EUROLYGA 2023

Gera vasara su rinktine tikintis I. Brazdeikis dėstė, kodėl šiemet rinktinėje jam bus lengviau ir pasidžiaugė likimu „Žalgiryje“

Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gynėjas Ignas Brazdeikis grįžo į Lietuvą, kur jau antradienį prisijungs prie jau prasidėjusios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos.

 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis ir jo širdies draugė<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis ir jo širdies draugė<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2023-07-24 15:32, atnaujinta 2023-07-24 16:04

Po sezono I.Brazdeikis pernelyg daug laiko pailsėti neturėjo, kadangi jau kone iškart vyko į „Toronto Raptors“ ekipos peržiūrą, tačiau lietuvis yra puikiai nusiteikęs ir pailsėjęs prieš svarbiausias šios vasaros kovas.

„Taip. Pakankamai, – apie poilsį paklaustas dėstė I.Brazdeikis. – Aišku, nesu įpratęs prie tokio tvarkaraščio, kuris toks intensyvus. Išlikau formoje, kūnas jaučiasi gerai, psichologiškai irgi jaučiuosi gerai. Esu pasiruošęs žaisti.“

Visai neseniai Kauno „Žalgirio“ klubas oficialiai pranešė, kad I.Brazdeikis dar bent vienerius metus žais Kaune, o krepšininkas tikino, kad šis sprendimas buvo priimtas natūraliai.

„Grįžimas į „Žalgirį“ buvo logiškiausias sprendimas, kur galėsiu toliau tobulėti. Aš džiaugiuosi grįždamas į „Žalgirį“, kadangi komandoje liko praėjusio sezono žaidėjų branduolys, pasipildėme kitais gerais žaidėjais. Jaučiau, kad grįžimas į „Žalgirį“ – geriausias sprendimas“, – Vilniaus oro uoste kalbėjo I.Brazdeikis.

Praėjusiais metais I.Brazdeikis taip pat debiutavo atstovaudamas Lietuvai, o šiemet mūsiškio laukia kur kas didesni iššūkiai, kadangi rinktinėje nebus pagrindinių Europos čempionato lyderių Domanto Sabonio, Mariaus Grigonio, Arno Butkevičiaus ir būrio kitų krepšininkų.

„Sakyčiau, kad praėjusiais metais buvo truputį sunkiau. Reikėjo priprasti prie naujo žaidimo stiliaus, susipažinti su visais ir priprasti prie naujos aplinkos. Dabar jaučiuosi kur kas patogiau – labai džiaugiuosi, kad galėsiu padėti Lietuvai.

Ne. Nepasakyčiau. Noriu padėti komandai tiek, kiek galiu. Rinktinė yra aplink komandą. Jeigu kažko reikės, aš esu pasiruošęs padėti. Nesiruošiu užsidėti sau papildomo spaudimo. Galvoju, kad bus gera vasara“, – apie spaudimą ir pernai bei šiuos metus aiškino I.Brazdeikis.

Tinklalapyje lrytas.lt – pokalbis su I.Brazdeikiu, kuris nupasakojo savo poilsį po sezono, norą likti „Žalgiryje“ ir klubo naujokus, o kartu tikėjimą, kad rinktinės laukia gera vasara.

– Ką nuveikėte per 6 savaites, kuomet nebuvote Lietuvoje?

– Truputį pailsėjau, pasitreniravau, buvau Las Vegase, kur irgi treniravausi, buvau išvykęs atostogų su šeima, kur leidau laiką su jais ir po to su draugais.

– Buvote „Toronto Raptors“ stovykloje, kaip įvardintumėte patirtį ten?

– Tai buvo gera patirtis. Buvo gera stovykla, puikūs varžovai ir jaučiau, kad būdamas ten patobulėjau. Las Vegase sutikau senus komandos draugus, trenerius, buvo puikus laikas.

– Ar turėjote tikslą prasimušti NBA kontraktą?

– Ne. Tikslas buvo būti NBA klubų radare ir sąrašuose bei pažaisti toje aplinkoje, kur galėčiau toliau tobulėti kitais žaidimo aspektais.

– Ar buvo realus šansas patekti į NBA?

