EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės netektys – du krepšininkai taip ir neatvyko į stovyklą, o J. Valančiūnas negali žaisti kontaktinio krepšinio

Lietuvos krepšinio rinktinė nukraujavo dar neprasidėjus ekipos stovyklai. Liepos 17 dieną treneris Kazys Maksvytis su 14 krepšininkų Palangoje turėjo pradėti stovyklą, tačiau stadione ir sporto salėje prakaitą lies vos 11 žaidėjų. Į rinktinės stovyklą taip ir neatvyko Vilniaus „Ryto“ krepšininkas Gytis Radzevičius ir su ispanų klubu Lugo „Breogan“ sutartį sudaręs Martynas Sajus.

 G.Radzevičius, M.Sajus ir J.Valančiūnas<br> lrytas.lt koliažas
 G.Radzevičius, M.Sajus ir J.Valančiūnas<br> lrytas.lt koliažas
 M.Sajus<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Sajus<br> G.Šiupario nuotr.
 J.Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 J.Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 G.Radzevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
 G.Radzevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-07-17 16:17, atnaujinta 2023-07-17 17:52

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas K.Maksvytis apie netekis paskelbė spaudos konferencijoje.

„G.Radzevičius jau ir praėjusiame FIBA atrankos lange ir visą sezoną žaidė su traumuotu riešu. Jis galvojo, kad jam viskas gerai, bet pradėjęs pasiruošimą rinktinei pajuto skausmus. Dabar jis turi tvarkytis savo riešą.

O M.Sajus, kiek supratau, per atostogas gavo nedidelę traumą, kuri neleidžia būti su mumis. Jis negali porą savaičių sportuoti, o mums buvo labiausiai reikalingas, nes J.Valančiūnas dar negali pilnai sportuoti“, – kalbėjo strategas.

Lrytas.lt žiniomis, G.Radzevičiui bus padaryta rankos operacija, o reabilitacija trūks net du-tris mėnesius. Tuo tarpu M.Sajus pasveiks po trijų savaičių, tačiau rinktinė negali tiek laukti krepšininko pasveikimo.

Tuo tarpu J.Valančiūnas gali treniruotis, tačiau pagal NBA reikalavimus, negali turėti kontaktinio krepšinio. Pilnaverčiai Lietuvos rinktinės kapitonas sportuoti su komanda galės tik likus iki pasaulio čempionato pabaigos 38 dienoms.

„Teks pasikviesti rezervinės rinktinės jaunuosius žaidėjus, kad būtų kokybiškos treniruotės“, – lrytas.lt sakė K.Maksvytis.

Pagrindinės rinktinės kandidatų sąrašas: Jonas Valančiūnas, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Žukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejūnas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Donatas Tarolis, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Kuzminskas, Laurynas Birutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.