaikams augti bei tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.