EUROLYGA 2023

Perkūnas iš Naujojo Orleano – mobilesnio aukštaūgio norinti „Pelicans“ žada atsisakyti J. Valančiūno

Nuo 2021-ųjų „New Orleans Pelicans“ ekipai atstovaujantis Jonas Valančiūnas kitą sezoną gali nutūpti jau naujoje NBA komandoje. Pranešama, kad Naujojo Orleano ekipos vadovai rimtai svarsto galimybę iškeisti 31-erių vidurio puolėją iš Lietuvos.

Jonas Valančiūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Jonas Valančiūnas.<br>R.Vilkelio nuotr.
Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamsonas<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Jonas Valančiūnas ir Zionas Williamsonas<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-06-27 19:11, atnaujinta 2023-06-27 19:18

Šia informacija pasidalino „Yahoo Sports“ žurnalistas Jake'as Fischeris.

Pridedama, kad „Pelicans“ tikisi vietoje J.Valančiūno gauti kur kas mobilesnį aukštaūgį, kuris taip pat pasižymėtų „lanko saugotojo savybėmis“.

Nuo 2010-ųjų NBA rungtyniaujantis lietuvis į Naująjį Orleaną persikėlė prieš du sezonus – prieš tai J.Valančiūnas gynė „Memphis Grizzlies“ garbę.

Viena iš komandų, kurioje gali atsidurti Lietuvos rinktinės kapitonas, yra įvardinama „San Antonio Spurs“ ekipa. Joje darbuojasi ir kitas Lietuvis Darius Songaila.

Praėjusiame sezone J.Valančiūnas NBA čempionate vidutiniškai per dvikovą įmesdavo po 14,1 taško ir atkovodavo po 10,2 kamuolio.

„Sezonas buvo įvairus – nuo pirmos iki paskutinės vietos... Vėl į viršų, vėl į apačią. Nebuvo geras sezonas – neįvykdėme to, ką norėjome, ką buvome užsibrėžę.

Turėjome gražaus laiko pagalvoti, pamąstyti. Žiūrėsime, kas įvyks vasaros metu ir kibsime vėl į darbus“, – sezoną pirmadienį įvertino uteniškis.

Dabar visos J.Valančiūno mintys apie Lietuvos krepšinio rinktinę, kurios marškinėlius jis apsivilks šios vasaros pabaigoje – aukštaūgis varžysis artėjančiame pasaulio krepšinio čempionate.

„Mums, krepšininkams, krepšinis teikia malonumą. Vasaros tikrai būna smagios. Aš kaifuoju žaisdamas už Lietuvą, tad noriu ir visus kitus paraginti žaisti, o man skambinti ir atsiprašyti, kad negali žaisti, nereikia“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.