EUROLYGA 2023

„Barcelona“ prezidentas atskleidė susitrauksiantį biudžetą ir įvardijo, kodėl atsisakė Š. Jasikevičiaus: „Geriau buvo netęsti sutarties“

„Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta ketvirtadienio vakarą viešėjo „Esport3“ televizijos programoje „Onze“, kurioje pakalbėjo ir apie krepšinio reikalus. J.Laporta papasakojo, kad klubo biudžetas kitam sezonui sumenks, o dėl Šarūno Jasikevičiaus sutarties savo galutinį žodį tarė teisininkai.

J.Laporta ir Šarūnas Jasikevičius<br>ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
J.Laporta ir Šarūnas Jasikevičius<br>ZP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-30 09:57, atnaujinta 2023-06-30 12:21

„Klubas ir jo įvaizdis yra aukščiau visko ir mes šiuo metu negalime išlaikyti 40 milijonų eurų krepšinio biudžeto. Nes turime elgtis pagal kilnaus elgesio taisykles – neprisiimti didesnių įsipareigojimų, nei galime“, – tikino „Barcelona“ klubo vadovas.

Jo teigimu, kitą sezoną „Barcelona“ krepšinio ekipa turės apie 30 mln. eurų biudžetą, nes buvusį praėjusiame sezone 108 mln. eurų visų klubo sporto šakų biudžetą reikia sumažinti iki 92 mln.

„Ar galime būti konkurencingi krepšinyje su sumažintu biudžetu? Su tiek nemažai sumažintu biudžetu... Turėsime apie 30 milijonų eurų biudžetą, o tai, manau, vis tiek labai gerai. Turime žaidėjų, kurie nori žvelgti į ateitį ir su tokiais pinigais. Turėdami 30 milijonų eurų biudžetą galime būti konkurencingi Eurolygoje“, – paaiškino J.Laporta.

Jis patikino, kad Šarūnas Jasikevičius išlieka komandos žmogumi ir jis yra brangus klubui, tačiau pratęsti sutarties su 47-erių lietuviu nebuvo šansų.

„Kalbant apie Šarą – jis mums brangus, o Barselona visada bus jo namai. Asmeniškai aš su juo palaikiau puikius santykius, tačiau Šaro sutartis buvo pasibaigusi ir tai buvo bene vienas didžiausių sandorių Europoje.

Po išsamios sporto analizės, kurią atliko mūsų techninis biuras, buvo nuspręsta, kad geriau su juo netęsti sutarties ir pradėti naują etapą.

Nenoriu per daug gilintis į jo sutarties pratęsimo temą, kurią nagrinėjo ir mūsų teisininkai, bet mums nepatiko, kaip viskas buvo daroma – „Barca“ negali būti spaudžiama, kai reikia derėtis.

Sportiniu ir ekonominiu požiūriu teisininkai padarė išvadą, kad sutarties pratęsimas su Šaru nebuvo naudingas klubui. Vietoje to, pasitikėjome Rogeriu Grimau. Man patinka tokie sprendimai, ypač kai suteikti R.Grimau šansą laimėti titulus su „Barca“, o jis jau yra tai padaręs būdamas žaidėju“, – sakė J.Laporta.

J.Laporta taip pat pasisakė Nikolos Mirotičiaus tema. Buvo pateikta informacija, kad žvaigždė palieka Kataloniją, tačiau jis nori gauti dviejų metų kontrakto dalies pinigus, o „Barcelona“ sutinka sumokėti jam skirtumą tarp naujos sutarties ir tų pinigų, kuriuos turėjo jam išmokėti. Abi pusės ties šiuo klausimu nesutarė ir šioje vietoje jau kalbėjosi pusų teisininkai.

„Kalbant apie N.Mirotičių, mes susidūrėme su nepalankaus mums kontrakto našta. Šiuo metu diskutuojame su juo, kad išnagrinėtume galimybes kaip perskirstyti šį didelį atlyginimą“, – papasakojo „Barcelona“ prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.