EUROLYGA 2023

Per akimirką „Barcelona“ perėmęs naujasis treneris R. Grimau prakalbo apie Š. Jasikevičiaus vardo spaudimą

Naujasis „Barcelona“ krepšinio ekipos treneris 44-erių Rogeris Grimau antradienį viešai paaiškino, kad jam prireikė lygiai „nulio sekundžių“, kad priimtų pasiūlymą perimti iš Šarūno Jasikevičiaus ekipą ir sudarytų kontraktą iki 2025 metų, rašo dienraštis „Marca“.

 R.Grimau ir Š.Jasikevičius.<br> lrytas.ltkoliažas 
 R.Grimau ir Š.Jasikevičius.<br> lrytas.ltkoliažas 
Š.Jasikevičius jau netreniruos „Barcelona“.
Š.Jasikevičius jau netreniruos „Barcelona“.
Š.Jasikevičius jau netreniruos „Barcelona“.
Š.Jasikevičius jau netreniruos „Barcelona“.
Š.Jasikevičius jau netreniruos „Barcelona“.
Š.Jasikevičius jau netreniruos „Barcelona“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-06-28 17:15

Ne vieną sezoną „Barcelona“ klube žaidęs, o po to klubo sistemoje su jaunimu dirbęs R.Grimau pripažino, kad vis dar „nenutūpė“ naujame vaidmenyje ir neapsiprato su mintimi apie pagrindinę komandą, nes „uždarinėjo praėjusio sezono ataskaitas“ ir ruošė jaunimo komandą „Barca Atletic“ naujoms kovoms.

Tačiau kai jam krepšinio klubo vadovas Juanas Carlosas Navarro pateikė pasiūlymą, jis nedvejojo: „Tokio pasiūlymo priėmimas vyksta lygiai nulį sekundžių. Jis dar nebaigė sakinio, aš jau pasakiau „taip“.

Apie naują ekipos braižą 2010 metų Eurolygos čempionas su „Barselona“ klubu R.Grimau „Barca TV“ televizijai sakė: „Man patinka gražus ir sėkmingas žaidimas, kai jis paliečia aplinkinius sirgalius.

Reikės žiūrėti, kokią ekipą kitam sezonui turėsime, kokie tikslai bus keliami ir viską bandysime pritaikyti siekiant būtinos pusiausvyros tarp gražaus žaidimo ir ekipos pajėgumo“.

Jis nepanoro atsakyti į klausimą, ar norėtų treniruoti „Barcelona“ žvaigždę Nikola Mirotičių: „Mes negalime dėlioti tų variantų, kurių negali būti.

Man mano komandos žaidėjai visada yra geriausi pasaulyje. Esu įsitikinęs, kad surinksime tikrai labai gerą sudėtį“.

Baigiant pokalbiui aštuonerius metus „Barcelona“ ekipoje žaidęs ir kapitonu buvęs dabartinis strategas R.Grimau pakalbėjo ir apie trejus metus ekipą treniravusį lietuvį Šarūną Jasikevičių.

„Jis man visada labai patiko kaip žaidėjas. Žavėjausi juo, nes jis buvo vienas geriausių krepšininkų Europoje, – sakė R.Grimau. – O kaip treneris, kalbant sąžiningai, aš daug ko išmokau iš jo per šiuos metus. Jis atliko puikų darbą ekipoje.

Kitą vertus, aš nemanau, kad jam išėjus jo vardas man darys didelį spaudimą. Juk jis tris sezonus iš eilės pateko į Eurolygos ketverto kovas.

Bet tai dera su šios komandos trenerio pozicija ir nuostatomis. Žinoma, visi kalbės, kad kitą Eurolygą būtina laimėti, būtina būti tarp keturių geriausių ekipų, bet tokios šnekos nesukels man didesnio spaudimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.