– Galėjo kažkas būti, bet grįžimas į „Žalgirį“ buvo logiškiausias sprendimas, kur galėsiu toliau tobulėti. Aš džiaugiuosi grįždamas į „Žalgirį“, kadangi komandoje liko praėjusio sezono žaidėjų branduolys, pasipildėme kitais gerais žaidėjais. Jaučiau, kad grįžimas į „Žalgirį“ – geriausias sprendimas.

– Ar lengvai sutikote prisijungti prie Lietuvos rinktinės?

– Man reikėjo truputį poilsio po pirmojo sezono Europoje, reikėjo prasivalyti galvą. Po to prisijungimas prie rinktinės buvo sprendimas, kurį turėjau priimti.

– Ar jaučiatės pailsėjęs pakankamai?

– Taip. Pakankamai. Aišku, nesu įpratęs prie tokio tvarkaraščio, kuris toks intensyvus. Išlikau formoje, kūnas jaučiasi gerai, psichologiškai irgi jaučiuosi gerai. Esu pasiruošęs žaisti.

– Kada prisijungsite prie Lietuvos rinktinės?

– Rytoj (antradienį – red.). Laukiu prasidedančio darbo.

– „Žalgiris“ baigė darbus – ar pažįstate naujokus?

– Manau, kad atrodome labai gerai. Labai daug branduolio vyrukų grįžo į komandą, turėsime panašią komandą, tą patį trenerių štabą, su kuriais galėsime ir toliau tobulėti. Pasipildėme labai gerais žaidėjais – Nazas Mitrou-Longas, kuris yra labai geras žaidėjas. Apie Brady Maneko žaidimą daug ko nežinau, bet apie jį girdėjau tik geriausius dalykus. Labai laukiu artėjančio sezono starto.

– Ką N.Mitrou-Longas suteiks „Žalgiriui“?

– Manau, kad daug. Jis aukšto krepšinio IQ žaidėjas – tai jau mačiau nuo jaunystės. Jis geba pelnyti taškus, yra atletiškas, turi geras lyderio savybes ir bus svarbi mūsų komandos detalė.

– Lyginant šiuos ir praeitus metus – kur daugiau buvo spaudimo? Ar šiais metais, kuomet jau tai yra jums antrieji metai rinktinėje ir reikės imtis lyderio vaidmens, ar pirmaisiais metais, kuomet reikėjo prisistatyti visuomenei?

– Sakyčiau, kad praėjusiais metais buvo truputį sunkiau. Reikėjo priprasti prie naujo žaidimo stiliaus, susipažinti su visais ir priprasti prie naujos aplinkos. Dabar jaučiuosi kur kas patogiau – labai džiaugiuosi, kad galėsiu padėti Lietuvai.

– Ar pats jaučiate kažkokį spaudimą, kuomet nebus tiek daug ryškių žaidėjų komandoje?

– Ne. Nepasakyčiau. Noriu padėti komandai tiek, kiek galiu. Rinktinė yra aplink komandą. Jeigu kažko reikės, aš esu pasiruošęs padėti. Nesiruošiu užsidėti sau papildomo spaudimo. Galvoju, kad bus gera vasara.

– Ką manote apie Eurolygos įkrintamąsias?

– Man labai jos patinka, esu didelis įkrintamųjų fanas. Eurolygoje komandos gali būti su tokiu pačiu pergalių ir pralaimėjimų santykiu, gali būti labai arti viena kitos, tad turint tai – didelis Eurolygos laimėjimas.

– Eurolygos perėjimai – koks perėjimas jums paliko didžiausią įspūdį?

– Manau, kad tas, kuomet Kevinas Punteris liko Belgrado „Partizan“. Tai yra labai svarbus išsaugojimas jiems. Nikola Mirotičius paliko „Barcelona“ ir kol kas nežinome, kur jis toliau žais. Tai yra du ėjimai, kurie man išsiskiria

– Ar po šio sezono turėjote dėmesio iš kitų Eurolygos klubų?

– Taip, truputį kitos Eurolygos komandos domėjosi mano paslaugomis, bet logiškiausias sprendimas buvo likti „Žalgiryje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.