EUROLYGA 2023

Auksinis šeštadienis: Lietuvos moterų trijulių krepšinio rinktinė – Europos žaidynių čempionė!

Prie dviejų iškovotų medalių Lietuvos Europos žaidynių komanda pridėjo dar vieną apdovanojimą – šeštadienį aukso medaliais pasidabino šalies moterų trijulių krepšinio rinktinė.

Moterų trijulių krepšinio rinktinė.<br>K.Štreimikio nuotr.
Moterų trijulių krepšinio rinktinė.<br>K.Štreimikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2023, 10:39 PM, atnaujinta Jun 24, 2023, 11:10 PM

Lietuvos krepšininkės finalinėse varžybose 19:16 pranoko Prancūzijos rinktinę.

Šalies rinktinei atstovauja Kamilė Nacickaitė, Garielė Šulskė, Martyna Petrėnaitė ir Giedrė Labuckienė.

Tuo metu vyrų rinktinė ketvirfinalyje nusileido olimpinei čempionei Latvijai ir baigė pasirodymą Europos žaidynėse.

Čempionių ekipoje rezultatyviausiai žaidė K. Nacickaitė, surinkusi 8 taškus. Po 5 pridėjo Gabrielė Šulskė ir Giedrė Labuckienė, 1 – Martyna Petrėnaitė.

„Jausmas neapsakomas, atrodo neįmanoma to suvokti, kaip sapnas“, – iškart po rungtynių sušuko K. Nacickaitė.

„Mūsų sėkmė – visiškai komandos atmosferos atspindys. Po kiekvieno metimo vieną kitą palaikėme, tikėjome, kartojome viena kitai, kad laimėsime, taip ir atsitiko!“, – emocijomis dalijosi ir K. Nacickaitei pritarė G. Labuckienė.

Pasipuošusi aukso medaliais šalies moterų rinktinė dukart įsirašė ir į Lietuvos istoriją – iškovojo pirmąjį aukso medalį Lietuvos 3×3 rinktinės varžybų metraštyje bei taip tapo pirmąją 3×3 krepšinio komanda Europos žaidynėse iškovojusia medalius mūsų šaliai.

„Tai yra kažkas nuostabaus. Priėjo ir kiti treneriai, nieks netikėjo, kad mes galime laimėti, bet ir jiems, ir kitiems netikėjusiems pasakiau – svarbiausia – širdis ir komandinis darbas. Neįveikiamų varžovių nėra, ypač, su tokiomis merginomis, kurios palieka visą širdį. Labai norėjau, kad merginos išgirstų čia savo himną, tai bus nuostabi akimirka“, – komanda didžiavosi ir pergale džiaugėsi. rinktinės treneris Dainius Novickas.

Europos žaidynių 3×3 krepšinio turnyras lietuviams svarbus ir dėl tiek vyrų, tiek moterų papildytų FIBA trijulių krepšinio reitingo taškų krepšelių. Pasauliniame reitinge pagal taškus išsidėsčiusioms komandoms svarbus kiekvienas jų – pirmosios trys vyrų ir moterų reitingo vietos iškovos tiesioginius kelialapius į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Pirmą medalį Lietuvos komandai iškovojo kanojininkas Henrikas Žustautas, penktadienį laimėjęs auksą 200 m vienviečių lenktynėse.

Dar vieną apdovanojimą – bronzą – pridėjo disko metikas Andrius Gudžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.