EUROLYGA 2023

20-mečių merginų rinktinė baigė pasirengimą Lietuvoje vyksiančiam Europos čempionatui

Klaipėdoje ir Vilniuje nuo šeštadienio vyksiančiam Europos merginų jaunimo (iki 20 metų) čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė trečiadienį uostamiestyje sužaidė paskutiniąsias kontrolines rungtynes. Lietuvos krepšininkės per jas nusileido Portugalijos rinktinei 65:84.

Audronė Zdanevičiūtė<br>ltubasketball.lt nuotr.
Audronė Zdanevičiūtė<br>ltubasketball.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-26 21:23

Pirmosios iš čempionato dalyvių iš užsienio į Lietuvą atvykusios portugalės po 2 kėlinių pirmavo 44:34, trečiajame kėlinyje skirtumas keletą kartų buvo ištirpęs iki 4 taškų, bet vėliau varžovės atitrūko solidesne persvara ir nugalėjo.

Lietuvos komandai Urtė Čižauskaitė pelnė 14 taškų, Mingailė Urmulevičiūtė – 12, Audronė Zdanevičiūtė – 10, Brigita Rimkevičiūtė – 8, Eva Pernavaitė – 7, Dominyka Gerkytė – 4, Gintarė Buškevičiūtė ir Saulė Globytė – po 3, Urtė Ratavičiūtė ir Danguolė Pupkevičiūtė – po 2.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Martynas Airošius po paskutinės repeticijos teigė, kad, kaip įprasta tokiais atvejais, svarbiausia buvo ne rezultatas, o paskutinis visų žaidėjų ir taktinių sprendimų išbandymas.

„Pagrindinis tikslas buvo gerinti žaidimo kokybę, prašiau merginų atlikti derinius. Aišku, ne viskas pavyko, bet gali būti ir blogiau, – po rungtynių sakė treneris. – Pamatėme, kas veikia puolime, kas – gynyboje, kas neveikia, ką per likusias keletą dienų dar galime kažkiek pagerinti. Tą ir darysime.“

Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiajam treneriui gimtajame mieste vyksiantis Europos čempionatas kelia papildomą jaudulį, krepšinio specialistas neabejoja, kad „Švyturio“ arenos tribūnose per rungtynes išvys ne vieną pažįstamą žmogų.

„Ypač pastarosiomis dienomis ėmiau sulaukti daug klausimų apie čempionatą, rungtynes. Tad manau, kad pažįstamų veidų arenoje bus nemažai“, – šyptelėjo M.Airošius.

Pirmojo etapo B grupėje Lietuvos krepšininkės liepos 29 d. (šeštadienį) susitiks su Vengrijos ekipa, liepos 30 d. – su Prancūzijos, o rugpjūčio 1 d. – su Suomijos. Visos šios rungtynės prasidės 18 val., įėjimas į jas – nemokamas.

Europos čempionate iš viso dalyvaus 16 komandų, kurios varžysis uostamiesčio „Švyturio“ ir sostinės „Jeep“ arenose. Europos čempionato A grupėje (Klaipėda) kovos Portugalijos, Izraelio, Serbijos ir Čekijos rinktinės, B grupėje (Klaipėda) – Lietuvos, Prancūzijos, Vengrijos ir Suomijos, C grupėje (Vilnius) – Švedijos, Juodkalnijos, Ispanijos ir Lenkijos, o D grupės (Vilnius) – Latvijos, Turkijos, Italijos ir Belgijos.

Merginų jaunimo Europos čempionato vykdymą Lietuvoje bendrai finansuoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.