EUROLYGA 2023

Lietuvos merginų ir vaikinų trijulių krepšinio rinktinės – EJOF ketvirtfinaliuose

Ketvirtadienį Europos jaunimo olimpinio festivalio (EJOF) 3x3 krepšinio turnyre buvo žaidžiamos paskutinės grupės etapo rungtynės, po kurių paaiškėjo ketvirtfinalių poros.

Lietuvos merginų ir vaikinų trijulių krepšinio rinktinės – EJOF ketvirtfinaliuose.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Lietuvos merginų ir vaikinų trijulių krepšinio rinktinės – EJOF ketvirtfinaliuose.<br>K.Štreimikio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Jul 27, 2023, 11:39 PM

Antradienį vieną pergalę iš dviejų galimų grupės etape į savo sąskaitą įsirašiusi Lietuvos merginų rinktinė šiandien susitiko su taip pat vieną pergalę turėjusia Vengrijos ekipa.

Abiems komandoms lemiamose rungtynėse po atkaklios kovos pergalę 20:15 šventė lietuvės ir taip užsitikrino pirmąją vietą C grupėje.

Rezultatyviausiai Lietuvių gretose žaidė Austėja Rauckytė, pelniusi 10 taškų, 8 pridėjo Eglė Kisarauskaitė, Gabija Strolytė ir Miglė Kisarauskaitė – po 1.

„Labai norėjome laimėti, buvome labai gerai nusiteikusios, nes mums labai reikėjo pergalės. Palaikėme viena kitą ir turime puikų rezultatą. Dabar nusiteikimas nesikeis – čia atvykome tik pergalių, todėl pailsėsime ir sieksime jų toliau“, – džiaugėsi Lietuvos ekipą į priekį vedusi A. Rauckytė.

Iškovota pergalė lietuvėms garantavo kelialapį į ketvirtfinalį, kuriame jos penktadienį 14:45 val. Lietuvos laiku susitiks su Vokietijos ekipa.

„Tikėjomės sunkios kovos. Čia atvykdamas aš sakiau, kad esame neparanki varžovė kitoms ekipoms, nes visos žaidėjos tikrai neblogai žaidžia veidu į krepšį. Puikus A. Rauckytės įėjimas į aikštelę mums davė labai svarbų impulsą: greitus taškus, prasiveržimus. Varžovės greit susirinko pražangas, o mūsų merginos agresyviai žaidė ir galėjo rinkti taškus nuo baudų metimo linijos.

Dar reikėtų padirbėti kovojant dėl atšokusio kamuolio. Bet džiaugiuosi, kad po pirmos dienos merginos padarė išvadas. Dabar ketvirtfinaly lauks vokietės, žiūrėsime, kaip seksis“, – kalbėjo komandos strategas Gitautas Kievinas.

Ketvirtadienio vakarą į paskutines grupės etapo rungtynes taip pat stojo Lietuvos vaikinų rinktinė. Vakar iškovojusi dvi pergales iš tiek pat galimų šiandien ji paskutinėje grupės etapo kovoje susitiko su Portugalija. Dar iki šių rungtynių lietuviai jau buvo užsitikrinę pirmąją vietą D grupėje.

Puikiai žaidusi Lietuvos komanda rungtynių pradžioje į priekį išsiveržė 8:1. Iki rungtynių pabaigos likus 3 minutėms portugalai rezultatą išlygino, tačiau netrukus kovingumą pademonstravę mūsų šalies atstovai pergalę šventė 21:18.

Lietuvos komandoje išsiskyrė Titas Pundinas, kuris pelnė 8 taškus. Augustas Aukštuolis pridėjo 6, Artūras Vilutis – 4, Erikas Vansevičius – 3.

„Labai skubėjome, pervertinome save, turėjome labai gerą pradžią, tačiau vėliau atsipalaidavome ir praleidome daug tritaškių, leidome varžovams sugrįžti į žaidimą. Vėliau vyko nervų karas, kurį laimėjome mes“, – po rungtynių sakė A. Aukštuolis.

Ketvirtfinalyje mūsų šalies atstovai susitiks su Estijos ekipa. Rungtynės vyks penktadienį 13:45 val. Lietuvos laiku.

„Vaikinai labai vietoje ir laiku gavo gerą pamoką, kad varžovus reikia gerbti, su visais reikia žaisti ir rungtynes uždaryti, kai jas kontroliuoji. Noras greičiau užbaigti rungtynes paveikė žaidimą, bet viskas yra gerai, nematau jokios tragedijos. Estija, mano akimis, mums nėra labai paranki komanda. Visose komandose atrasdavau po vieną silpnesnį žaidėją, prieš kurį turime žaisti. Estų komandoje tokių nelabai matau. Bus tikrai sunki kova“, – po rungtynių sakė G. Kievinas.

Europos jaunimo olimpinio festivalio 3x3 krepšinio vaikinų bei merginų turnyrų pusfinaliai bei finalas taip pat vyks penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.