EUROLYGA 2023

G. Petronytė kirto „Kibirkšties“ vadovams: „Tai yra protu nesuvokiama“

Viena geriausių Lietuvos moterų krepšininkių ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė teigia, kad rinktinėje ją matysime, kol jos reikės, tačiau krepšininkė kartu ir kirto Vilniaus „Kibirkšties“ vadovams, kadangi iki pat liepos mėnesio nebuvo komunikuojama tiek su ja, tiek su kitomis komandos krepšininkėmis.

Gintarė Petronytė<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
Gintarė Petronytė<br>Sauliaus Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 12:31 PM, atnaujinta Jul 15, 2023, 12:37 PM

„Niekada rinktinei nepasakiau ne“, – sakė G.Petronytė.

Gintarė Petronytė taip pat praėjusį sezoną grįžo į Vilniaus „Kibirkšties“ klubą, kur tikėjosi pabaigti savo karjerą, tačiau viskas susiklostė ne taip, kaip norėjo pati krepšininkė.

Sostinės klubo vadovybė ilgą laiką tylėjo ir nekontaktavo su krepšininke, tad Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kapitonė nusprendė nebelaukti ir pasirašė sutartį su Kaiserio „Melikgazi“ klubu.

Praėjusį Europos taurės sezoną „Kibirkštis“ pateko į Europos taurės atkrintamąsias, kur pirmajame etape baigė savo kėlionę prieš Šarlevilio-Mezjero „Flammes Corolo“ komandą.

Vidurio puolėja praėjusiame Europos taurės sezone rinko po 16,8 taško, sugriebdavo po 11,8 atšokusio kamuolio ir sukaupdavo 24,5 naudingumo balo.

Laidoje „Energija pergalėms“ G.Petronytė kirto sostinės klubo vadovybei ir paaiškino savo motyvus išvykti iš Lietuvos.

„Viskas įvyko labai greitai, bet praėjusiais metais grįžau į Vilnių tam, kad pabaigčiau savo karjerą, nes viskas atrodė labai gražiai. Komanda po daugelio metų grįžo į Europos taurę, buvo transliuojama žinutė, kaip metai iš metų komanda bus renkama rinktinės pagrindu ir galop nukeliaus į Eurolygą.

Sezoną pabaigėme – tylu, ramu. Niekas nieko nekalba, niekas nieko nežino, absoliuti nežinomybė. Bendraujame su merginomis, trenerių štabu, pasiskambiname kas savaitę, kas dvi... bet niekas nieko nežino. Kiek žinau, nė viena žaidėja neturėjo kontrakto. Man atrodo, kad tai yra protu nesuvokiama ir prasilenkiama su visais pažadais. Kaip taip gali būti... komanda turi tokius lūkesčius ir žaidėjos paliktos likimo valiai. Aš tai aš – kaip sakau, pas mane karjeros saulėlydis ir aš susirasiu darbovietę“, – kalbėjo G.Petronytė.

Kaip pati krepšininkė minėjo, su klubu sutarties neturėjo nė viena jaunoji krepšininkė, o „Kibirkšties“ komandoje žaidė dvi auksinės aštuoniolikmečių kartos merginos Ugnė Sirtautaitė ir Gerda Raulušaitytė, kurių ateitis vis dar nėra aiški.

„Aš manau, kad stipriausiam Lietuvos klubui – jaunos žaidėjos turėtų būti didžiausias prioritetas. Prisirišti jaunas žaidėjas, padaryti jas komandos veidais, komandos pagrindu, kur metai iš metų galėtų jas auginti ir po to jos galėtų žaisti aukščiausiu lygiu. Joms reikia priimti sprendimus... žinau, kas iš jaunųjų krepšininkių pasirašė sutartį su JAV universitetu.

Man yra labai liūdna... kai išvažiuoji į JAV – išvažiuoji mažiausiai ketveriems metams. Mes talentų neturime tiek daug, tad jeigu mes taip lengva ranka paleidžiame – manau, kad tai yra neteisinga ir labai liūdna“, – pasakojo G.Petronytė.

Primename, kad artėjantį sezoną „Kibirkštis“ ir toliau žais antrajame pagal pajėgumą moterų Europos turnyre – Europos taurėje.

Visą „Energija pergalėms“ laidą žiūrėkite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.