EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ naujokas N. Mitrou-Longas: „Visi sakė, kad po sezonų Kaune tampama geresniais krepšininkais“

Kauno „Žalgirio“ naujoku tapęs kanadietis Nazas Mitrou-Longas laukia momento, kada 2023–2024 m. sezone galės užsivilkti žaliai baltus marškinėlius.

 Nazas Mitrou-Longas<br> zalgiris.lt nuotr.
 Nazas Mitrou-Longas<br> zalgiris.lt nuotr.
Nazas Mitrou-Longas<br>Scanpix Baltics nuotr.
Nazas Mitrou-Longas<br>Scanpix Baltics nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 10:55 AM, atnaujinta Jun 28, 2023, 10:56 AM

Apie tai krepšininkas kalbėjo pirmajame savo pokalbyje su „Žalgiris TV“, kuriame taip pat atskleidė pagrindines prisijungimo prie Kauno klubo priežastis.

„Esu sujaudintas šios galimybės. Kai mus pasiekė „Žalgirio“ pasiūlymas, atrodė, kad tai yra logiškiausias pasirinkimas. Turint omeny klubo tradicijas, rungtynių atmosferą, kurią galėjau patirti žaisdamas praėjusiame sezone. Viskas atrodė labai patraukliai, todėl, kai tik buvo sutvarkyti visi formalumai, tapau labai laimingas galėdamas čia būti“, – tikino komandos naujokas.

Prieš padėdamas parašą ant sutarties su „Žalgiriu“, gynėjas kalbėjosi su buvusiais žalgiriečiais, kartu žaidusiais Milano „EA7 Emporio Armani“ klube – Kevinu Pangosu ir Brandonu Daviesu. Iš jų bei kitų aplinkos žmonių susirinkęs informaciją, krepšininkas gretai priėmė sprendimą.

„Klubas – viso miesto pasididžiavimas, o sirgalių bazė praktiškai neturi sau lygių. Be to, su visais, su kuriais kalbėjau, kurie čia yra žaidę, sakė, kad po sezonų su „Žalgiriu“ jie tampa geresniais krepšininkais ir žmonėmis. Tai yra du dalykai, kuriais vadovaujuosi. Todėl esu labai laimingas susiedamas save su „Žalgiriu“, – tvirtino 29 metų 190 cm ūgio žaidėjas.

Simboliška, kad Eurolygoje praėjusiame sezone debiutavęs N.Mitrou-Longas geriausias karjeros rungtynes turnyre sužaidė būtent „Žalgirio“ arenoje, kai dvikovoje su „Žalgiriu“ pelnė 19 taškų. To susitikimo prisiminimai išlikę itin ryškiai žaidėjo atmintyje.

„Prisimenu, kad greitai susirinkau dvi pražangas ir dėl to labai susinervinau. Rungtynių atmosfera buvo tokia beprotiška, arenoje buvo taip karšta, o šviesos buvo tokios ryškios… Tai buvo rungtynės, kuriose norėjau būti nuo pat jų pradžios iki pabaigos. Pamenu, kad didžiosios pertraukos metu galvojau: noriu prisidėti prie šių rungtynių, noriu suteikti mums bent galimybę laimėti. Pamenu, kad sirgaliai buvo beprotiški. Keenanas pataikė kelis labai svarbius metimus. „Žalgiris“ išlaikė šaltą protą. Buvo smagu stebėti, kaip sirgaliai buvo komandos užnugaris“, – teigė N.Mitrou-Longas.

Debiuto Kaune laukiantis N.Mitrou Longas spėjo susipažinti ir su vyriausiuoju Kauno ekipos treneriu Kaziu Maksvyčiu. Būsimam žalgiriečiui specialistas paliko teigiamą įspūdį.

„Pasirodė, kad tai – labai protingas treneris, besilaikantis savo principų. Jis labai atsidavęs savo krepšinio filosofijai, kurioje didžiulį vaidmenį vaidina gynyba. Jis savo gynėjams mėgsta suteikti laisvę žaisti. Jeigu sunkiai dirbi dėl komandos gynyboje, treneris suteiks tau galimybę parodyti save puolime. Tuo aš irgi tikiu“, – aiškino kanadietis.

Visą karjerą dėl tvirto kūno sudėjimo tarp kitų savo kartos žaidėjų ar komandos draugų išskirtas N.Mitrou-Longas ir pokalbio pabaigoje pabrėžė, kad bus vienas darbščiausiai gynyboje dirbančių žalgiriečių.

„Esu didesnio nei įprasta sudėjimo gynėjas, žaidžiantis įžaidėjo pozicijoje. Galiu žaisti ir atakuojančio gynėjo vaidmenyje, tad esu „combo“ gynėjas. Žaidžiu su daug emocijų. Nesu tas, kuris užsideda kažkokį filtrą, tiesiog spinduliuoju jaučiamas emocijas ir rodau aistrą žaidimui. Myliu ir gerbiu šį žaidimą. Gerbiu kiekvienas, kuris jaučia lygiai tą patį. Man patinka dirbti gynyboje, todėl, kaip didesnio sudėjimo gynėjas, tai stengiuosi išnaudoti kaip savo pranašumą“, – pokalbyje su „Žalgiris TV“ kalbėjo N.Mitrou-Longas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.