EUROLYGA 2023

Serbija džiaugiasi dėl „Raudonąją žvaigždę“ prisisiuvusio R. Giedraičio: tiki, kad jis pakeis lietuvių požiūrį į šalį

Nuo 2020-ųjų Vitorijos „Baskonia“ gretose rungtyniavęs Rokas Giedraitis savo karjerą pasuko Adrijos jūros link. Šeštadienį oficialiai buvo pranešta, kad 30-metis lietuvis pasiekė susitarimą su Belgrado „Crvena zvezda“ klubu.

R.Giedraitis apsivils Belgrado „Crvena zvezda“ klubo marškinėlius.<br> „Crvena zvezda“ ir T.Bauro nuotr. koliažas.
R.Giedraitis apsivils Belgrado „Crvena zvezda“ klubo marškinėlius.<br> „Crvena zvezda“ ir T.Bauro nuotr. koliažas.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Giedraitis<br>T.Bauro nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Ivanovičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Ivanovičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 10:01 PM, atnaujinta Jul 19, 2023, 8:51 AM

Vienerių metų sutartį su Serbijos krepšinio milžinu pasirašęs tauragiškis sustiprino ir taip solidžiai kitą sezoną atrodysiančią „Raudonosios žvaigždės“ komandos sudėtį.

Duško Ivanovičiaus kariauna jau oficialiai sukirto rankomis su Milošu Teodosičiumi, Shabazzu Napieru, Adamu Hanga, Joeliu Bolomboy'umi, Mike'u Tobey bei naudingiausiu praėjusio sezono Vokietijos krepšinio lygos krepšininku Yago dos Santosu.

„Crvena zvezda“ taip pat pavyko išsaugoti vieną iš naudingiausių praėjusio sezono krepšininkų Nemanja Nedovičių.

Serbijoje R.Giedraitis ir vėl suvienys jėgas su savo buvusiu treneriu D.Ivanovičiumi, su juo 198 cm ūgio krepšininkas kiek anksčiau dirbo „Baskonia“ klubo gretose.

Lietuvio atvykimu į Belgrado klubą pasidžiaugė ir Serbijos žiniasklaida.

Vieno iš skambiausių Serbijos sporto naujienų portalų „Mozzart Sport“ žurnalistas Nikola Stojkovičius su portalu lrytas.lt plačiau padiskutavo apie R.Giedraičio atvykimą į „Crvena zvezda“ klubą.

„R.Giedraičio atvykimas yra visai intriguojantis. Pirmiausia, tam neabejotinos įtakos turėjo praeityje įvykęs bendras krepšininko darbas su D.Ivanovičiumi Vitorijos „Baskonia“ ekipoje.

Žaidėjas puikiai žino, ko iš jo tikisi treneris, lygiai taip pat ir pats D.Ivanovičius puikiai supranta, ką Rokas gali duoti šiai komandai.

Tai savotiškas pereinamasis „Crvena zvezda“ ekipos laikotarpis, jo metu treneris nori į komandą pakviesti kuo daugiau gera darbo etika pasižyminčių žaidėjų – tokie pirkiniai kaip R.Giedraitis, A.Hanga, M.Tobey treneriui yra puikiai pažįstami iš Ispanijos krepšinio lygos.

Tikiu, kad D.Ivanovičius yra labai patenkintas R.Giedraičio atvykimu“, – teigė N.Stojkovičius.

Sporto žurnalistas iš Serbijos apžvelgė „Crvena zvezda“ naujoko iš Lietuvos stiprybes.

Praėjusiame sezone vilkėdamas Vitorijos „Baskonia“ marškinėlius puolėjas Eurolygoje rinko po 10,4 taško, 5,9 atšokusio kamuolio ir 13,5 naudingumo balo.

„R.Giedraitis pasižymi kaip labai energingas žaidėjas, jo atvykimas į „Crvena zvezda“ klubą tik patvirtina tezę, kad D.Ivanovičius yra labai reiklus aukštame žaidimo tempe abiejose aikštės pusėse.

Tuo krepšininkas pasižymėjo jau ir ankstesniais sezonais. Nors pernai jo tritaškių pataikymas buvo bene žemiausias per pastaruosius sezonus, tačiau R.Giedraitis viską kompensavo savo energija, fizinėmis savybėmis ir pastangomis gynyboje.

Rokas taip pat yra naudingas savo patirtimi. Tai taip pat buvo vienas iš klubą dominusių faktorių“, – samprotavo „Mozzart Sport“ žurnalistas.

Vis daugiau garsių krepšininkų prisiviliojanti Serbijos krepšinio rinka nėra itin populiari tarp Lietuvos krepšininkų. Lietuvių žaidėjai retai renkasi galimybę savo karjerą tęsti serbų komandose, o R.Giedraitis apskritai tapo pirmuoju lietuviu, kuris apsivilko vieno iš dviejų didžiųjų Belgrado krepšinio klubų marškinėlius.

N.Stojkovičius pridūrė, kad pasikeičiantis Serbijos komandų požiūris bei kitą sezoną „Crvena zvezda“ duris praversiantis R.Giedraitis pakeis lietuvių požiūrį ir taps savotišku ledlaužiu.

„Lietuvos krepšininkai visame pasaulyje yra žinomi kaip didžiulio talento žaidėjai, net nėra jokių abejonių dėl to. Kiekvienas krepšininkas, kuris sugeba savo žaidimu įnešti kokybės aikštėje yra laukiamas bet kurioje šalyje.

Sunku pasakyti, kodėl lietuvius ne itin domina Serbijos krepšinio komandos.

Vis dėlto pastaraisiais metais daugelis komandų sugriovė nusistovėjusius barjerus ir į savo gretas pradėjo kviestis žaidėjus iš Ispanijos, Argentinos, Latvijos, dabar atėjo laikas ir Lietuvai.

Tikiu, kad Rokas patirs gerą patirtį ir jo dėka duris Serbijoje atvers vis daugiau lietuvių“, – samprotavo žurnalistas.

Artėjančiame Eurolygos sezone Kauno „Žalgiris“ su Belgrado „Crvena zvezda“ klubu susikaus jau antrajame čempionato ture. Mačas spalio 13-ąją vyks Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.