EUROLYGA 2023

V. Wembanyama paaiškino sprendimą, kodėl neprisijungs prie Prancūzijos rinktinės pasaulio čempionate

Pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas ir Europos žvaigždė Victoras Wembanyama paaiškino savo sprendimą, kodėl šią vasarą pasaulio čempionate nepadės Prancūzijos rinktinei.

Victoras Wembanyama<br>SPO/Scanpix nuotr.
Victoras Wembanyama<br>SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 10:52 PM, atnaujinta Jun 30, 2023, 11:01 PM

Krepšininkas buvo pašauktas „San Antonio Spurs“ komandos, su kuria ruošis artėjančiam NBA sezonui ir galop žais NBA Vasaros lygoje.

„Aš turėjau ilgą sezoną su Paryžiaus „Metropolitans 92“ komanda ir turėsiu ilgą sezoną su „San Antonio Spurs“, – sakė būsima NBA lygos žvaigždė po Teksaso valstijos klubo treniruotės. – Po to vyks ir olimpinės žaidynės Paryžiuje. Manau, kad dveji metai be poilsio būtų pernelyg rizikinga. Artėja labai svarbus čempionatas – olimpinės žaidynės, kurių praleisti nenoriu. Kad būčiau pasirengęs žaisti Prancūzijos rinktinėje ateityje, jaučiu, kad reikia praleisti šį pasaulio čempionatą.“

Praėjusiame sezone krepšininkas iš viso sužaidė 44-erias runtgtynes Prancūzijos krepšinio lygoje.

Atletas vietinėse pirmenybėse rinko nerealius skaičius – 21,6 taško, 10,4 atkovoto kamuolio ir 3 blokus per rungtynes, kas lėmė, jog aukštaūgis buvo apdovanotas naudingiausio lygos žaidėjo apdovanojimu (MVP).

„Labai sunkus, – apie sprendimą kalbėjo V.Wembanyama. – Taip yra todėl, nes aš manau, kad mano karjera bus lygiai tokia pat svarbi tiek „San Antonio Spurs“, tiek rinktinėje. Yra titulų, kuriuos noriu iškovoti su abejomis komandomis. Praleisti rinktinės čempionatą yra iš esmės tas pats, kas praleisti „San Antonio Spurs“ sezoną. Tai yra neįtikėtina, žinote.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.