EUROLYGA 2023

Po dar vienos netekties LKF situacijos nedramatizuoja: rinktinės kandidatų sąraše – 24 pavardės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės šią vasarą laukia tikras išbandymas. Kazio Maksvyčio auklėtiniai į pasaulio čempionatą vyks ne pačios stipriausios sudėties. Pirmadienį prie būrio žaidėjų, kurie nepadės komandai, prisijungė ir Kauno „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius.

Po dar vienos netekties LKF situacijos nedramatizuoja: rinktinės kandidatų sąraše – 24 pavardės.<br> Lrytas.lt montažas.
Po dar vienos netekties LKF situacijos nedramatizuoja: rinktinės kandidatų sąraše – 24 pavardės.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 11:40 AM, atnaujinta Jun 26, 2023, 1:21 PM

„Jam atliekama operacija. Po sezono jis buvo tvirtai apsisprendęs, pasirodė daktarams, kurie pasakė, kad reikia atlikti nemažai valymo. Jis sezono pabaigą žaidė su nuskausminamaisiais. Situacija pilnai suprantama“, – portalui lrytas.lt kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

A.Butkevičiui pirmadienį bus atlikta Achilo sausgyslės operacija. Dėl jos žaidėjas šią vasarą negalės atstovauti rinktinei.

Lrytas.lt primena, kad į pasaulio čempionatą taip pat nevyks Domantas Sabonis, Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis. Vis dar neaišku ir dėl Igno Brazdeikio.

Nepaisant to, LKF situacijos nedramatizuoja.

„Liepos antrą savaitę bus skelbiamas išplėstinis kandidatų sąrašas. Matysime, kas išsispręs problemas, kas galės, o kas negalės. Sąrašas yra tradicinis, jame – 24 žaidėjai. Iš kiek formuosime 14-uką, pamatysime po dviejų savaičių“, – teigė M.Balčiūnas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šią vasarą dalyvaus FIBA pasaulio krepšinio čempionate, kuris rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose.

Pasaulio čempionate rinktinės kovos ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl kelialapių į 2024 metų vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje.

D grupėje Lietuva žais su Egiptu, Meksika ir Juodkalnija.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo stovykla turėtų prasidėti liepos 17-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.