EUROLYGA 2023

Lietuvos 20-mečių rinktinės treneris M.Airošius: „Europos čempionatas Lietuvoje – ypatingas dalykas“

Lietuvos merginų jaunimo (iki 20 metų) rinktinė Šilutėje pradėjo pasirengimą savo amžiaus grupės Europos čempionatui, kuris liepos 29 – rugpjūčio 6 dienomis vyks Vilniuje ir Klaipėdoje.

 M. Airošius.<br> LKF nuotr.
 M. Airošius.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 2:55 PM

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Martynas Airošius sako, kad į pirmąją stovyklą krepšininkės susirinko gerai nusiteikusios.

„Dar nesportavome, tad nepasakysiu, kokios formos merginos susirinko, tačiau nuotaikos – geros, – sakė treneris. – Kai ateina rinktinės metas, apima toks išskirtinis jausmas. Jis kitoks nei klube, kai pradedi pasirengimą sezonui. Yra lengvas nerimas, bet susirinkome geros nuotaikos.“

Pamaryje Lietuvos rinktinė praleis savaitę, o liepos pradžioje keliaus į Rygą – ten laukia dvejos kontrolinės rungtynės su Europos čempionatui taip pat besirengiančia Latvijos rinktine.

„Dirbsime daug ir sunkiai, tačiau jau pirmąją savaitę vyks ne vien fizinio pasirengimo pratybos. Maišysime fizinį pasirengimą su krepšiniu, tad bus ir darbo salėje“, – pasakojo M.Airošius.

Liepos 7–12 d. Lietuvos krepšininkės vėl treniruosis Šilutėje, o liepos 13–16 d. Liublianoje sužais trejas kontrolines rungtynes su Slovėnijos jaunimo komanda.

Liepos 19-ąją mūsų ekipa jau įsikurs Klaipėdoje, o liepos 26-ąją dar sužais kontrolines rungtynes su Portugalijos rinktine.

Oficialias kovas Lietuvos rinktinė taip pat pradės Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Pirmojo etapo B grupėje mūsiškės liepos 29 d. susitiks su Vengrijos ekipa, liepos 30 d. – su Prancūzijos, o rugpjūčio 1 d. – su Suomijos. Visos šios rungtynės prasidės 18 val.

„Man labai daug reiškia tai, kad čempionatas vyks ne tik Lietuvoje, bet ir Klaipėdoje – mano gimtajame mieste. Dar sezono metu buvau minėjęs, kad viena mano svajonių buvo treniruoti jaunimo rinktinę. Dabar turiu pirmą galimybę ir viskas taip sutapo, kad žaisime namie. Tai yra ypatingas dalykas“, – sakė Lietuvos rinktinės ir uostamiesčio „Neptūno“ moterų komandos vyriausiasis treneris M.Airošius.

Europos čempionato A grupėje, kuri taip pat žais Klaipėdoje, varžysis Portugalijos, Izraelio, Serbijos ir Čekijos rinktinės. Po pirmojo etapo kovų rugpjūčio 2-ąją A ir B grupių ekipos tarpusavyje sužais aštuntfinalio rungtynes.

C ir D grupės grumsis Vilniaus „Jeep“ arenoje. Į C grupę pateko Švedijos, Juodkalnijos, Ispanijos ir Lenkijos rinktinės, o į D – Latvijos, Turkijos, Italijos ir Belgijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.