EUROLYGA 2023

Ukrainos rinktinės vyr. treneris: „Puolime svarbiausia bus greiti ir tinkami sprendimai”

Pirmos šią vasarą Kazio Maksvyčio vadovaujamos Lietuvos vyrų rinktinės rungtynės vyks Panevėžyje. „Kalnapilio” arenoje liepos 29 d. lietuvių laukia dvikova su Ukrainos rinktine.

 Ukrainos rinktinės vyr. treneris: „Puolime svarbiausia bus greiti ir tinkami sprendimai”
 Ukrainos rinktinės vyr. treneris: „Puolime svarbiausia bus greiti ir tinkami sprendimai”
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 8:35 PM, atnaujinta Jul 28, 2023, 8:53 PM

Tai bus pirmoji šią vasarą žaidybinė patirtis ukrainiečiams, kurie Latvijos sostinėje Rygoje stovyklauja nuo liepos 15 d. Keturiolika žaidėjų, vadovaujamų vyriausiojo trenerio Vitalijaus Stepanovskio, ruošiasi Turkijoje vyksiančiam 2024 m. Olimpinių žaidynių priešatrankiniam turnyrui.

„Mūsų tikslas – išbandyti skirtingas žaidėjų kombinacijas, pajusti žaidimo ritmą, – apie artėjančias rungtynes kalbėjo Ukrainos rinktinės vyr. treneris Vitalijus Stepanovkis. – Mums svarbu pamatyti, kaip mūsų deriniai ir taisyklės veikia tiek gynyboje, tiek puolime prieš tokią pajėgią komandą kaip Lietuva.”

Po dvikovos su Lietuva ukrainiečiai dar sužais keletą draugiškų rungtynių Rygoje, o tada vyks į aštuonių komandų Olimpinės atrankos turnyrą Turkijoje, kur tik nugalėtojams bus suteiktas kelialapis į tolimesnį etapą.

Paklaustas apie veiksnius, kurie galėtų nulemti Ukrainos rinktinės pergalę šeštadienio rungtynėse su Lietuva, V. Stepanovkis išskyrė komandinę gynybą.

„Privalėsime apsiginti, tik toks raktas į pergalę. O puolime svarbiausia bus greiti ir tinkami sprendimai“, – pažymėjo Ukrainos rinktinės vyr. treneris.

Ukrainos rinktinės sudėtis:

Pavlo Krutousas, Viačeslavas Bobrovas, Sergejus Pavlovas, Viačeslavas Kravtsovas, Andrejus Voinalovyčas, Igoris Chumakovas, Viačeslavas Petrovas, Artiomas Pustovijus, Issufas Sanonas, Aleksandras Mishula, Illia Tyrtyčnykas, Vitalijus Zotovas, Aleksandras Kovliaras.

Lietuvos rinktinė su Ukraina šeštadienį 19:30 val. susitiks Panevėžio „Kalnapilio” arenoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.