EUROLYGA 2023

Paaiškėjo priežastys, kodėl Š. Jasikevičiaus neliko „Barcelona“ klube

„Barcelona“ siūlė Šarūnui Jasikevičiui pasilikti Katalonijoje už mažesnius pinigus, tačiau finansinis aspektas buvo ne vienintelė priežastis, kodėl lietuvio neliko Barselonoje.

G. Bitvinsko nuotr.
G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 12:00 PM, atnaujinta Jun 28, 2023, 12:57 PM

Tinklalapis „Mundo Deportivo“ pateikė keturis esminius aspektus, kodėl Šaras neliko dirbti „Barcelona“ vyriausiuoju treneriu.

Finansinis aspektas

Anot „Mundo Deportivo“ šaltinių, Šaras buvo geriausiai apmokamas treneris Europoje, o iki jo atlyginimo kitiems specialistamas buvo labai toli. Š.Jasikevičius, neatskaičius mokesčių, Katalonijos klube uždirbdavo apie 3,7 milijono eurų.

Anksčiau Š.Jasikevičius sakė, kad liktų „Barcelona“ klube, jeigu projektas būtų jam įdomus, o atlyginimas būtų vos 20–25 procentai, kokį jis turėjo šiemet.

Pasak „Mundo Deportivo“, Šarui „Barcelona“ siūlė kiek daugiau nei perpus susimažinti atlyginimą, tačiau lietuvis nesutiko ir pateikė kur kas didesnį finansinį pasiūlymą, kuris klubo vadovams būtų leidęs tikėtis, jog lietuvis pasiliks. Visgi „Barcelona“ nesutiko su Šaro pasiūlymu, kuris galop nuvylė klubą ir privertė lietuvį ir Katalonijos klubą pasukti skirtingais keliais.

Kontrolė ir galia

Anot „Mundo Deportivo“, Š.Jasikevičius, būdamas toks, koks jis yra, norėjo kontroliuoti viską. Jis skambindavo kitose komandose žaidžiantiems ir jį dominantiems žaidėjams bei jų agentams, kartu negerbdamas žmonių grandies, kurie yra tikrieji sprendimų priėmėjai.

Šaras norėjo būti vyriausiuoju treneriu, klubo direktoriumi ir visos krepšinio sekcijos prezidentu, o „Barcelona“ norėjo žengti kitu keliu, kur viskas būtų ne po vieno žmogaus sparnu, tad klubas nusprendė, kad lietuvis visgi darbo Katalonijoje netęs.

Grupės valdymas

Per visus metus, kuomet Š.Jasikevičius buvo „Barcelona“ klube, lietuvis turėjo nesuskaičiuojamą kiekį konfliktų su žaidėjais, rašo „Mundo Deportivo“. Ginčai ir kolionės rungtynių metu, vieša kritika spaudos konferencijose (neprisiimant kaltės sau), blogi žodžiai treniruočių metu...

Klubas bandė pakeisti Š.Jasikevičių ir jo požiūrį, bet lietuvio noras keistis visuomet užtrukdavo labai trumpai. Nemaža dalis „Barcelona“ žaidėjų jau šiandien yra laimingesni nei buvo praėjusių savaitę, rašo „Mundo Deportivo“.

Komandos sudėtis

Šaras turėjo vienokią krepšinio filosofiją, o krepšinio sekcijos vadovai – kitokią. Iki šiol Š.Jasikevičiaus filosofija veikė, bet lietuvio darbas klube pasibaigė po to, kai buvo pralaimėtas trečias paeiliui Eurolygos finalinis ketvertas.

Anot „Mundo Deportivo“, lietuvis ieškodavo žaidėjų, kurie tiktų sistemai. Paskutinis pavyzdys – Š.Jasikevičius nenorėjo, kad būtų pasirašoma sutartis su Kevinu Punteriu.

Krepšinio sekcijos atstovai nebenorėjo taikstytis su Š.Jasikevičiaus žaidėjų pasirinkimu ir nusprendė, kad K.Punteris yra tas žaidėjas, su kuriuo yra laimimos Eurolygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.