EUROLYGA 2023

A. Butkevičius tiki Lietuvos rinktinės šansais pasaulio čempionate: „Jaučiu, kad rinktinė gali gerai pasirodyti“ Kalbėjo ir apie patirtą traumą

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Arnas Butkevičius sėkmingai tęsia reabilitaciją po prieš mėnesį atliktos operacijos, kurios metu jam buvo pašalinta prie Achilo sausgyslės susidariusi atauga.

R. Vilkelio nuotr.
R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

Jul 25, 2023, 9:41 AM

Žalgirietis treniruojasi pagal jam sudarytą individualų treniruočių planą ir žada prie pirmosios komandos stovyklos pasijungti pasiruošęs grįžti ant parketo.

Krepšininkas, po vienos iš tokių treniruočių, prisijungė prie „Žalgiris Insider“ tinklalaidės, kurioje kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku kalbėjo apie vasaros rutiną, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, Kauno „Žalgirio“ atsinaujinusią sudėtį bei atsakė į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus.

„Viskas labai gerai, skausmai mažėja ir jie dabar likę tik minimalūs. Viskas vyksta pagal planą kaip ir turėtų vykti, gal net šiek greičiau. Bet neforsuojame. Pradėjome dirbti su Justinu Grainiu. Aš toks esu mėgstantis persidirbti, kas nėra gerai. Manyje išlikusi senoji mokykla – kuo daugiau, tuo geriau, kas, aišku, nebūtinai yra gerai. Taigi jis (J.Grainys – žalgiris.lt) mane ramina, aiškina, kad neforsuotume ir žiūri, kad viską darytume protingai, viską išpildytume maksimaliai gerai tame lygmenyje, kuriame esame. Galbūt galėtume kažkokį žingsnį praleisti, bet nėra logikos tą daryti. Vasarą to laiko yra ir gali eiti žingsnis po žingsnio nieko nepraleidžiat“, – apie reabilitacijos procesą kalbėjo A.Butkevičius.

Būtent dėl birželio pabaigoje atliktos operacijos A.Butkevičius pirmą kartą nuo 2019 m. nežais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, kuri jau pradėjo pasiruošimą vasaros pabaigoje prasidėsiančiam pasaulio taurės turnyrui.

Kartu su A.Butkevičiumi rinktinėje nerungtyniaus ir grupelė kitų svarbių krepšininkų, tačiau žalgirietis jaučia, kad net ir turėdama reikšmingų netekčių, Kazio Maksvyčio vadovaujama komanda gali parodyti gerą rezultatą.

„Jaučiu, kad rinktinė gali gerai pasirodyti. Nežinau, kodėl, bet toks jausmas viduje yra. Žaidėjai yra surinkti kovingi ir tai kartais yra nuvertinama. Ta emocija sporte. Profesionalumas ir meistriškumas kito žaidėjo galbūt aukštesnis, bet noro mažiau ir tą kitas žaidėjas gali kompensuoti su energija. Manau, kad ši rinktinė turės tos energijos ir kovingumo daug, nes yra žaidėjų, kurie nori įrodyti savo vertę, tiek pasirodyti visai Lietuvai. Atnešti geriausias savybes į rinktinę. Aišku, yra klausimas, kaip jie susitvarkys su emocijomis, ar neperdegs. Reikia neužsidėti ant savo pečių per daug spaudimo“, – tikino puolėjas.

2023–2024 m. sezonas „Žalgirio“ gretose A.Butkevičiui jau bus antrasis. Krepšininkas Kaune žais su didžiąja dalimi praėjusio sezono branduolio žaidėjų, likusių komandoje. Šalia senbuvių šią vasarą žalgiriečiai į sudėtį priims ir kelis naujokus – kanadietis Nazą Mitrou-Longą, amerikietį Brady Maneką ir Danielių Lavrinovičių.

A.Butkevičiaus nuomone, likęs branduolys ir atvykstantys naujokai leidžia „Žalgiriui“ „popieriuje“ atrodyti stipresniam nei praėjusiame sezone.

„Manau, kad svarbiausias žingsnis buvo išlaikyti branduolį, ką klubas ir padarė. Ir pridėjo, tikėkimės, žaidėjų, kurių mums trūko. Į viską žiūrint logiškai, atsukant sezoną, kokios problemos mus kamavo pernai metais, tie nauji žaidėjai turėtų tas problemas arba stipriai sumažinti, arba jas išvis panaikinti“, – teigė žalgirietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.