EUROLYGA 2023

Rezervinę rinktinę įvertinęs D. Songaila: „Tai naudinga ir žaidėjams, ir man asmeniškai“

Lietuvos rezervinė krepšinio rinktinė pirmadienį baigė savo kelių savaičių pasiruošimo ciklą 101:75 trečią kartą įveikdama Jordanijos komandą.

D. Songaila.<br>G. Bitvinsko nuotr.
D. Songaila.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 10:50 PM

Lietuva šią vasarą nutarė išbandyti rezervinės rinktinės idėją, kur buvo pakviesti krepšininkai esantys ant pagrindinės rinktinės ribos. Neslepiama, jog nuo šiol tikimąsi tokią rinktinę burti kasmet.

Rezervinė rinktinė tris kartus įveikė Jordanijos rinktinę, tačiau po paskutinių rungtynių treneris Darius Songaila pasidžiaugė, kad auklėtiniai įvykdė išsikeltą tikslą.

„Buvo malonu, pirmos rungtynės buvo, kur vyrai tikrai davė tai, ko ir norėjome. Laimėjome visus ketvirčius, koks ir buvo reikalavimas. Visi gavo pasižaisti ir užbaigėme rezervinės rinktinės ciklą trejomis pergalėmis“, – paskutinį rezervinės rinktinės mačą apibūdino treneris D.Songaila.

Rezervinės rinktinės vaisiai – trys krepšininkai pateko į pagrindinės rinktinės stovyklą, kur sieks vietos galutiniame dvyliktuke.

Po šio ciklo Darius Songaila pranešė, jog prie pagrindinės komandos išplėstinio sąrašo jungiasi Deividas Sirvydis, Matas Jogėla ir Dovydas Giedraitis. Rezervinei rinktinei vadovavęs D.Songaila buvo paprašytas įvertinti šių žaidėjų galimybes patekti į galutinį dvyliktuką.

„Čia gal klausimas būtų vyrų rinktinės vyr. treneriui (red. – Kaziui Maksvyčiui). Manau visi turi visus šansus. Niekam nėra užkirstas kelias. Kaip tu žaisi, dirbsi, treniruosiesi. Matome, jog šią vasarą nesuvažiavo visi. Taip kad galimybės yra visiems“, – teigė D.Songaila.

– Ką šis ciklas davė žaidėjams ir jums asmeniškai?

– Mano atžvilgiu šis ciklas labai naudingas. Žaidėjai vasaromis ieško kažkur išvažiuoti į užsienį – Ispaniją, Ameriką, kad pasportuotų. Ši rezervinės rinktinės programa leidžia tai žaidėjams daryti Lietuvoje su geromis sąlygomis, žaidėjais, treneriais, varžybomis.

Patys žaidėjai, kurie yra ant rinktinės ribos gali atvažiuoti ir dirbti su rinktinės treneriais. Mato rinktinė ir žmonėms įdomu. Tai naudinga ir žaidėjams, ir man asmeniškai. Su kažkuriais žaidėjais buvau pažįstamas nuo „Žalgirio“ laikų, su kai kuriais čia galėjau susipažinti.

– K.Maksvytis užsiminė, kad ir jūs prisijungsite prie vyrų rinktinės. Koks bus jūsų vaidmuo?

– Aš prisijungsiu prie pagrindinės rinktinės, būsiu per pasiruošimo ciklą iki išvažiavimo į pasaulio čempionatą. Rinktinei išvažiavus aš judėsiu atgal JAV. Ten manęs laukia darbai.

– Kalbant apie kitus metus, ar nesinorėtų eiti iki galo su rinktine?

„Jeigu iš savanaudiškos pusės, tai aišku, kad norėtųsi, bet visi žmonės atvažiuoja su tikslais ir dirba. Nėra, kad dėl vieno atvažiavusio žmogaus pasikeis rinktinės trenerių štabas ar dar kažkas. Visi turime norus ir tikslus, bet nematau reikalo kažką keisti. Aišku, kad norėčiau, o kaip bus kitais metais pažiūrėsime.

– O „San Antonio Spurs“ išleistų?

– Jeigu kažką žinote apie tą trenerį, kuris yra ten pagrindinis (red. – Greggas Popovichius), tai žinote, kad nebus jokių problemų.

– Kas buvo arčiausiai patekimo į pagrindinę rinktinę, bet liko už brūkšnio?

– Didžiausios spragos buvo ketvirtų numerių. 2–3 numerių ir taip ten yra. Laurynas Beliauskas sužaidė gerą ciklą, turėjo pasiruošimą ir tikiuosi, kad šios dvi savaitės jam padės ieškant komandos ir linkiu jam sėkmės. Bet sąrašai yra tokie, kad reikia užpildyti spragas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.