EUROLYGA 2023

Belgrade – vis daugiau krepšinio žvaigždžių: serbas atskleidė pagrindinę klubų finansinio pakilimo priežastį

Nors praėjusio dešimtmečio pabaigoje Serbijos krepšinio klubai į savo gretas retai pasikviesdavo ryškiausių žvaigždžių, tačiau pastaraisiais metais ši tendencija pasikeitė. Eurolygoje rungtyniaujančios Belgrado „Crvena zvezda“ ir to paties miesto „Partizan“ ekipos vis garsiau drebina Senojo žemyno krepšinio rinką.

Serbijos klubai šią vasarą sprogdiną laisvųjų agentų rinką.<br>AFP/ZP/Scanpix ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Serbijos klubai šią vasarą sprogdiną laisvųjų agentų rinką.<br>AFP/ZP/Scanpix ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Kevinas Punteris<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kevinas Punteris<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rokas Giedraitis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis.<br>G. Bitvinsko nuotr.
N.Mirotičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mirotičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Ivanovičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Ivanovičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Shabazzas Napieras<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Shabazzas Napieras<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Ž.Obradovičius (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Obradovičius (dešinėje).<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 9:39 AM

Vien šią vasarą „Crvena zvezda“ klubas jau spėjo priminti apie save su ne vienu garsiu pirkiniu.

Kitą sezoną raudonojoje Belgrado pusėje žais tokie garsūs vardai kaip Rokas Giedraitis, Milošas Teodosičius, Shabazzas Napieras, Adamas Hanga, Joelis Bolomboy'us ar Mike'as Tobey.

Tuo metu principinė „Crvena zvezda“ ekipos varžovė „Partizan“ taip pat nesnaudžia – nemažai savo žvaigždžių išsaugojusi Željko Obradovičiaus kariauna turėtų pasipildyti ir bene skambiausiu šios vasaros pirkiniu Nikola Mirotičiumi.

Pastaraisiais metais vis labiau triukšmaujantys Serbijos krepšinio klubai nevengia išlaidauti. Vis dėlto tokiu atveju iškyla kitas klausimas – iš kur tokie pinigai?

Nors krepšinio bendruomenėje neoficialiai kalbama, kad prie to svariai prisideda dėl karo Ukrainoje iš krepšinio žemėlapio ištrinta ir Serbijai draugiška valstybė Rusija, tačiau patys serbai priduria, kad finansiniam pakilimui didžiulės įtakos turėjo investicijos iš šalies vidaus.

Vieno iš garsiausių Serbijos sporto naujienų portalo „Mozzart Sport“ žurnalistas Nikola Stojkovičius portalui lrytas.lt plačiau papasakojo apie į Serbiją prisikviečiamų krepšinio žvaigždžių atvykimo priežastis.

„Tiek „Crvena zvezda“, tiek ir „Partizan“ nori visiems įrodyti, kad jie gali būti konkurencingi su likusia Europa, kad laikai pasikeitė ir šios komandos nebėra tiesiog jaunų žaidėjų treniruočių aikštė.

Norima parodyti, kad į šiuos klubus gali atvykti ir geriausi Europos krepšininkai ir gauti sąlygas, kurias siūlo pajėgiausi Europos klubai.

Žinoma, Serbija kol kas negali lygintis savo biudžetais su tokiomis komandomis kaip Madrido „Real“, „Barcelona“ ar Stambulo „Anadolu Efes“, bet paskutiniuoju metu ribos tarp šių komandų vis labiau mažėja ir Belgrado ekipos gali pateikti vis daugiau konkurencingų pasiūlymų.

Tam didelę įtaką daro ir pati Serbija, kuri investuoja didelius pinigus į vietos sportą, sportininkus bei klubus.

„Crvena zvezda“ ir „Partizan“ yra du didžiausi Serbijos prekiniai ženklai, todėl nenuostabu, kad jie sulaukia didžiausios rėmėjų finansinės paramos“, – teigė N.Stojkovičius.

Praėjusiame sezone garsių krepšininkų savo gretose nevengę Serbijos krepšinio klubai patriukšmavo Eurolygoje – „Crvena zvezda“ liko per plauką nuo turnyro atkrintamųjų varžybų, o į jas žengusi „Partizan“ ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių 2:3 nusileido vėliau čempione tapusiai Madrido „Real“.

Maža to, „Partizan“ serijoje pirmavo 2:0 ir lemiamose rungtynėse iššvaistė triuškinantį pranašumą.

„Normalu, kad su didelėmis ambicijomis ateina ir didžiulė atsakomybė, todėl ir iškelti tikslai turi būti aukščiausi.

Abi Serbijos komandas artėjančiame sezone regiu kaip kandidates kovoje ne tik dėl Eurolygos atkrintamųjų varžybų, bet ir dėl vietos finalo ketverte.

Jau praėjusiame sezone „Crvena zvezda“ į atkrintamąsias varžybas nepateko tik dėl kelių apmaudžių pralaimėjimų, o „Partizan“ liko tik per vieną rungtynių pusę nuo finalo ketverto.

Tikiu, kad jei viskas klostysis gerai, abu klubai artėjančiame sezone žengs toli“, – lrytas.lt portalui samprotavo žurnalistas iš Serbijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.